Радев за реакциите от парламента: Аз не обиждам, а констатирам

Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи, отбеляза държавният глава
Обновена: 25 яну 2018 19:28 | 25 яну 2018 19:26, Красимир Ангелов
113
Радев за реакциите от парламента: Аз не обиждам, а констатирам
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че думите му към парламента по време на отчета му за първата година от встъпването в длъжност не са били обида, а констатация.

Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам, заяви пред журналисти Радев, попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на констатацията му, че парламентарната демокрация е атрофирала.

Още по темата
"Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа, очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки. Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото", коментира президентът.

Радев отбеляза, че като президент отчита и анализира това, което се случва в държавата. "Това, което засяга всички български граждани. Това е мой дълг", подчерта президентът.

По-рано днес държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие на "Дондуков" 2 председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Гостът е на посещение у нас по покана на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

По време на срещата бяха обсъдени актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Акцент бе поставен върху необходимостта от реализиране на Постоянното структурирано сътрудничество и възможностите, които предоставя Европейският фонд за отбрана.

"Тези инициативи способстват за изграждането и поддържането на ключови отбранителни способности, отчитайки високите технологични постижения, което гарантира дълготрайна сигурност и стабилност на държавите-членки на ЕС", посочи президентът Радев. Двамата обсъдиха и ролята на Военния комитет на ЕС в развитието на отбранителните способности, както и работата му за синхронизиране на Процеса на отбранително планиране в НАТО и Годишния координиран преглед на отбраната в ЕС.

Генерал Костаракос даде висока оценка на българското участие в мисии и операции на ЕС, както и на приноса на страната ни към бойната група "Хелброк".


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
3
 
! Отговори
ГОВОРИ,НЕ МИ ПРЕЧИШ преди 9 месеца
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДРАЗНИТЕЛ В НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ Е ПРОСТОТИЯТА.ПРОСТ *** Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ПРОСТ, АМА ПРОСТ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА. НО КАКВО ЛЪСКАНЕ НА ИМИДЖА НА ДВЕТЕ ПРОСТИ КРАТУНИ. ДА СЕ ЗАБРАВИ, ЧЕ ОНЯ С АПАРТАМЕНТИТЕ И БУТАНЕЛИ С ЦРУ Е ПРОСТ И ПОЛУГРАМОТЕН ФИЗКУЛТУРНИК,НО ПЪК НАХАЛЕН И НАГЪЛ.ДРУГИЯТ-МЕЖДУНАРОДЕН ПОСРЕДНИК, ДО СКОРО *** СИКАДЖИЙСКА МУТРА.ЯВНО САЩ И ЦРУ ДОБРЕ СА ПРЕЦЕНИЛИ ПРОСТОТИЯТА И ГЛУПОСТТА НА БЪЛГАРИНА И ИМ СЕ ПОЛУЧАВА, А НИЕ МИСЛЕЩИТЕ-ДА СИ ГОВОРИМ
92
2
 
1
 
! Отговори
нн преди 9 месеца
Радев се учи. Генерал, деполитизиран, изведнъж Президент. Къде е летец, къде е Президент, нямат нищо общо. На всеки човек избрал друга професия му трябва най-малко година за да влезе в новата професия. Изминалата година да се благодари на екипа около него, че се оправяше криво-ляво. В момента се занимава с една материя, която няма нищо, ама нищо общо с летеца. Учи нова професия, дано е добър ученик и по-скоро влезе в нея. Бойко е същия, в началото беше нула, но сега се оправя.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анти ДС-БКП преди 9 месеца
Констатира Решетников, румбата само чете по телевизора!
90
3
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 9 месеца
Аз пък констатирам че най-големите проблеми в България са свързани с руското влияние. Мужиците за нищо не стават освен да пият водка и да правят атомни бомби.
89
1
 
2
 
! Отговори
Презиращ лъжците преди 9 месеца
До Анонимен 75

Абе мръсен ЛЪЖЕЦ, Март месец празнуваме капитулацията на Русия пред царство България.Датата 03.03 е нарочно избрана от министър председателя Васил Радославов за подписване на Брест-Литовския договор, с който Русия застава на колене пред България и от територията й се отделят 1 000 000кв.км.
88
1
 
2
 
! Отговори
Презиращ лъжците преди 9 месеца
До Анонимен 75

А на мястото на паметника пред НДК ще строят втора джамия!!! Защо не в някой краен квартал, а до НДК, НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА - 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ!!!

