Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

"Да се отличим от другите, които продължават да водят войни"
Обновена: 26 яну 2018 07:09 | 26 яну 2018 07:00,
101
Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Вадуц, Лихтенщайн, с принца престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

Това е първата среща на такова ниво между България и Княжество Лихтенщайн.

Темата за сигурността в Европа беше сред основните в разговора. Борисов посочи, че България вече е име и то не само заради европредседателството, а защото от години води последователна проевропейска и мирна политика.

"Сега имаме изключителния шанс да направим нещо и за Западните Балкани, да се отличим от другите, които продължават да са в конфликт помежду си и да водят войни", подчерта министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов запозна Алоис фон унд цу Лихтенщайн и с темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посочено беше, че сред тях е и постигането на напредък в цифровизацията и развитието на електронните услуги - област, приоритетна и за Лихтенщайн.

Министър-председателят и принцът престолонаследник отбелязаха, че двустранните отношения се развиват с добри темпове на политическо и културно ниво. Констатирана беше необходимост от активизиране на икономическото партньорство между двете държави и разширяване на стокообмена.

Принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн прие поканата на българския премиер да гостува у нас и посочи, че с удоволствие ще се запознае лично с красивата ни страна, за чиято природа и история е слушал много.

Премиерът Борисов се срещна и с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с когото продължиха разговора по темите, обсъдени с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн.

Министър-председателят информира своя колега за дискусиите около ратификацията на Истанбулската конвенция у нас. Коментарът му беше предизвикан от реплика на министъра на външните работи, правосъдието и културата на Лихтенщайн Аурелиа Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие.

"В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото. Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност", каза българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В дома си се бием и пребива ме, агресията ни пуши чак през ушите, а навън сме мирни и кротки.
70
3
 
26
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ББ на всички снимки има една такава блага и добродушна визиономия, а в България все такъв строг и сърдит. Защо бе Бойко. Какво сме ти напрвили? На ли ние ти дадохме властта. Снимката казва всичко.
69
3
 
22
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Дааа, известна е България - страната в която дерибейства Бойко - балканския ***!
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се оправдае пред Бог никой, потъпкал Волята му и Словото му!
67
1
 
18
 
! Отговори
реалист преди 6 години
В Библията е записане: "няма мир за нечестивите". Този мир е времем, защото е без Бог. Осъзнай се, смири се и се покай, вместо да ни убеждаваш, че сме глупави и че не разбираме какво четем.
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво прави до Б.Б. скандалната Меглена Плугчиева, слугувала досега на всички политически партии в България? Предпоследно наредила се за посланик в Швейцария, след завършване на мандата й - на синекурна длъжност в Политическия кабинет на външния ни министър, сега (по напълно мистериозни причини) - отново посланик в Швейцария и Лихтенщайн! И то - 1. след като официално се е сбогувала с домакините си в Шв. и Лихт. ; 2. без повторен указ от президента за акредитирането й като посланик; 3.пенсионер!
65
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно огромно и важно нещо, което послушните политици на изстрадала България никога няма да разберат - така беше преди с комунистите, сега така е с гербавите. На обикновения българин му трябват сигурен живот и добри доходи, а не мнението на Лихтенщайнския принц колко уважавал България. Това *** на подметки и приемане на всички спуснати отгоре конвенции и закони, иде само да покаже че нищо в България не се е променило.
64
1
 
16
 
! Отговори
:) преди 6 години
Бойко-агънце миролюбиво :)
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми нали баце си дава гъ..зо, как нема да го търсят.
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бока, пляскаме ти с ръце. Сега ще отидеш и в СК да умиротворяваш Тръмп и Ким, нали? Ти си истинска Мис Америка! "Иииии световен мир!"
61
2
 
21
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Мое да сме клошарите на Европа, но сме горди, защото Баце си дава гъ.за на койго го поиска - кеф ти Брюксел, кеф ти Москва, кеф ти Вашингтон, кеф ти Анкара.
60
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицето на българия е един голям банкянски г 3!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60Глигана от Банкя от 15 години(??????) разбива и ограбва България.............и БВП се повиши тройно, а заплатите двойно.
58
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не е истинаСмях, смях ама чужденците само него търсят.Льотчика, никой не го зачита.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както в северна корея:благодарствени писма до другаря борисоф и чл. 1 от конституцията на територията.другарю борисов , аз още съм жена а иван мъж. ще издържим и твоето председателстване.
56
5
 
22
 
! Отговори
Не е истина преди 6 години
Бойко международник, смях!
55
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глигана от Банкя от 15 години разбива и ограбва България, днес ми казва, че вече имаме име??????Лапсус та лапсус, нещо като суха вода. Покрай него преживяват разни нагаждачи, които го защитават тук, като един нарича недоволството Болшевишки терор? Болни мозъци много, слуги и нагаждачи. Скоро ще отлети тлъстият и *** чичка, самите американци които го подкрепят скоро ще го изритат.Те ликвидират веднага такива слуги, които вече са им ненужни.Като Нориега. Къде е той днес, след като им беше слуга?
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проводник на масонството което иска да управлява света!
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак изберете този олиго,плод на несполучлив аборт!
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми се повръща от тоз отвратителен тип!Мутра