Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…

Българи в Брюксел питали кой кого предствалява в чужбина
28 яну 2018 15:00,
258
Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…
Снимка: архив "Булфото"

Кой кого придружава – президентшата президента или обратното? Това се питат българи в Брюксел, получили покана от посолството ни за среща на Десислава Радева, пише "24 часа".

Разговорът на първата дама със сънародниците ни в Белгия ще се проведе на 1 февруари. Покани за срещата разпраща посланик Мая Добрева. В тях е указан час и място, а също и другите присъстващи – президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Ето текстът на една от поканите, която е уточняваща към вече изпратена:

"Уважаеми дами и господа, в допълнение към поканата ни за среща с г-жа Радева на 01 февруари 2018 г., Ви уведомяваме, че поради промяна в програмата й срещата ще се състои от 16,30 часа. На събитието в залите на посолството ще присъстват още президентът Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България", пише в едното от съобщенията от посолството в Брюксел.

Първият мейл с покана гласи: 

"Уважаеми дами и господа, Посолството на Р България в Брюксел има удоволствието да ви покани на среща на г-жа Десислава Радева, съпруга на президента на Р България, с българската общност в Белгия...".

Сънародникът, препратил поканата до българските медии, се възмущава и защо е натоварено посолството да организира среща на Десислава Радева, при положение че съпругите на българските президенти нямат официален статут на първи дами.

Г-жа Десислава Радева действително ще има среща с българи в Брюксел, но тя е напълно неофициална и няма нищо общо с официалната програма на държавния глава, уточняват от президентството пред "24 часа".Оттам допълват, че държавният глава няма да присъства на разговорите на съпругата си, а ще има среща с българската общност по-късно.

На 1 февруари президентът Румен Радев и съпругата му ще са в Брюксел за тържествения концерт заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев ще има аудиенция при краля на Белгия Филип, но ще отиде без съпругата, тъй като кралица Матилде има други ангажименти.

Докато президентът е при краля, първата дама ще се види с представители на българските училища в Белгия, на родителски настоятелства, както и на неправителствени организации, които работят за популяризиране на българската култура там.

За организирането и на двете срещи е поискано съдействие от посолството ни, защото няма как да познаваме тези хора, обясниха от екипа на Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А възмутеният ни сънародник ни в Брюксел не е ли някой герберски ***?
1
33
 
38
 
! Отговори
какво преди 6 години
ТЕЗИ ДВАМА НЕПРИЯТНИ ЛИЧНОСТИ НЕ СВЪРШИХА РАБОТА ЗА ДВЕ СТОТИНКИ ЗА ЕДНА ГОДИНА !!!! САМО МИЛИОНИ НАРОДНА ПАРА , ЗА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ РАДЕВ .....