Абе мръсен ЛЪЖЕЦ, там ще се въздигне съборения от комунистите паметник на Желязната дивизия на царство България.В Ада ще горите за тая лъжа болшевишки твари!
87
5
 
4
 
! Отговори
до Радев преди 9 месеца
Ти самальотчико нищо не констатираш.Ти само дърпаш България назад към руската кочинa.Ти си позор за европейска България.
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
онази озъбена плевня с мекото гласче дето се навеждаше на Боко и Европата по добре ли беше , тоа па какво направи за цял мандат
85
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А дано този льохман да е последния президент и да вземат да я закрият тази ненужна институция!
84
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе и аз само констатирам, че полза от президентската институция няма. Този пък президент още по-малко си е на мястото - някакъв случаен човек ръси мъдрости в праймтайма и дава съвети как да се свърши едно или друго без да има нужната компетентност и опит за това.
83
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-н Радев точно в този момент се явява обединител на нацията.Най добре ще е да се замисли за собствена политическа партия.С нова визия и само с млади и нови лица, доказани специалисти и неомърсени политически.Има все още много млади кадърни хора, всичко това ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, ВОЛЯ, и други производни трябва да се захвърли на бунището, и да остане назад в историята.
82
11
 
16
 
! Отговори
От всичко.... преди 9 месеца
...написано дотук с/у президента г-н Радев стигам до извода,че народът ни си обича президента,а и няма как другояче да е . Той е истински обединител на нацията ни. Пожелавам му и премиерския пост. Той е единственият достен за него. И пак ще го подкрепя
81
4
 
5
 
! Отговори
невзрящ преди 9 месеца
,,И не се взирайте много в миналото'! " Защото може и мен да срещнете?
80
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев “констатира”,”заявява”, “ марширува “ и така се изниза първата година на президентството .........
79
1
 
13
 
! Отговори
Партизанката преди 9 месеца
Всъщност, при нас никога не е имало леви и десни, те се едно котило, а цветът си сменят, според това, накъде *** вятърът.
78
17
 
15
 
! Отговори
Партизанката преди 9 месеца
Откъде го намерихте тоя рапон за президент?! Льотчик с два самолета и вид на Ал- Бънди. Къде е Пеги? А двете им дечица? И те ли ще станат льотчици? Или крадли като мама си? Или крадли и льотчици като тата си?

Едно не разбирам - във всяка страна по света имат харизматични червени лидери като Ципрас и Иглесиас, или харизматични десни лидери като Льо Пен или Орбан. При нас националистите са като Болен, а социалистите - като Курнелия и льотчика. Родени само да крадат, грозни и глупави
77
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредният червен дразнител.
76
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Резидентът освен да се обажда като черна станция по всички теми, ще кажеш, че е някаква последна инстанция, друго не е правил цяла година. А, да! И да разхожда Деса по света да ни излага за наша сметка.

Тая институция трябва да се закрие. Ползата от нея е нулева, нищо не върши, само дразни и разделя хората.
75
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи, в месеца в който празнуваме освобождението ни от турско робство, башбакана уреди (без да се допита до Президента), да дойде СУЛТАНА!!! Що не го поканите и на честването, какво толкова!
А на мястото на паметника пред НДК ще строят втора джамия!!! Защо не в някой краен квартал, а до НДК, НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА - 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ!!!

Много символика виждам в тези събития! Народе, виждаш ли банкянския предател какво прави!!! Докога ще търпиш всичко което прави срещу нас пУмияра банкянск
74
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха! Рачко Пръдлето се сърди, че не го ебават. К'ъв държавен глава ми е това подставено лице? Резидентът на Кремль в България. Жалко.