Петкова: Загадка за мен е за какви цени на тока говори бизнесът!

Министърът не е съгласна, че в енергетиката няма реформи
27 яну 2018 11:16, Елка Василева
88
Петкова: Загадка за мен е за какви цени на тока говори бизнесът!
Теменужка Петкова. Снимка: архив, Булфото

За мен е голяма загадка за какви цени на енергията говори бизнесът, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Преди седмица бизнесът алармира, че се очаква шоково поскъпване на храните заради по-високите цени на тока за бизнеса.

„За съжаление в рамките на срещите, които направихме с бизнеса, не можа да стане ясно кои са тези търговци, които предлагат такива високи цени. Електроенергията, която дружествата продават, е на цени от 76,09 лв.”, допълни Петкова.

Още по темата

Тя обясни, че е призовала бизнеса да подаде сигнал до компетентните органи, които да проверят въпросните цени.

„За моя изненада асоциацията на българския бизнес подаде сигнал за две държавни дружества”, коментира Петкова.

„Освен, че с колегите ми бяхме наречени мафиоти, бизнесът каза, че в сектора не се извършват реформи. Аз не съм съгласна и за това има факти”, каза още тя.

По думите ѝ оценката на Мудис за БЕХ се е повишила с два пункта, а към настоящия момент държавната енергетика разполага с 1,435 млрд. лв.

„Когато някой говори, трябва преди това да види какви са фактите”, категорична е Петкова.

„Дебатът за това необходим ли е проектът „Белене“ тепърва предстои”, коментира още министърът.

Според нея интересът от страна на китайските инвеститори е много сериозен. „Аз смятам, че с промените, които се извършват и към настоящия момент в енергийния сектор, визията и директивите на ЕС, трябва да бъдем много балансирани и добре да помислим, за да защитим своята енергийна сигурност”, каза Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е ГРЕБ да бъдат изритани .
49
0
 
19
 
! Отговори
гого преди 6 години
Нуше Нуше що се правиш на ущипана, ти тока за бита може да не вдигнеш но бизнеса ще си калкулира увеличения ток за производство в готовста продукция и кой ще я плаща, народа.Какво ще внесеш евтин хляб от Румъния ли, или колбаси. Да не говорим че бизнеса ще компенсира невъзможността да вдига цената на стоките за износ с това което продава тук в Бг.
48
0
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Е тая като министър на енергетиката не знае ли кой на кого продава ?!!!
47
0
 
13
 
! Отговори
Никос преди 6 години
Че то депутати и министри.кметове и др.цените не само на тока но и на нищо друго не ги вълнуват.защото печелят достатъчно за да не обръщат внимание на цените
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не загадка! Просто хвърчите всички в облаците и сте напълно извън реалността! А мислите с частите, които топлят министерските столове!
45
0
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Минимум два пъти годишно повишават цената на тока.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се правете на луди. Този филм винаги сте го пускали по това време на годината. Говори се за поскъпване на тока до 20% и в крайна сметка по средата на лятото го вдигате с едни 8% тихомълком. Така ще стане и сега!
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос: Абе защо тук пишат повече комунисти? - Отговор: - Ами защото са грамотни, а електоратът на Герб няма компютри. Откъде пари за компютри при толкова много деца?
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като е загадка какво се случва в ресора ти, може би няма да е зле да си подадеш оставката.
41
0
 
22
 
! Отговори
Извънземна преди 6 години
Втори факт: През 05.2011 в НС около 30% от депутатите са пряко или косвено свързани с фирми за производство на ВЕИ.Трети факт: При проверка се установи, че при фотоволтаиците слънце грее 24 часа. Четвърти:А перките - ветър дуе постоянно, денонощни ураганни ветрове.(БГ получи нобелова награда за цялостно развитие на Вселенната наука.Научният свят бе потресен.)На изхода на Козлудуй има 70 фирми, които оскъпяват цената. Само 5% Козлудуй, участва в сметките ни. А реакаторите пристигнаха?
40
0
 
18
 
! Отговори
Извънземна преди 6 години
Ние само можем да гадаем кой се облагодетелства от тази ситуация.Първи факт: През 05.2011г. Трайчо Трайков внася в НС Закон за ВЕИ, благодарение на който се разрешава производство и субсидиране на около 1300 МВ чиста енергия от слънцестърчалки с цени до 700 лв/МВч (70ст. Киловата) и 500 МВ чиста енергия от вятърни генератори с цени от 180лв/МВч (18ст. Киловата) За да се запази средна цена на обществения доставчик от около 14ст за киловат, АЕЦ продава на цена от 28лв/МВч (2,8 ст. Киловат
39
3
 
13
 
! Отговори
УРААААААААААААААААА преди 6 години
ДА ЖИВЕЕ НАШИЯТ ЛЮБИМЕЦ ДР. БОЙКО БОРИСОВ...ДА ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НЕГОВОТО СЛАВНО ДЕЛО....Я СЕГА ГО ИЗТРИИТЕ...ОПАСНО Е
38
1
 
27
 
! Отговори
Петкова,Петкова, преди 6 години
Цялата Енергетика за теб е загадка!? Загадка е и какво правиш ти там.
37
1
 
30
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
ОСТАВКА! До сега можеше да е готов Белене, но дойде Килъри и спря всички енергийни проекти. Скоро ще плащаме най-скъпия ток и най-скъпата вода в Европа! Реактори за милиарди са ги завили с найлон на една площадка да може скоро за нищо да сават. национални предатели. Ще построим Белене рано или късно , но един лагер в близост до него от там да гледате строежа !
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БеляНеКато са глупави идеите с руски и китайски инвеститори, откажи се от тях. Искаш Уестингхаус, но за зла врага тя фалира. Направи си АЕЦ със собствени средства и по оригинална българска технология, некадърникооо!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнеса е на Интернет, брат му.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен не ми е ясно кой е тоя бизнеса? Къде живее, какво работи, има ли си второ име, или е като доктора и мустака?
33
2
 
22
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
В България бизнес няма!
32
0
 
12
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Ей като гледам как някви по просто от мене даже с iq под средното. Ама и нагли и крарливи на всичкото отгоре тва най ме дразни във свяка нормална държава политиците за образовани поне а при нас наш *** като се срещно с някакъв европейски лидер нашия прилича на момчето което им е зел стотинките за закуска. Но пък поне боко тиквата владее езици хахах
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендърската конвенция също е заГАДка? Не искаме третополови, не искаме и ежедневна инфлация!!!