Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!

Според шефа на ПГ на ГЕРБ от БСП се заиграват политически
205
Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че никой не ни притиска за приемането на Истанбулската конвенция, но това е ангажимент на всички държави-членки, които са я подписали.

Още по темата
"Всички държави членки я подписват и започва ратификацията в съответните парламенти. В момента в 18 държави Истанбулската конвенция е приета, в другите процесът все още продължава", изтъкна Цветанов пред bTV.

По думите му държави, които са много по-консервативни и са извън ЕС – Турция, Сърбия, Албания, Грузия, са приели Истанбулската конвенция и там няма такъв проблем.

Цветанов смята, че от БСП търсят политическо противопоставяне с документа.

"Когато говорим за Истанбулската конвенция, когато се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво причиняваме на всички тези 1 милион жени в България, които са подложени на домашно насилие", попита той. Според него сме длъжни на първо място "като родители и хора" да подкрепим подобни мерки.

"Когато се гласува в ЕП, европейските депутати от БСП, ГЕРБ и от ДПС гласуват за Истанбулската конвенция", изтъкна Цветанов.

Според него президентът Румен Радев иска да се поддържа противопоставянето в българския парламент, "той да участва в допълнителното рушене на авторитета на българския парламент, за да може да се чувства по-консенсусен, по-значим и по-забележим".

"Основателна ли е критиката да отчетеш едногодишното си участие в президентската институция и да кажеш, че разбираш от медиите за това, че премиерът кани друг президент от друга държава. Завистта или обидата не е присъда на президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител и да подкрепя и поощрява всяка външна международна активност на българското правителство и на българския парламент", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние си имаме наши закони и досега никой не е бил никои значи си деистват добре защо са ни допълнителни та белким започнеме да се бием аре сиктир
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 160Ще те защити ако си *** с рокля, слагаш си червило, грим и ходиш на токчета.Не е задължително да си кърмил, защото според конвенцията, това е "стереотипна роля", която трябва да се "изкорени". Ако жена ти те обладава ще е предимств,о защото ще сте в крак с "нестереотипните роли", на които ще се обучават децата от детските градини.
157
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 10 конвенции да приемат никой не може да ме спре да не пребия жената и детето като не ме слушат те са мой и ще си правя каквото искам с тях ето даже и бпц е с мен
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мен ме бие жената ще ме защити ли турската конвенция или защитава само лесбииките
155
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай стига ве Цвъцко, ти *** ли си, излиза че всяка жена в Бг е обект на дом. насилие.По-добре измислете мерки за озаптяване на ромския си електорат.
154
17
 
4
 
! Отговори
Транс преди 6 години
Ще се приеме !!! Няма да стане на вашето ;)
153
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цачева: "Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция".
152
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Цветанов 2 милиона българи се бият по нашите земи(1 млн.жени и срещу тях толкова мъже).От 5 милиона, 2 милиона са в редовен кеч.С тази статистика ще изплашите ислямска държава
151
0
 
8
 
! Отговори
Металнайзър преди 6 години
"Какъв красавец - като го гледам ми се иска да кажа само хубави думи за майка му..."АЗ НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ МАЙКА МУ. Искам само да ми падне възможност да остана насаме с него за 300секунди. Ще си пусна култовата песен на Емил Димитров "If I had a hammer" Естествено ще и пригласям с чук в ръка.
150
0
 
13
 
! Отговори
арменския поп преди 6 години
А Армения дали е приела конвенцията?
149
0
 
25
 
! Отговори
От съседната статия преди 6 години
Все пак министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент документът да мине през пленарната зала на парламента до края на българското европредседателство. И как не ви натискат. Пак сте ни прецакали. И не е БСП виновно, а Борисов дето иска да се искара великата работа пред някого навън, а хората тук да ги ядат кучетата. Борисов е готов половината България да са обратни, но той да е велик.
148
0
 
29
 
! Отговори
44444 преди 6 години
ТОЗИ ПАК ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗАЯЖДА С ПРЕЗИДЕНТА ХАЙДЕ СПРИ СЕ СТИГА СТЕ ЗАВИЖДАЛИ МАЛКО СА КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ ПРЕЗИДЕНТА И РЕЧТА МУ БЕШЕ ТОЧНА
147
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецко, оказва се че и ти си май еднокнижник, като Бойко. Ми земи я прочети бе, па са понапъни и я осмисли и виж какво точно има под похлупака наречен "Не на насилието върху жените". Всички синоди, вероизповедания и целокупния български народ го проумяха, само ГЕРБ си е заровил главата в пясъка, вместо да я посипе с пепел.
146
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това насилие само чрез тази конвенция ли може да бъде изчистено. Няма ли друг начин или все само отвън може да ни оправят чуждите конвенции и закони.
145
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яяяяяя, колко му е порастнал носа на Пинокио!
144
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От мама и тати, по хубаво няма.Запомни го тикво и ти пъпеш негов.
143
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно, значи можем да направим промени в нашето законпдателство и да НЕ ратифицираме тази конвенция.
142
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомен имам за АЕЦ как ни натискаха да закрият,за ракетите СС-23 да нарежем, за Южен поток да спрем и сега за тази глупост.Никъде не спечелихме от това.Останахме без оръжие, без АЕЦ и без работни места и годишни печалби от Южен поток.Сега ще останем без деца.Последната година по раждаемост се равнява на годините от втората световна война.
141
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даваш ли, даваш Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра....Българинът държи на семейството и децата си.Не ми давайте за пример други народи.Ние сме българи.
140
0
 
27
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Какъв красавец - като го гледам ми се иска да кажа само хубави думи за майка му...