Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

"Да се отличим от другите, които продължават да водят войни"
Обновена: 26 яну 2018 07:09 | 26 яну 2018 07:00,
101
Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!

Ролята на България за генерирането на стабилност и сигурност в Европа се цени, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си във Вадуц, Лихтенщайн, с принца престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Още по темата

Това е първата среща на такова ниво между България и Княжество Лихтенщайн.

Темата за сигурността в Европа беше сред основните в разговора. Борисов посочи, че България вече е име и то не само заради европредседателството, а защото от години води последователна проевропейска и мирна политика.

"Сега имаме изключителния шанс да направим нещо и за Западните Балкани, да се отличим от другите, които продължават да са в конфликт помежду си и да водят войни", подчерта министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов запозна Алоис фон унд цу Лихтенщайн и с темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посочено беше, че сред тях е и постигането на напредък в цифровизацията и развитието на електронните услуги - област, приоритетна и за Лихтенщайн.

Министър-председателят и принцът престолонаследник отбелязаха, че двустранните отношения се развиват с добри темпове на политическо и културно ниво. Констатирана беше необходимост от активизиране на икономическото партньорство между двете държави и разширяване на стокообмена.

Принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн прие поканата на българския премиер да гостува у нас и посочи, че с удоволствие ще се запознае лично с красивата ни страна, за чиято природа и история е слушал много.

Премиерът Борисов се срещна и с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с когото продължиха разговора по темите, обсъдени с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн.

Министър-председателят информира своя колега за дискусиите около ратификацията на Истанбулската конвенция у нас. Коментарът му беше предизвикан от реплика на министъра на външните работи, правосъдието и културата на Лихтенщайн Аурелиа Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие.

"В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото. Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност", каза българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото ти си император 3-и мандата тиква празна
30
24
 
2
 
! Отговори
Цвъ.Цвъ. преди 6 години
Евала Бащице ... мачкай!
29
2
 
25
 
! Отговори
Терминал 2 преди 6 години
Г-да и г-жи политици, ако продължавате с "мирната" си политика към българският народ, водеща до едва оцеляващ живот на 2/3 от него, след 10-15 год. ще остане само името България без народ.
28
3
 
26
 
! Отговори
Проевропейски преди 6 години
Като закривате държавни болници и училища - то нема държава бе другари!Проевропейски легализирайте евтаназията. Ще бъдете потресени от резултатите. 20-30% от хората ще пожелаят подобен изход.Защото Адът е в болниците и в България.Защото минахте всякакви граници. ЧСИ-та, Застраховки, Нарастващи цени, Растящи данъци, липса на Хуманност между хората. Провалът си личи от ситуацията на пътя, агресивни шофьори над закона, убиват и с условна.Последно и социален пол, дано не съм жив да видя позора
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балонът се надуванадувайте,момчетада стане на парчета-пук!
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЙ НАИСТИНА ЛИ СИ ВЯРВА?ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ Е ЕДИНСТВЕН.
25
2
 
31
 
! Отговори
Проевропейски преди 6 години
Про си умираме - закриват държавни болници. Про нямаме образование - закриват у-ща.Про НЗОК плаща поливината от вноските ни на частни болници, защото повечето от тях са на депутати, а лекарите и роднините им са фиктивни управители.Прекрасна схема така се перат пари.От нашите данъци плащаме на частни у-ща, при наличие че няма пари за д-ни у-ща.Интересно на кой са частните у-ща, истинските собственици - отново ли са депутати?Строите капитализъм с комунистически средства.Писна ми!
24
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз съм неграмотен *** и троля под всяка статия. Това осмисля живота ми!
23
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще сме и горди проевропейски ***, поне 30-тина на вид, гарантирано от ГЕРБ. Ей сега си изключих БТВ при вида на тоя кaун Цвъ Цвъ който разпалено обяснява как трябва да приемем прословутата конвенция...Отврат
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуста скромност! Само тя го спира да каже: "Преди мен не е имало България!"...
21
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Борисов: България вече е име заради проевропейската си и мирна политика!"Ама това масово мнение на хората по света ли е или се случва единствено в главата ти?
20
6
 
35
 
! Отговори
Цитат от Боко преди 6 години
"Сега ше обясниме, няяяме бърза работа..."Това чудо ни представлява пред света и после се чудим защо сме в калта и не ни уважават.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо, че с началото на европредседателството западните издания свързаха името на България единствено с корупция. Ето Баце сам е създал новина и клипчета е публикувал, където говори само той, да ни обяснява как стоели нещата.
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се освинчил тоя толуп бе, 140 кила, голямо плюскане на народна пара.
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Име заради амфетамоновия мутро-пожарникар, заради тефтеря на Филип Златанов, заради това, че Ушев Цецо Лъжецо е на свобода, заради Мишо Бирата и Ваньо Танов.
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че,има ли въобще политика в България, да говорим за име и лице пред света??Да ти диктуват по слушалката,какви да ги въртиш,говориш и вършиш не е политика,измама е!!
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахаа.. тоя вятър го вее на бял кон !гледа си пълния портфейл и това е,Меркел за какво дойде... естествено да му каже що да прави и да що да гласува ! България никога не е била управлявана от българи !
14
2
 
30
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
След срещата с политици от световната сила Лихтенщайн, Боко Тиквата запона да се нарича Боко фон унд цу Тиквен. Така той стана име.
13
1
 
40
 
! Отговори
Махай се преди 6 години
БЪЛГАРИЯ е име на държава на 23 века бе *** загубен Да не си ти създал България? Ти я унищожаваш! Ти петниш името й! *** слуга си ти пълзящ в краката на извратеняци ! Българомразец. И Богмразец! Махай се!
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На второто видео виждаме уникалната дарба и полиглотски способности на Тиквата. Първо го казва на български, а после го превежда на английски с женски глас.