Петкова: Загадка за мен е за какви цени на тока говори бизнесът!

Министърът не е съгласна, че в енергетиката няма реформи
27 яну 2018 11:16, Елка Василева
88
Петкова: Загадка за мен е за какви цени на тока говори бизнесът!
Теменужка Петкова. Снимка: архив, Булфото

За мен е голяма загадка за какви цени на енергията говори бизнесът, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Преди седмица бизнесът алармира, че се очаква шоково поскъпване на храните заради по-високите цени на тока за бизнеса.

„За съжаление в рамките на срещите, които направихме с бизнеса, не можа да стане ясно кои са тези търговци, които предлагат такива високи цени. Електроенергията, която дружествата продават, е на цени от 76,09 лв.”, допълни Петкова.

Още по темата

Тя обясни, че е призовала бизнеса да подаде сигнал до компетентните органи, които да проверят въпросните цени.

„За моя изненада асоциацията на българския бизнес подаде сигнал за две държавни дружества”, коментира Петкова.

„Освен, че с колегите ми бяхме наречени мафиоти, бизнесът каза, че в сектора не се извършват реформи. Аз не съм съгласна и за това има факти”, каза още тя.

По думите ѝ оценката на Мудис за БЕХ се е повишила с два пункта, а към настоящия момент държавната енергетика разполага с 1,435 млрд. лв.

„Когато някой говори, трябва преди това да види какви са фактите”, категорична е Петкова.

„Дебатът за това необходим ли е проектът „Белене“ тепърва предстои”, коментира още министърът.

Според нея интересът от страна на китайските инвеститори е много сериозен. „Аз смятам, че с промените, които се извършват и към настоящия момент в енергийния сектор, визията и директивите на ЕС, трябва да бъдем много балансирани и добре да помислим, за да защитим своята енергийна сигурност”, каза Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
секрето преди 6 години
загадката е ясна как некой си натрупаха капитала през прехода а сега и фургон за сандвичи или будка за вестници неможе да си отвориш или 20 годин като семейното магазинче на съседите дето кпуват от борсата тати с пасата мъкне мама праи сметката и накрая за секи по едни 500 600 лв ...
69
0
 
3
 
! Отговори
дали? преди 6 години
До АнонименИ като си купиш пак 120 литра бензин - няма да имаш пари за цигари. И държавата пак ще прибере същия данък от бензин и цигари :D Повишаването на цените води до инфлация. Само и единствено до това. За да има ръст на БВП и по-големи приходи от данъци трябва да има и ръст на заплатите - поради една проста причина - някой трябва да купува. Като имаш 1000лв заплата може да купиш неща за 1000лв само.
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз купувам 120 л бензин на месец.Като му се вдигне цената, аз пак ще купувам 120 литра, но държавата ще получи повече ДДС и акциз.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тефенушке, ти си спала на теферич затова нищо не ти е ясно
66
0
 
7
 
! Отговори
още по тъп си бе преди 6 години
До АнонименПе-дерчо, цената на тока влиза в цената на произведената продукция. Щом тя се вдигне - вдига се и ДДС-то.Обяснявам - ДДС означава ДАНЪК ДОБАВЕН СТОЙНОСТ. Той е върху крайните продукти! Аз като имам 1200лв на месец бюджет - от мене държавата ще вземе 200лв ДДС. Ако се вдигнат цените - аз пак си имам 1200лв - държавата пак ще си вземе 200лв данък - просто ще си купя по-малко стоки, защото са по-скъпи. Пишман икономисти бе...
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже бизнеса получава уведомителни писма за увеличаване на цената на тока, а госпожата не е страна и няма откъде да разбере... Да направи запитване за офертите. И на нас ни оферираха увеличение от 70 на 95, като може и да се дигне още.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Боко все от кръстовищата ги събира, тази ще е от Лъвов мост.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО МНОГО СИ *** ***-дерчо, цената на тока влиза в цената на произведената продукция. Щом тя се вдигне - вдига се и ДДС-то.Ясно ли ти е, ***-дерчо? Наистина си много ***!
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЕНИТЕ НА ТОКА СЕ ВДИГНАХА МНОГО, ЗАЩОТО ВЕТРОПАРКОВЕТЕ НА ЦВЕТЕЛИНА ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ!!!!
61
1
 
8
 
! Отговори
много си тъп преди 6 години
До Един от Северозапада"Държавата има сметка да се вдигат цените на всичко-прибира повече ддс"Индустриалния ток не е краен продукт и се купува БЕЗ ДДС!!!! Проучи малко преди да говориш....
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те Фенушке, ти си спала в тоя студ на теферич та не знаеш къде ще отидат!
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ли *** Нужке ,не знаеш? Всичко знаете вие ,нали Цвъки ва слуша всички! Кой в частния бизнес смее да се цепи от колектива *** . Последният който се опита получи 5 куршума за назидание, че иска да прави нова партия! Приятелството е приятелство ама излизаш от ГЕРБ само с краката нагоре! Иначе демокрация ,свобода ....
58
2
 
11
 
! Отговори
nqkoi преди 6 години
И ти за нас си една загадка Теменужке, откъде те изкопаха и тебе. Защо ли ти е да знаеш ти си сложена да подписваш, не си там за да мислиш. Всъщност какъв ли опит има госпожата в сферата на енергетиката или познанията и са да си загаси крушката в стаята. Бизнеса едва ли ще скача напразно, ако няма информация, че се готви увеличение на цената.
57
1
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До не можеш им угоди Б България отдавна представата за пазарна икономика е изкривена до безобразие. И не работи. Справка-цените на бензин и дизел . Произвежда се и у нас, а и много се внася отвън, а цената-една и съща навсякъде + - 1 стотинка.Марешки му "склопиха бритвата" , и той млъкна напоследък. Картел на всякъде и във всичко. За какво мислите, са браншовите организации? Няма комунисти, няма десни, няма гербави, когато става дума за пари и пазари-едно са всичките.
56
3
 
4
 
! Отговори
спомени преди 6 години
Навремето Жан Виденов дойде на власт под знамето на цената на тока. И той намали цената на тока така че щеше да умори народа от глад.Банковия фалит на България не можа да бие световния рекорд, но се записа като втори! Слешайте клакьорите и ще стоите гладни.
55
1
 
10
 
! Отговори
не можеш им угоди преди 6 години
Те искат фантастични цени. Цялата работа е че бизнеса са бивши облагодетелствани комунисти. И както ***, така и те просто целят да предизвикат антагонизъм.Истината е че ако цената за всички е еднаква, конкуренцията ще е частна.Те обаче искат изключения, преференции и т.н за да може да изкривяват конкуренцията. И не толкова от егоистично желание за печалба, а защото имат задача да предизвикват антагонизъм в обществото.
54
2
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Потърпи още няколко дена, и ще разбереш за какви цени говори бизнеса, госпожо министър. Но не баламосвайте народа. Държавата има сметка да се вдигат цените на всичко-прибира повече ддс.Няма интерес само да се вдигнат заплати и пенсии, защото са разход.
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам ако от лятото увеличат цената на тока , тая п.ача да я обесим с главата надолу пред Народното събрание!
52
0
 
14
 
! Отговори
марко преди 6 години
Теменужке , много ти *** името , па и краката и други , интимни части ,пфуу
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите ѝ оценката на Мудис за БЕХ се е повишила с два пункта, а към настоящия момент държавната енергетика разполага с 1,435 млрд. лв."Ами като така редовно вдигат цените, "държавната енергетика ще разполага и с 20 млрд. лв."...Мафиоти!!!