Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

"Да се отличим от другите, които продължават да водят войни"
Обновена: 26 яну 2018 07:09 | 26 яну 2018 07:00,
101
Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Вадуц, Лихтенщайн, с принца престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

Това е първата среща на такова ниво между България и Княжество Лихтенщайн.

Темата за сигурността в Европа беше сред основните в разговора. Борисов посочи, че България вече е име и то не само заради европредседателството, а защото от години води последователна проевропейска и мирна политика.

"Сега имаме изключителния шанс да направим нещо и за Западните Балкани, да се отличим от другите, които продължават да са в конфликт помежду си и да водят войни", подчерта министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов запозна Алоис фон унд цу Лихтенщайн и с темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посочено беше, че сред тях е и постигането на напредък в цифровизацията и развитието на електронните услуги - област, приоритетна и за Лихтенщайн.

Министър-председателят и принцът престолонаследник отбелязаха, че двустранните отношения се развиват с добри темпове на политическо и културно ниво. Констатирана беше необходимост от активизиране на икономическото партньорство между двете държави и разширяване на стокообмена.

Принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн прие поканата на българския премиер да гостува у нас и посочи, че с удоволствие ще се запознае лично с красивата ни страна, за чиято природа и история е слушал много.

Премиерът Борисов се срещна и с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с когото продължиха разговора по темите, обсъдени с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн.

Министър-председателят информира своя колега за дискусиите около ратификацията на Истанбулската конвенция у нас. Коментарът му беше предизвикан от реплика на министъра на външните работи, правосъдието и културата на Лихтенщайн Аурелиа Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие.

"В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото. Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност", каза българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
14
 
! Отговори
еврощастливец преди 6 години
Много е прав,като крива краставица!
50
23
 
4
 
! Отговори
Неанонимен преди 6 години
Прав е Борисов, но БСП и пРезидента саботират Отечеството по всички направления.Да се надяваме, че генерала ще устои на болшевишкия терор.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чакайте да мине това председателство това слушайте коментарите от европеперудите , тогава хубаво ще ни опишат, нчма как да ни изкарат най добрите а да ни режат отвсякъде
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Името на България отдавна в известно, корупция, шуробаджанащина, кражби, измами, бандитизъм, пребиване и убивдне на стари хора за мизерните им пенсии, толериране на етнос който ограбва, разрушава и унищожава всичко! И най-отгоре един бивш бандюга от СИК, пребивал длъжници с бухалки, крал коли, придавал амфети, произвеждал и продавал нелегално цигари, продаващ и предаващ България по всеки повод, внесъл пи сметките си над 30 милиярда пари, ограбени от Българския народ. Ето това е България при него
47
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво още да направи Бойко за вас след като матреала!
46
22
 
6
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
МНОГО ЛУДИ,ЛУДИ ЖАБИ,ХЕЙТЪРИ,ФАТАЛИСТИ,АНАРХИСТИ, НО НИКОГА И НИТО ЕДИН ПЪТ НОРМАЛНИ С НОРМАЛНИ И ПОЗИТИВНИ МНЕНИЯ! ЕЙ В ТОВА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ БЪЛГАРИТЕ! В ЕДНА ***,КОЯТО ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКАТА Е ПО МАЛКО ПИЯНА,НО ПО НАСЪСКАНА И ПО ЧЕРНОГЛЕДА!РУСНАЦИТЕ БАРЕМ СА ПО ОПТИМИСТИ И НЕ СЕ ОПЛЮВАТ ЕДИН ДРУГИ,КОЛКОТО НИЕ ПОМЕЖДУ СИ!СУПЕР ИЗКЛЮЧЕНИЕ Е В ТОЗИ САЙТ ДА ЧУЕШ ДОБРА ДУМА ЗА НЯКОЙ ИЛИ НЕЩО ПОЗИТИВНО!САМО ПЛЮЕНЕ И ОТРИЦАНИЕ!
45
2
 
16
 
! Отговори
sdfxcvxcv преди 6 години
За тва ни е..т от секъде
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха
43
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анита Мейзер от БСП защо мълчи
42
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пък аз си мислех, че България е име от 1400г.
41
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 2-3 години изтече информация, че Рапона има сметки и там. Той, Шиши, имаше и още, трябва да поровя да си припомня. Милиярди има, сигурно договаря условия и проценти, както и да не се разкрива колко. Още в Лихтенщайн има пълна банкова тайна на влоговете.
40
7
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
ГЕРБ, БСП, ДСП и патриотите като заемат първите 4 места след следващите избори, народът ще се вдигне на бунт, защото това ще бъдат поредните манипулирани избори, спечелени от едни и същи. Аз ще поведа този бунт! Трябва да изметем тази върхушка, която не си отива от 28 години. На нейно място трябва да сложим нещо ново и модерно. Тези вече са се изтъркали и са за сметището.
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце да не би да има банкови сметки в Лихтенщайн
38
1
 
14
 
! Отговори
Тръ тръ преди 6 години
До Цвъ.Цвъ.Ако си свършил с мачкането-изпускай!
37
6
 
27
 
! Отговори
frog преди 6 години
Бълггария е име което се свързва с корупция, бедност, необразованост, нарицателно е за държава къде се купуват галсове, държавата се управлява от престъпни и най-големия е и най-устат, място където разстрелват посред бял ден а убийците така и не биват открити, това е държава където няма свободни медии.
36
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо наречено Homo sapiens когато се е родило, днес е мразено от милиони защото в него нищо човешко не е останало! Напук на цял един народ, продължава да го лъже и граби, граби и лъже. Омразата към него скоро ще бъде яростна. Но се е самозабравил до такава степен, че когато бъде премахнат, ще изглежда като Бай Тошо на 10.11.89.А после и затвор ако не успее да избяга. И борба да се върне ограбеното.На съд и Цецо Пипоня, Цецка Мамата, Вежди Мултака, Свинетка, Нено Димов, Караянчева задължител
35
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3-и мандата хвалипръцко
34
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издевателстват срещу народа,А пред европа ни представя блестящо, с 20 лв.увеличение на пенсиите ли се хвали?
33
5
 
28
 
! Отговори
Авицена преди 6 години
Глей го Бойко к'во е агънце на снимката.
32
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е *** и сметище на Европата онзи правилно ни беше показал като тоалетна чиния