Борисов насърчи Заев за преговорите с Гърция

В Давос премиерът проведе редица двустранни срещи
Обновена: 25 яну 2018 15:57 | 25 яну 2018 15:57, Елка Василева
16
Борисов насърчи Заев за преговорите с Гърция
Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави министър-председателя на Република Македония Зоран Заев за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си, и го насърчи за продължаване на преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата.
 
В рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос Борисов разговаря в неформална обстановка с премиера на Естония Юрий Ратас, с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи, съобщи правителствената пресслужба.
 
С бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери Бойко Борисов обсъди ситуацията на Балканите и желанието на България по време на своето Председателство на Съвета на ЕС да фокусира вниманието на международната общност върху евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.
 
Борисов разговаря и с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия Маджед бин Абдула ал Касаби и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халид Ал Фалих. Те оцениха високо визитата на министър-председателя в края на ноември м. г. и посочиха, че разговорите в Рияд между представителите на правителствата са отлично начало за ползотворно сътрудничество между двете страни, съобщи правителствената пресслужба.

На срещата бяха обсъдени предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите.

Премиерът Борисов използва повода да предаде сърдечните си поздрави на крал Салман бин Абдулазиз Ал Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал Сауд и да благодари за отлично организираното посещение.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре се е угоил със суджуци, каква гуша само.
12
1
 
2
 
! Отговори
ТРЕТОПОЛОВ преди 1 година
ПРИЕУМА ЗА ПРЕГРЪДКИ И МОКРИ ЦЕЛУВКИ ВСЕКИ ДЕН ОТ 2 ДО 4 СЛЕДОБЕД. ПРЕДВАРИТЕЛНИ ЗАЯВКИ ПРИ ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕКЛАМНА СЛУЖБА.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неприятно е това фамилиарничене...
10
2
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
Само че,Ципрас е мъж ,а не третополово влечуго като нашия премиер !
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека прави нещо смислено,

виж корни се плюнчи с превода на документа от Цариград

а пък зеленото чорапче плаче за погазения парламентаризъм у нас
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проблема е на македонците. Те като зависима страна от всякъде, подведени от московската конспирация с леки пари за харчене сега им идва на нагорно. Така е взели са някога сега се връща.
Но със нас са извадили късмет, всякак се разбират.
7
2
 
16
 
! Отговори
Бат нейко преди 1 година
Джендър паша не е фотогеничен !
6
1
 
20
 
! Отговори
Заблуден преди 1 година
Много ми е интересно какви са били тези разговори. Той не може да се изкаже на майчиният си език, чужди езици не знае и речникът му е като на селски чобанин какъвто е всъщност. Просто поредната доза инструктаж щото кой знае с кви компромати го държат от козяк.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Баце пола се знае. Той затова рипа толкова да се приеме конвенцията.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си пирамидалната система отгоре се пуска и тръгва надолу, но има и лидери, които не се съобразяват, други следват всичко спуснато .
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов с никой не е разговорял, много моля! Разговаряли са преводачите, да са живи и здрави, че успяват да загладят несвързаните му думи и ни спестяват резила.
2
2
 
16
 
! Отговори
мъркел преди 1 година
Зайче и бойче от какъв пол са?Как сладко са се гушнали.Ще има ли цунки?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не сме те забравили как изглеждаш. За какво се изтипоса пак?