Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!

Според шефа на ПГ на ГЕРБ от БСП се заиграват политически
205
Цветанов: Никой не ни притиска за конвенцията!
Снимка: архив, БулФото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че никой не ни притиска за приемането на Истанбулската конвенция, но това е ангажимент на всички държави-членки, които са я подписали.

Още по темата
"Всички държави членки я подписват и започва ратификацията в съответните парламенти. В момента в 18 държави Истанбулската конвенция е приета, в другите процесът все още продължава", изтъкна Цветанов пред bTV.

По думите му държави, които са много по-консервативни и са извън ЕС – Турция, Сърбия, Албания, Грузия, са приели Истанбулската конвенция и там няма такъв проблем.

Цветанов смята, че от БСП търсят политическо противопоставяне с документа.

"Когато говорим за Истанбулската конвенция, когато се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво причиняваме на всички тези 1 милион жени в България, които са подложени на домашно насилие", попита той. Според него сме длъжни на първо място "като родители и хора" да подкрепим подобни мерки.

"Когато се гласува в ЕП, европейските депутати от БСП, ГЕРБ и от ДПС гласуват за Истанбулската конвенция", изтъкна Цветанов.

Според него президентът Румен Радев иска да се поддържа противопоставянето в българския парламент, "той да участва в допълнителното рушене на авторитета на българския парламент, за да може да се чувства по-консенсусен, по-значим и по-забележим".

"Основателна ли е критиката да отчетеш едногодишното си участие в президентската институция и да кажеш, че разбираш от медиите за това, че премиерът кани друг президент от друга държава. Завистта или обидата не е присъда на президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител и да подкрепя и поощрява всяка външна международна активност на българското правителство и на българския парламент", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб - Калерги!
98
0
 
42
 
! Отговори
сандо преди 6 години
Като не ви притискат, що трябва да я приемете до краят на председателството. Лъжете г-н Цветанов. Кажете кой ви тури срока и настоява да приемате парцала, наречен конвенция # КОЙ # WHO .Също така, още помним лъжите за затварянето на блокове в АЕЦ "Козлодуй" - бил го искал ЕС.
97
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти за Путин недей да мислиш, гледай бойковица до къде ни докара и на къде ни води.
96
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днeс е дежурен ***-путинопитек и трие наред неудобни постове.
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото до Президента, не е далече деня когато Цецо ще се реди до него да редят служебен кабинет. Въпроса е къде ще печатат и крият онези 4 тона бюлетини, нужни им за спечелването на изборите?
94
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, Цецо, ти направил си си труда дори да прочетеш конвенцията? А да я осмислиш можеш ли? За Баце е ясно, че нищо не може да разбере от нея. Казали са му началниците да я ратифицира и той изпълнява.Народе, кога най-после ще се отървеш от тиквите си? От хора на които не им пука за България?Ще доживея ли някога България да бъде управлявана от интелигентни българи, даващи мило и драго за нея?На никою не му пука..Нсеки гледа само келепира...Началниците да са довълни и парици за текат..
93
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един милион жени жертви на домашно насилие? Значи поне още един милион мъже заети да ги бият по цял ден. Аз се чудех защо здравната ни система не работи, пребити жени по болниците, и лоша икономика понеже мъжете вместо да ходят на работа стоят в къщи за да бият жените когато те се приберат от болницата. Сега всичко е толкова ясно.
92
0
 
25
 
! Отговори
Елен преди 6 години
*** с простаците... Нямам думи. Не плюй по президента. Завиждаш му
91
1
 
24
 
! Отговори
Край преди 6 години
Вижте този човек. Това е най-умния човек на света. Вижте погледа - този човек вижда в бъдещето. Той е безукорно честен и обича народа си - само за него мисли. Този човек би дал всичко за да защити битите жени. Лично би разписал конвенцията насред Исатнбул. Такъв е ЦвЦв. - води ни вожде - води ни.
90
0
 
35
 
! Отговори
цвъчко преди 6 години
Ми като няма зор,защо натискате за приемане,м!?Трябваше България да ви се озъби,та да вдянете,че някои неща хората просто няма да приемат!Tъпaци!
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светият синод успя да я прочете и осмисли. Излезе с тълкувателни препоръки, които в дуxа на разбиранията за началото на 20 век са повече от отлични. Остава да си припомним в кой век живеем...
88
0
 
26
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Да не би да има и Брюкселска конвенция за саниране, а пък ние да не знаем? Като ви знак акъла и какви сте подмолни послушковци, нищо чудно.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светият синод успя да я прочете и осмисли. Излезе с тълкувателни препоръки, които в духа на разбиранията за началото на 20 век са повече от отлични. Остава да си припомним в кой век живеем...
86
0
 
28
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Аааааа никой не ви притиска, ама вие понеже сте си натегачи пред Брюксел...
85
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този като го гледам и слушам ми се иска да наруша всички конвенции и НПК!
84
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бре закони против насилието в тази държава е имало още преди да просъществуват другите държави в Европа. Те ли ще определят дали сме прави.
83
0
 
37
 
! Отговори
гост преди 6 години
Е как можеш да поемаш ангажименти без обсъждане и допитване. Ако някоя ЕС комисия приеме конвенция да идем и да се издавим в р.Искъра, тогава какво правим - отиваме и се давим щото ЕС така иска и щото в Армения са направили същото? Писна ми да ви чета лъжите. Взели сте пари да прокарвате чужди интереси и сега ви е страх, че не може да върнете взетото. Корумпета!
82
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, само да ти кажа, че всъщност е ТОЧНО ОБРАТНОТО - хората ви притискат ДА НЕ ПРИЕМАТЕ конвенцията! Ама вие се правите пак на шушумиги.
81
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато народа е зад нещо не може, когато народа е против нещо също не може.
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва ли да се направят жестоки закони и присъди срещу насилниците, да се обявяват публично имената на педофилите за да можем граждани да ги издирваме и пребиваме. Да си стегнем и оправим държавата и реда. Но защо трябва държавата да дава толкова много средства за тази конвенция? Тя ще задължи държавата да отпуска големи средства, а резултати дали ще има - съмнителнo!