Какво мислят за Истанбулската конвенция актьорите-депутати?

Трети пол или срещу насилието...
26 яну 2018 11:25, Петя Славова
104

4442 гледания   |  Още видео
Ратифицирането на Истанбулската конвенция, която наскоро разбуни духовете както в обществото, така и в кулоарите на Народното събрание, бе отложено от управляващите с мотива, че трябва да се проведе по-широк дебат по темата.
Още по темата

Все пак министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент документът да мине през пленарната зала на парламента до края на българското европредседателство. Но какво смятат депутатите-артисти в Народното събрание за тази спорна конвенция?

Според народния представител от БСП Нона Йотова, след като в обществото има толкова много дебати, определено трябва да се попита какво мисли народът.

"Нека хората гласуват и кажат какво мислят за този документ. Основно става дума за прословутия член 3 за т.нар. социален пол. Като християни разбираме какво се крие зад това определение и не бива да го допускаме", уточни театралната актриса в "България сутрин".

Тя е категорична, че щом църквата се е намесила в този проблем, касаещ най-вече законотворците, то значи казусът е наистина сериозен.

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов пък смята, че представителите на БСП говорят пълни фантасмагории, защото тази конвенция е насочена изцяло срещу насилието върху жени и деца.

"В документа няма такива социални и трети полове. Конвенцията иска да се бори срещу насилието над жени и деца, а не да въвежда спорни названия", отбеляза още актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Будинов е на мнение, че "балонът" на фалшивите новини, с които БСП залива обществото, скоро ще се спука.
 


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Актьорите-депутати са единици. Аз се притеснявам от депутатите-актьори, които и на двете поприща са аматьори, но се вземат насериозно!
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За Нона Йотова няма да гласува един нормален човек.
Пита се в задачата: Как е попаднала в парламента?
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако тази конвенция с промени в посока НЕ НА НАСИЛИЕТО НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛ, а той е МЪЖ или ЖЕНА (друг пол няма, биологично сме създадени така), тогава съм ЗА. Но да се прокарва задължение на държавата и институциите да променят законодателството, да фиансират разни НПО-та........... дайта да направим и конвенция за защите на правата на педофилите или некрофилите, те как се определят, да не се дискриминират и те, да си спретнат един педофил парад, че то това и то е "нормално".
93
1
 
12
 
! Отговори
НС идиоти преди 11 месеца
Този текст показа само, че в НС са влезли пълни ***. Страховете на хората са основателни и нямат нищо общо с БСП.
92
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 11 месеца
Будьонов, много си заблуден. Пази си жената и децата, ако ги имаш.
91
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 11 месеца
До 88: Правата на всички български граждани са защитени по закон. Има и закони, които специално защитават жените и децата - те могат да бъдат жертва на домашно или на друго насилие. От какво обаче ще защитават някой от т.н. социален пол. Ще се защитава правото на биологичен мъж да влиза в женската тоалетна (или да се участва като в женски отбор)? Такава защита не е ли срещу правата на другите, на които обществото, а и християнските ценности са им определили мястото? На какво ще учим децата си?
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Разделяй и владей"-това е тази,с извинение,конвенция!
89
0
 
16
 
! Отговори
15151 преди 11 месеца
Конвенцията ще бъде ратифицирана и то с гласовете на хора, които даже не са я прочели. Бедата не е в това, бедата е че и с тази конвенция насилието над жените и децата няма да бъде премахнато. Грамотните хора знаят че "кучето е заровено на друго място".
88
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има 2 сексуални пола мъж и жена. Само че в социума не стоят толкова просто нещата. Има мъже които се правят на жени и обратното. Има хетеросексуални има и хомосексуални има и хора които мразят всички които социално се отличават от типичното за пола си поведение. Точно заради тези мразещите се е наложило да се защитават правата на социалния пол с конвенция. Глупаво е изобщо да се води спор за това нещо, камо ли пък да се прави референдум.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 85

Който не е съгласен с теб е дървена кратуна,така ли?А който не е съгласен с мен какъв е,м!?Нещо мисленето ти куца!Както и да е,да си жив и здрав!
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не социален,ами интернационален пол да е,швестера си е швестер!
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ognyanz

Ти ако проумееш за какво става въпрос сам ще се откажеш от референдум, но с дървени картуни трудно се общува.
84
0
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 11 месеца
До Анонимен-11: А някой забранил ли е на всеки да упражнява КАКЪВТО ПОЛ си иска ??? Пак е ясно, нали ?
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Турция е една от първите страни ратифицирала конвенцията
82
0
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 11 месеца
Япония, САЩ и Канада също не са ратифицирали конвенцията им.
81
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На вниманието на лъжливия гербераст Будинов -

Турция, Унгария, Чехия, ЮК, Ирландия, Исландия, Словакия, Хърватска, Латвия и Литва не са приели конвенцията.
80
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 11 месеца
Бойко и гербаджийската дружинка на всяка цена ще се опитат да решат ратификацията в парламента, а не чрез референдум. И вероятно това ще стане чрез гласовете на ДПС и групата на Марешки. Практиката на това НС показва, че винаги, когато патриотите проявят характер и не гласуват с ГЕРБ, ДПС подкрепя гербаджиите. Та, Бойко ще обещае суджук на Ахмед Доган (и на Марешки) и те ще гласуват "ЗА". Това обаче ще им струва скъпо, на тях, и на ГЕРБ.
79
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Конвенцията и третият пол нямат нищо общо. Просто се споменава за социален пол защото и те трябва да бъдат защитени от малтретиране. От становището на БСП излиза че всеки може безнаказано да малтретира социалните полове щото такива няма според партията им и закостенялата ни църква между другото пълна с гейове.
78
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
74, да кажем, че предположеният ти са неверни. Съвсем стереотипен съм си, което изобщо не ме прави по-добър или по-лош от всички други. Просто ми е занимателно да проследя доколко е ресурса на "противниците" на конвенцията. До момента отчитам много слаба подготовка, което довежда до изключително ниски резултати в логичното обосноваване на позицията им.

Всъщност, ще ви оставям. За днес няма как рязко да надобреете, но ако за домашно прочетете конвенцията, то днешната "мисияЮ ще ви се зачете.
77
7
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 месеца
тая конвенция е от 2011 година, прегледах я на бързо, не видях никъде точка за половете, насочена беше изцяло за защита от насилие, КОЙ лъже сега и ни отвлича вниманието от други проблеми?