Радев за реакциите от парламента: Аз не обиждам, а констатирам

Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи, отбеляза държавният глава
Обновена: 25 яну 2018 19:28 | 25 яну 2018 19:26, Красимир Ангелов
113
Радев за реакциите от парламента: Аз не обиждам, а констатирам
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че думите му към парламента по време на отчета му за първата година от встъпването в длъжност не са били обида, а констатация.

Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам, заяви пред журналисти Радев, попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на констатацията му, че парламентарната демокрация е атрофирала.

Още по темата
"Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа, очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки. Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото", коментира президентът.

Радев отбеляза, че като президент отчита и анализира това, което се случва в държавата. "Това, което засяга всички български граждани. Това е мой дълг", подчерта президентът.

По-рано днес държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие на "Дондуков" 2 председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Гостът е на посещение у нас по покана на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

По време на срещата бяха обсъдени актуални теми от дневния ред на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Акцент бе поставен върху необходимостта от реализиране на Постоянното структурирано сътрудничество и възможностите, които предоставя Европейският фонд за отбрана.

"Тези инициативи способстват за изграждането и поддържането на ключови отбранителни способности, отчитайки високите технологични постижения, което гарантира дълготрайна сигурност и стабилност на държавите-членки на ЕС", посочи президентът Радев. Двамата обсъдиха и ролята на Военния комитет на ЕС в развитието на отбранителните способности, както и работата му за синхронизиране на Процеса на отбранително планиране в НАТО и Годишния координиран преглед на отбраната в ЕС.

Генерал Костаракос даде висока оценка на българското участие в мисии и операции на ЕС, както и на приноса на страната ни към бойната група "Хелброк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента е не да показва че няма държавност а напротив тоя знае ли си задълженията въобще
9
25
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 6 години
Радев... Хахахаха хахахаха хахахаха
8
37
 
16
 
! Отговори
Клепоухия преди 6 години
Президента Радев е супер! Винаги много му се смеем всички, но е достатъчно умен да запомни всичко, което му диктува Нинова.
7
8
 
38
 
! Отговори
вижда се преди 6 години
Право куме в очи ,а не да се правят на велики ,защото са класни крадци и лъжци !!
6
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало ти си президент трябва да сплотяваш не да вкарваш иституциите в воина или пък само да констатираш прочети си какво работи президента
5
15
 
39
 
! Отговори
истина е преди 6 години
ВЕЛИК СИ ПРЕЗИДЕНТЕ !! ДОБРЕ ,ЧЕ КАЗА НА ТЕЗИ УМНИЦИ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ,ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ИМ ГО КАЖЕ , И ДА СЕ УСЕТЯТ ,ЧЕ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ !
4
38
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Радев е Никой, а поради този факт, никой не го интересува жалките му констатацийки.
3
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерале!Не им се обяснявай ...А го подкарвай това котило по домова книга!Онеправданият Български народ е с Вас!
2
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете в каква насока мисли и как се изказва Президента, погледнете след това статията където Премиерът говори за арменският поп и кажете какво видяхте? Аз видях изказване на държавник и на сърдито дете-милиардер!
1
40
 
18
 
! Отговори
Абсолютно преди 6 години
неадекватен. Повтаря само това , което му е казала каката от бесепето.