БСП не се отказва, внесе подписи за референдум

Така щели да се изложат аргументите "за" и "против" конвенцията
Обновена: 25 яну 2018 12:45 | 25 яну 2018 12:35, Камелия Цветанова
196
БСП не се отказва, внесе подписи за референдум
Лидерът на БСП Корнелия Нинова. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпреки че ГЕРБ даде назад за бързата ратификация на Истанбулската конвенция и се зарече, че първо ще бъде проведено широко обществено обсъждане на документа, БСП внесе 74 подписа в деловодството на парламента с искане да бъде проведен референдум по темата.

Още по темата
Сега предстои в пленарна зала да бъде решено дали настояването на левицата ще стане факт или не.

Искането на парламентарната група за провеждане на допитването може да бъде отхвърлено с обикновено мнозинство.

Соцдепутатът Стоян Мирчев обвини депутатите от ГЕРБ, че изопачават истината, защото има текстове от Конвенцията за трети пол.

Той цитира: "В светлината на тази съдебна практика авторите са искали да добавят следните основания за недопустимост на дискриминация, които са от голямо значение за предмета на Конвенцията и това включва няколко категории лица като например трансексуални, травестити, травестити и други групи хора, които не отговарят на това, което общество е определило като мъже и жени".

И добави: "Искам да питам Цветан Цветанов, ако се приеме конвенциятау той коя от трите фигурки се припознае да бъде".

Според соцдепутата Жельо Бойчев провеждането на референдума е много важно, защото по време на разяснителната кампания ще бъдат изложени всички аргументи "за" и "против".

Той обвини мнозинството, че се е провалило в усилията да проведе един дебат, още повече, че вероизповеданията се противопоставиха на Конвенцията, има отпор и от обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия,не го оставяй тоя банкянски червей да диша.Тоя наглец се изходи върху българщината по най-отвратителен начин,а сега се мъчи да излезе сух от ситуацията и даже ако може да блесне за пореден път като герой.Вижте само подгъзуващите му медии как започнаха да го величаят.Просто питекът иска да печели време и някой път изневиделица да прокара конвенцията.Или референдум,или гласуване в пленарна зала още сега,на момента докато темата не е изстинала.Та да се види кой кой е.
123
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излагаш се *** !Какво стана с Народния референдум с 3 Милиона гласували ?Тишина А ? Всички си траете и ти си като всички -само имитираш дейност Болни деца,гладни пенсионери,работещи бедни,корупция,престъпност,източване на държавата -това Не ви интересува нали?
122
5
 
10
 
! Отговори
88 преди 6 години
До хНе разбираш, защото си малoyмен. Това е точно комунистически подход: обсъжда се някакъв въпрос, в случая с конвенцията и такива като тебе отклоняват вниманието със съвсем друг въпрос. Както навремето от СССР на всеки неудобен въпрос са питали "А вие защо сте избивали индианците?". Между другото САЩ не са ратифицирали конвенцията, уважаеми третополов писач.
121
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНаистина сте прости и не трябва да ви се позволява да решавате въпроси от национално значение.Ако това стане ще докарате България до фалит за 4-5 години.
120
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз викам да направимединреферендум *** да си прибере сина от свърталището на джендерите - САЩ.Какво мъчи детето само?Каква майка е тая, сърце няма ли?
119
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо казват, че само ние в Европа не сме ратифицирали Конвенцията? А страните, които ни дават за пример - Турция, Албания, Сърбия...., изобщо не са между онези, сред които искаме да се наредим!
118
7
 
15
 
! Отговори
Край преди 6 години
Махнаха армията без референдум, Вкараха ни в НАТО и в ЕС без да ни питата. Решиха че НС ще се "избира" по пропорционалана система /демек ще се самоназначават/ пак без да ни питат - даже на РЕФЕРЕНДУМА им казахме да е мажоритарна а те казаха че сме прости. И сега за некаква глупост мазната баница - Корни и сина и Рафаел -референдум ще правят. Прашец в очите -- и червени и гербаджииски фирми и депесе фирми лапат милиарди от саниране - вие ходете им гласувайте на глупостите.
117
12
 
14
 
! Отговори
дядо Груьо преди 6 години
Може да има референдум но само ако бесепету платят с лични средства,или най малко с тези от Техноимпекс , например!
116
8
 
13
 
! Отговори
40076 преди 6 години
Това е най-*** нещо за което можаха да спорят по медиите... Сигурно следващата тъпотия ще е дали използването на изкуствен интелект е вид робство...Айде сега 20-30 милиона за избори, 100000 ще работят на секциите, после ще броят... Парите от нашите данъци за нищо ги нямат, а после реват заедно с пенсионерите за 2 лева увеличение :)
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
114
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая по нагла и от Бб
113
10
 
14
 
! Отговори
the ghost преди 6 години
К'ва конвенция, к'ви референдуми? Народа се е сврял до качето с киселото зеле и му е през канулката за N-ти пол
112
11
 
19
 
! Отговори
х преди 6 години
До Анонимен 122А *** що си е пратила детето да учи баш в бърлогата на лошите ***?Ей тва не разбирам.
111
5
 
11
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
Поредния патриотар който асоциира *** с трансджендър, сигирен съм че като чуеш хомо сачиенс си мислиш че това е някой гей с име Сапиенс
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз много исках да гласувам, ама нямах желание....От къдя на къдя ва????
109
6
 
11
 
! Отговори
а не искаш ли преди 6 години
До Анонимен 112и да върнем "член 1 " в конституцията и да направим Биби пожизнен управляващ
108
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички защитници на Конвенцията децата им да се възпитат в *** училища и да си сменят джендъра - т.е. социалната роля.
107
3
 
13
 
! Отговори
897988 преди 6 години
До Анонимен 117 Това ,ч е съдебната власт е корумпирана , е по вина на управляващите , не знам какво общо има конвенцията
106
4
 
4
 
! Отговори
мутра Побойников преди 6 години
До АнонименМи, съгласен, нема да биеме камериерки, ама ше биеме камериери, бе, къф е проблемът?
105
3
 
6
 
! Отговори
тцтцтцтцт преди 6 години
До Анонимен 97 Е как България се откъсва от русия , нали според "Козяк " - реди всичко у на с, нали България е троянския кон на русия в ЕС, нещо се пообъркахте с тези опорни точки