БСП пак на нож: Кой вкара комунизма в учебника?

Червените питат кой е вдъхновителят на новата програма
111
БСП пак на нож: Кой вкара комунизма в учебника?
Снимка: архив "Булфото"

БСП отново скочи срещу новата учебна програма по история за десети клас и поиска от просветното министерство да даде публичност на първоначалните предложенията за съдържанието на учебниците.

Според соцдепутата Ирена Анастасова авторитетни учени историци са се противопоставили на новата програма.

"Искаме отговор на въпроса кои са вдъхновителите на учебната програма", настоя тя.

Още по темата

Анастасова твърди, че първоначалните предложения при общественото обсъждане на новите учебници са били съвсем различни от одобрения краен вариант.

Идеята е била в десети клас да се въведат четири нови понятия, в крайна сметка се е оказало, че са десет, като сред тях са комунизъм и терор.

Просветният министър Красимир Вълчев пък вече отговори на критиките на социалистите и отсече, че утвърдените учебни програми по история за 10 клас няма да бъдат отменени, защото това би означавало в началото на учебната 2019-2020 година да няма учебници по предмета.

Според него програмата е балансирана, съдържа факти, а не оценки и това било потвърдено от авторитетни представители на научната общност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
второкласник преди 5 години
До Първокласник- Тате, а ти защо си останал жив и не са те дали на прасетата комунистите?щото станах член на БКП
84
6
 
2
 
! Отговори
ДОНЕВ преди 6 години
До Анонимен 87 : ИМА И ОЦЕЛЕЛИ ХОРА , НА КОИТО КОЖИТЕ СА ДРАНИ ВЪВ ФАШИСТКИТЕ ЖАНДАРМЕРИЙСКИ УПРАВЛЕНИЯ. СЛЕД ТОВА ОТИВАТ ДОБРОВОЛЦИ НА ФРОНТА И ОСТАВАТ БЕЗ КРАКА ,РЪЦЕ ,НО СЕ ЗАВРЪЩАТ ПОБЕДИТЕЛИ НАД КАФЯВАТА ЧУМА -ХИТЛЕРОФАШИЗМА . ЯСНО ЛИ ТИ Е ,ГОСПОДИН "ДЕМОКРАТ"-ЛИКВИДАТОР НА БЪЛГАРИЯ ? ПОРАДИ ТОВА ,ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НИКАК , АМА НИКАК НЕ СЕ СРАМУВАТ ОТ ДЯДОВЦИТЕ И БАЩИТЕ СИ ,КОИТО ПОСТРОИХА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1944 Г. , А ДЕСНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ Я ОПОСТУ
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие се радвайте за това,черпете го и ръка му целувайте на тоз чиляк- той реклама безплатна ви прави,вие му се сърдите!
82
2
 
6
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Що ги е еня тие изглупели социалисти за комунизма-присвоизма: това е някаква друга партия,що са се загнали за нея?
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разклоненията на фараоновото семе-днк. БКП! БСП, ГЕРБ, ДСП, и всички останали партийки от втори и трети разряд.
80
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 89: Това, че БСП е декларирала, че няма нищо общо с БКП сам ли си го измисли, или го преписа от някой друг ***? БСП има над 100 годишна история, която е коментирана много пъти. Само БЗНС е партия с толкова дълга история, но едва ли някой може да каже сега колко БЗНС-та има. Чети, за да не се и'злагаш.
79
0
 
1
 
! Отговори
До първокласник преди 6 години
Това да пълни глупости. Нищо подобно не се учи в първи клас. А подобен въпрос едва ли средно-грамотен първокласник би задал. По-скоро някой *** ***.
78
0
 
10
 
! Отговори
Пръц преди 6 години
Нали от БСП всячески ни убеждаваха, че нямали нищо общо с БКП - ето Ви на нагледно, че изобщо не е така! Долни демагози!
77
1
 
1
 
! Отговори
Neznam ima li hora преди 6 години
Neznam za6to amerkancite ne si mahat zvezdite ot znameto i da slogat SH ili konski opa6ki.Krust li shte slagate?
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бсп колкото и да се опитват да прикрият престъпленията на бащите и дядовците си, има хора, които са оцелели след Белене и разкават...
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Диктатабсолютно си прав, за съжаление добре ни промиват главите
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ано Да, затова цар Борис когато умира цялата страна потъва в скръб и реват хората на кой ни оставяш царю защото монархо фашиста много го мразят. Такъв брой комунисти по това време в България изобщо не е имало. Как да ги убият? И как да се отнася правителството на една конституционна монархия към терористи, превратаджии, съветски шпиони в навечерието на една тотална война? Как след цялата борба за национално обединение, дето дедите ни си остсвиха костите, да предадат България на безродницит
73
1
 
13
 
! Отговори
Диктат преди 6 години
От Борислав СкочевКонцлагерът БЕЛЕНЕ1949-1987Островът който уби свободният човек. Отглежда ме си 5-поколение убийци и искаме пак да ги върнем на власт.
72
0
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До пенко, Какви лакардии само си написал. Каква хармония те е подгонила,БЕ? Прочети за потребностите и възможностите и русни телевизора или излез на улицата. 87854
71
1
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Анонимен 8,ИСТИНСКИЯТ КОМУНИЗЪМ ТИ Е В ЖИВОТЕЦА ВСЕКИ ДЕН - ДУ.ПЕТАТИТЕ ВЗЕМАТ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ СИ,А РАБОТЯТ СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ. И НЕ САМО ТЕ,ДРУГА.РИНО!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нека да знаят децата, че никога на комунист вяра да нямат, никога повече да не допускат в управлението на окрадената ни държава комуно-социалисти!
69
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Другари,и на вас ще ви се отмери.
68
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига сте пълнили главите на децата с идеологии! Искате да станат като вас объркани и разделени ли? Дайте им знания, а всеки като порасне достатъчно сам да преценява.Личи Ви, че яко ви е набиван комунизъм в простите картуни! Така безпросветни ще си отидете от този свят!
67
9
 
4
 
! Отговори
Първокласник преди 6 години
- Тате, а ти защо си останал жив и не са те дали на прасетата комунистите?!!!!!!
66
2
 
12
 
! Отговори
Изявлението на БСП преди 6 години
Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА същността ИМ- гьонсуратлии:ЩЕ УЧАТ ДЕЦАТА, ЧЕ бкп Е ПЪРВАТА ОрГАНИЗАЦИЯ ОТ терористи, КОЯТО ВЗРИВИ ЦЪРКВАТА св.неделя С ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ПО ЗАПОВЕД НА РУСКИТЕ ИНСТРУКТОРИ И г.дИМИТРОВ.Трябва да се учи и за онези, които след Септ. въстание 1923 забягнаха в СССР, върнаха се се и си ХВЪРЛИХА парт. книжки; след това терор срещу тях, след 9.09.44- затвор и Народен съд.( Левчеви от Бургас.Беднякът казал;"ако ще се боря за тази беднотия и терор- хвърлям си книжката..)И още колко