Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!

Според шефа на ПГ на ГЕРБ от БСП се заиграват политически
205
Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че никой не ни притиска за приемането на Истанбулската конвенция, но това е ангажимент на всички държави-членки, които са я подписали.

Още по темата
"Всички държави членки я подписват и започва ратификацията в съответните парламенти. В момента в 18 държави Истанбулската конвенция е приета, в другите процесът все още продължава", изтъкна Цветанов пред bTV.

По думите му държави, които са много по-консервативни и са извън ЕС – Турция, Сърбия, Албания, Грузия, са приели Истанбулската конвенция и там няма такъв проблем.

Цветанов смята, че от БСП търсят политическо противопоставяне с документа.

"Когато говорим за Истанбулската конвенция, когато се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво причиняваме на всички тези 1 милион жени в България, които са подложени на домашно насилие", попита той. Според него сме длъжни на първо място "като родители и хора" да подкрепим подобни мерки.

"Когато се гласува в ЕП, европейските депутати от БСП, ГЕРБ и от ДПС гласуват за Истанбулската конвенция", изтъкна Цветанов.

Според него президентът Румен Радев иска да се поддържа противопоставянето в българския парламент, "той да участва в допълнителното рушене на авторитета на българския парламент, за да може да се чувства по-консенсусен, по-значим и по-забележим".

"Основателна ли е критиката да отчетеш едногодишното си участие в президентската институция и да кажеш, че разбираш от медиите за това, че премиерът кани друг президент от друга държава. Завистта или обидата не е присъда на президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител и да подкрепя и поощрява всяка външна международна активност на българското правителство и на българския парламент", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
2
 
! Отговори
ЦЕЦЕРОНЕ преди 6 години
Глупавия човек се познава по грешките,които върши!А вие сте на път да направите ужасна грешка!
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой от управляващите да отговори защо крият какво пише в член 7 на тая конвенция.
177
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Вярно е, Цецо, никой не ви притиска за конвенцията. Но я подписахте тихомълком без никой да разбере, а сега ревете, че трябвало непременно да се ратифицира. И затова нито БСП, нито ПФ, нито Светият Синод са ви виновни. Щом нещо се дава за ратификация, значи има две възможности: "ДА" или "НЕ".Предполагам, че конвенцията ще се приеме с гласовете на ДПС и Марешки, но това ще ви струва скъпо. Бойко ще трябва да им обещае суджук, а и ще се види ясно с кого всъщност управлява ГЕРБ.
176
0
 
6
 
! Отговори
KYDE OTIVEME CVYKAR преди 6 години
I KATO NI OPREDELITE VSICHKI ZA DJENDYRI I NI OTNEMETE PRAVATA I IMOTITE POSLE SCHTE NI IZGORITE LI V LAGER DA SE OTYRVETE OT NARODA
175
0
 
3
 
! Отговори
ZA PARI GO PRAVIM преди 6 години
TOGAZ ZA KVO TIE BE DJENDYR GLU.PA.V
174
0
 
9
 
! Отговори
Бойко пайсе от ЦЦ преди 6 години
Бойкоооо, абе ти невидиш ли че тоя шофьорски *** ти подля вода, пращайки те да на саблена ламбада с аръпите, да плямпас с чешкия подследствен премиер, да се попата с горни устни с Юнкерчо, ... та се стигна да те подкокороса да се ГЕНДИРАШ.кой ще те погледне като булгарин-мъжага-воевода. един лигав серестнит ти направи с майката онова дето каруцарите казват когато конят им се изкенза на площада
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А коя е основната причина за домашното насилие? Икономическите проблеми нерешаване от правителството.Защо не помогнете на семейството да живее добре, а не да го товарите с данъци, корупция и мизерия
172
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах "нашата" комисарка... наглост и простотия.Първо излъга че конвенцията пазела мъжа? и жената от домашно насилие.После забрави за това и започна да цитира правата на жените.Уж и мъжете бяха.На въпроса защо е конвенция след като има закони, пак простотия.Да се чувствала още по силна подкрепа от държавата.Б.о.***
171
0
 
13
 
! Отговори
д преди 6 години
ГЛЕДАЙТЕ ЮТЮБ - истамбулската конвенция част2 и разпространявайтеСтрашно е!!!!
170
1
 
24
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Не е за вярване, но ГЕРБ се самозакопа. 90% от българите не желаят да имат нищо общо с *** идеологията, а идеята разни ***, лезбиики и травестити да обучават малки деца на "толерантност" направо изкарва от обувките всички нормални българи. Нинова като една обиграна и хитра лисица усети на къде духа вятъра и хоп, вдигна спинакера. ББ се усети и даде заден ход, но хората му играят друга игра и ще се опитат да наложат конвенцията. Ситуацията отива на - Чао, чао, ГЕРБ.
169
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ceco e evrogei
168
1
 
13
 
! Отговори
А корабче? преди 6 години
Ние сме балами, вярваме. Първо попитайте какво искат патреотите, дайте им го и проблем няма да има. Ние все не случваме на управленци, ама като това не е било.
167
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "човек" как си целува децата с тая алчна, лъжлива уста?
166
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно мие дали европа въобще ги интересува.Тия место да покажат ум на развита икономика се чудят с какви глупости да се занимаят ни третия пол ни интересува ни лифта у банско ни истамбулска конвенция тия не разбраха ли че работа и пари трябват а не глупости
165
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече по новините открито ЕК заяви да подписваме задължително.Само с това се занимават.Нали не беше задължително! Вече е!!?Че и учудени от съпротивата на България! Защо толкова натискат?Дори СССР така не са ни заплашвали.Тези да не са пияни
164
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказва се че ще ни налагат санкции от разни европейски бюрократи.Тез не се спират.Нагли лесбийки
163
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
samo poglednete fizionomiqta zagledaite se nqma takuv nqma vtori !!!
162
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшив герой! Плешив лъжец!
161
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо обърни се и виж да нема некой зад тебе !
160
1
 
19
 
! Отговори
А преди 6 години
Врачанска клетва: " Момче да ти се роди, зет да ти доведе!" На теб да ти се случи, продажник, алчен!Не ги слушайте тези первезници, опрете се на здравия си разум и природата си, не отслабвайте натиска. Тези хора очакват пари, и дъщерите си ще продадат за пари.