БСП бесни на Караянчева за обвиненията й срещу Радев

ГЕРБ: Шефката на НС трябваше да отговори на критиките
Обновена: 25 яну 2018 10:19 | 25 яну 2018 10:10, Камелия Цветанова
40
БСП бесни на Караянчева за обвиненията й срещу Радев
Снимка: архив, БТА

Червените депутати се ядосаха на шефката на парламента Цвета Караянчева, която вчера обвини президента Румен Радев, че сривал авторитета на Народното събрание с изказванията си.

„Вие заявихте, че ниският рейтинг НС се дължина на атаките на Радев и на негативните оценки, които дава на нашата институция, ние възразяваме срещу Вашето поведение и срещу опита да дадете отговор на президента от името на целия парламент, защото сте заявили, че в парламента има различни групи, с различни програми и когато гласуват, го правят от името на своите групи“, скочи в декларация от името на БСП Валери Жаблянов.

Още по темата

Според левицата ниският рейтинг на парламента се дължи не на други фактори, а на народните представители и ръководството на НС.

„Отсъства дебат по важни въпроси, управляващото мнозинство дори не взима думата, нарушавате правилника за дейността на парламента само и само, за да се прокара волята на мнозинството“, обвини от своя страна Жаблянов.

Той спомена и отсъствието на премиера Бойко Борисов от дебатите и гласуването на вота на недоверие, внесен от БСП заради провал в борбата с корупцията, което според него създава усещането в избирателите, че парламентът не е институцията, в която се решават проблемите на страната.

„Отсъствието на премиера срива рейтинга на НС и оценката на Радев е правилна“, обобщи соцдепутатът.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов му отговори, че е било задължение на Караянчева да отговори на критиките на Радев и опитите му да подкопава престижа на парламента.

„Подобен подход на системно унижаване на парламента не прави чест на човека, който трябва да е обединител на нацията, защото във вчерашното му изказване не чухме нищо за неговата полезност, а това, което допринася за разделение на нацията, е противопоставянето на институциите“, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП, нали една от причините сега да искате вота на недоверие е за да обвинявате Борисов, че не посещава НС. Защото запартъци като вас знаят и много ги е яд, че програмата му на домакин е много активна. А вие егоисти не виждате по-далеч от носа си.Вие достатъчно оплюхте България преди да започне форума.Изказванията на комунистите бяха в стил самоубийство.Затова никой не ви зачита,а вие подсмърчайте подли, егоистични освирепяли от злоба мозъци44!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой беше казал - депутатите са безделници и лапат само кифтаци! Тогава всичко беше ОК!
33
6
 
7
 
! Отговори
двойкаджия преди 6 години
Оценки се дават от грамотни хора. Пекин в коя държава е госпожо?
32
8
 
11
 
! Отговори
Демагогия! преди 6 години
Тази жена е такъв ДЕМАГОГ, че просто не знам как да изразя по-ясно колко вредна е тя!Значи, ако ви се казват нещата в лицата, то значи ти си разединител на нацията.Това, означава че ти не можеш да влизаш в конфронтация, защото си "обединител"!!!Ами обединител си, тогава когато имаш мнение и го изразяваш и успееш да обединиш около себе си обществото! Като цяло той се препокривал с опозицията, като мнение! Ами какво да измисли - нова истина, само за да е различно ли?
31
9
 
8
 
! Отговори
Ник преди 6 години
До Анонимен 26Прав си, но виж какви хора стават кметове в България. Българския кмет е лентяй който търси лесното и да се вози в лимузина. Същото е и по високите постове, само че там някой се возят със самолет. Президента Радев е човека, който най много си заслужава поста. Най лесното е да отбиваш номера, да плямпаш глупости и нищо да не правиш.
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невежеството на Караянчева е всеизвестно, лъжите им също. :) Ще я пратят в Пекин или тя отдавна е там, въпреки че не знае какво е и къде се намира. :)
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караянчева е в Пекин. :)
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неее, тази невежа не е фактор нито сред нейните слугинажни ***, нито е от значение за БСП. :)
27
13
 
7
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 6 години
Наличието на комунисти (социалисти) в Народното събрание е достатъчно то да няма авторитет
26
7
 
8
 
! Отговори
Разочарован каскет преди 6 години
Бойко ви пусна президента, и до тук. По нататък ще го имате за едната хубост. Нинова трябва да си ги вдянала тези работи вече
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако политиците, полицаите, лекарите, чиновниците, катаджии, президента, нинова, ленчето, съдиите, прокурорите, бизнесмените ... са лъжливи и крадливи - значи Целия народ е такъв, защото всички те са от българския народ.Не сме ги внесли от Марс ;)Плюете по Държавата - плюете себе си. Вие създадохте такава държава - от крадлив и лъжлив народ.
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниското доверие не е заради Радев, а заради почти 30 год, лъгане и крадене от този народ! Заради наглостта и корупцията която царят в тази вмирисана сграда пълна с престъпници, предатели и лъжци! Заради довеждането до просешка тояга на цял един народ, точно от тях! Некадърници удавени в лукс и власт! Вулгарни простаци държащи в ръцете си бъдещето на децата ни! Не е Радев, госпожо "Пекин е във Виетнам" Радев го мразите защото е първият който ви трие муцуните публично и говори истини!
23
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
До 1,да се чете,до анонимен-20
22
8
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-29,не е вярно,защото,той,като предишния не се води за носа,като комсомолския сикритар,който седеше мирно,при среща със слънцето,едно голямо БРАВО ЗА президента РАДЕВ.
21
7
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Само искам да кажа,на другарката белоянчева,авторитета на нотариата е сринат още от 2009година от както герб-комунисти са на власт,а президента Радев,отчита едногодишна дейност,така ,че той няма никаква вина за авторитета,а главния виновник ,е нотариуса,от банкя,къде по света премиер,на една държава отправя покана за посещение на президент на друга държава,без знанието на президента,но нашия премиер се прави на ''велик''затова нямате авторитет другарко белоянчева.
20
9
 
12
 
! Отговори
МММ...ДА... преди 6 години
НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО КОЙ НАКАРА ЦВЕТА ДА СЕ ИЗЛОЖИ ТОЛКОВА - ДААА ТОЧНО ТАКА ЦВ.ЦВ. -ТОЙ ДА МИНЕ ЗА "ДОБРИЧКИЯТ" А ЦВЕТА ..... БОЖЕ ПРАВИТЕ НАРОДА НА ГЛУПАВ НО НЕ МОЖЕТЕ - ВСИЧКО ПРАВИТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО - ХА ДАНО....
19
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сегашният Президент е най-черногледия, депресивен нихилист, русофил до мозъка на костите си и след Г. Димитров и Т. Живков следващият, който би слял България с империята на злото - Русия !
18
13
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До да беПосочи някаква алтернатива на това правителство?Досега се изредиха всички,промяна никаква.Остава да минем на президентска република(но не с този президент)което нито една от партиите няма да приеме,освен ГЕРБ.
17
13
 
19
 
! Отговори
Pilot до 14 преди 6 години
Абсолютно си прав . Защо са ни тези 240 избраници които гласуват по нареждане с СМС-и. Съд и прокуратура не работят , медицина , образование и отбрана 0. За какво са ни, но за да има президентска република трябва поне малко да сме като румънците, а ние сме овце !!!Хората напускат БГ за да слугуват в Европа вместо да си оправим бардака тука !!!
16
3
 
14
 
! Отговори
ВИК преди 6 години
Истината боли!!! Ясно е защо ми изтрихте коментара....благодаря "журналисти"