БСП не се отказва, внесе подписи за референдум

Така щели да се изложат аргументите "за" и "против" конвенцията
Обновена: 25 яну 2018 12:45 | 25 яну 2018 12:35, Камелия Цветанова
196
БСП не се отказва, внесе подписи за референдум
Лидерът на БСП Корнелия Нинова. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпреки че ГЕРБ даде назад за бързата ратификация на Истанбулската конвенция и се зарече, че първо ще бъде проведено широко обществено обсъждане на документа, БСП внесе 74 подписа в деловодството на парламента с искане да бъде проведен референдум по темата.

Още по темата
Сега предстои в пленарна зала да бъде решено дали настояването на левицата ще стане факт или не.

Искането на парламентарната група за провеждане на допитването може да бъде отхвърлено с обикновено мнозинство.

Соцдепутатът Стоян Мирчев обвини депутатите от ГЕРБ, че изопачават истината, защото има текстове от Конвенцията за трети пол.

Той цитира: "В светлината на тази съдебна практика авторите са искали да добавят следните основания за недопустимост на дискриминация, които са от голямо значение за предмета на Конвенцията и това включва няколко категории лица като например трансексуални, травестити, травестити и други групи хора, които не отговарят на това, което общество е определило като мъже и жени".

И добави: "Искам да питам Цветан Цветанов, ако се приеме конвенциятау той коя от трите фигурки се припознае да бъде".

Според соцдепутата Жельо Бойчев провеждането на референдума е много важно, защото по време на разяснителната кампания ще бъдат изложени всички аргументи "за" и "против".

Той обвини мнозинството, че се е провалило в усилията да проведе един дебат, още повече, че вероизповеданията се противопоставиха на Конвенцията, има отпор и от обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
12
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ И ОП преди 6 години
ГЕРБ направи много за страната, метрото в София вече се движи от точка А до точка Я ! 2009 г. беше една от най-добрите години за България ! А 2017 г. присъединяването на патриотичната коалиция към властта е още един + за цялото правителство ! Аз лично гласувах за ОП, защото така или иначе знаех, че ГЕРБ ще спечелят, но беше много важно с кои ще създадат правителството !
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това наистина е изключтелна наглост
82
4
 
5
 
! Отговори
Интересно дали преди 6 години
Бесепе могат да изберат по- противна персона от тази?Нинова попълва успешно доста условия :Поведение на мъж, минала през доста партии, склонност към насилие и кражби в особено големи размериАбе чист трети джендът си е тази... Що скача срещу Конвенцията тогаз ?!
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, депутат от БСП
80
1
 
6
 
! Отговори
малко странничко преди 6 години
Добре бе , нали сме " представителна демокрация " , депутатите трябва да защитават интересите на избирателите се , ами политическите да се допитат до местните си структури , да разбират какво мислят хората / над 90 % са против конвенцията / . И да не я ратифицират депутатите
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ппдобна наглост и безочливост може да има само в БСП
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дам. Дано да ви налазят от тия левите всички дето я харесвате тая конвенция.
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според статистиката, всяка четвърта жена в България е била жертва на домашно насилие. Явно БСП искат да продължава да е така... по руски един вид.
76
4
 
11
 
! Отговори
Тиквун Банкянски преди 6 години
Ха-ха, другарката Нинова усети че се надига народно недовлство срещу тази конвекция и реши да го яхне.
75
3
 
2
 
! Отговори
Куку преди 6 години
Абе май да я приемат тая конвенция. Някак по-яко и европейски звучи като кажеш в кръчмата - Днес ошамарих един ***, отколкото - Днес ошамарих един ляв ...
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЗОР-ПРЕДИ СЕДМИЦА БЪЛГАРСКИ СЪД Е РАЗРЕШИЛ ТРАНСЕКСУАЛЕН ДА ОСИНОВИ ДЕТЕ.АДВОКАТА НА ОСИНОВИТЕЛЯ ОТ ТРЕТИЯ ПОЛ Е ЙОРДАНКА БЕКИРСКА,СЪЩАТА Е СРЕД НАЙ ЯРОСТНИТЕ ЛОБИСТИ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ.ЙОРДАНКА БЕКИРСКА Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ФИНАНСИРАНАТА СЪС СОРОСОВИ ГРАНТОВЕ ФОНДАЦИЯ -БЪЛГАРСКИ АДВОКАТИ ЗА ПРАВА НА ЧОВЕКА .
73
5
 
10
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другарите се гърчат все повече.Власт за тях няма,няма и да има.България е пълноправен член на НАТО и ЕС .Другарите пикат газ,ама яко пикат газ.Пишат по сайтовете и се гърчат от ужас,че народа си избира ГЕРБ да управлява вече десетина години(:(:(:(:(:А Бойко Победоносец се гаври с кому нягите все повече и повече.(:(:(:Давай Бойко,народа показва,че е с тебе и България е в правилната посока.Мачкай другарите,мачкай(:(:(:
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи като иде реч за субсидията Ви неможе с референдум да се решава, ама като иде реч да се угоди на кремълските разбойници може, така ли *** пачЪ
71
2
 
5
 
! Отговори
Челадинков преди 6 години
Другаре , кака Корни ли е алтернативата на Тиквата? Сега се прави че е разбрала как трябва да се упрвлява, щяла да се отчита всяка вечер какво е свършила и т.н. Аз лично вярвам на тези сладки приказаки , а вие?
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74В Русия домашното насилие беше криминално престъпление ... докато миналата година не го декриминализираха. Сега вече е админисративно нарушение.
69
2
 
0
 
! Отговори
колега , преди 6 години
До Анонимен 74 А аз съм учуден , че продъжаваш да пишеш едни и същи глупости , прочетохме ги за 50-и път измисли нещо друго
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия нарича Сърбия - Братска Сърбия. Сърбия е с мин-председател лесбийка. Следователно, Русия нарича братя хомосексуалните.
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенция за борба и превенция срещу насилието над жени и домашно насилие - това е името на конвенцията и е ратифицирана от стеани като Турция, Албания, Сърбия.... учудвам се че има хора в парламента които са против, нима в парламента ни има хора, които смятат че да си бият жените и децата е нещо нормално
66
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 72Добра опорна точка то Козяк, дерзай младо!
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенсионерОтхвърлянето на инстанбулската Конвенция е правилно , но да са иницира руферендум за тази глупост е лудост.А ако тази конвенция се приеме? Тогава какво- да си замълчим, само защото БСП-ето инициатор за референдума и е против нея ли?Изложен си на опасност да не знаеш как да се обръщаш към внучета и правнучета, дядо!