Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…

Българи в Брюксел питали кой кого предствалява в чужбина
28 яну 2018 15:00,
258
Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…
Снимка: архив "Булфото"

Кой кого придружава – президентшата президента или обратното? Това се питат българи в Брюксел, получили покана от посолството ни за среща на Десислава Радева, пише "24 часа".

Разговорът на първата дама със сънародниците ни в Белгия ще се проведе на 1 февруари. Покани за срещата разпраща посланик Мая Добрева. В тях е указан час и място, а също и другите присъстващи – президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Ето текстът на една от поканите, която е уточняваща към вече изпратена:

"Уважаеми дами и господа, в допълнение към поканата ни за среща с г-жа Радева на 01 февруари 2018 г., Ви уведомяваме, че поради промяна в програмата й срещата ще се състои от 16,30 часа. На събитието в залите на посолството ще присъстват още президентът Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България", пише в едното от съобщенията от посолството в Брюксел.

Първият мейл с покана гласи: 

"Уважаеми дами и господа, Посолството на Р България в Брюксел има удоволствието да ви покани на среща на г-жа Десислава Радева, съпруга на президента на Р България, с българската общност в Белгия...".

Сънародникът, препратил поканата до българските медии, се възмущава и защо е натоварено посолството да организира среща на Десислава Радева, при положение че съпругите на българските президенти нямат официален статут на първи дами.

Г-жа Десислава Радева действително ще има среща с българи в Брюксел, но тя е напълно неофициална и няма нищо общо с официалната програма на държавния глава, уточняват от президентството пред "24 часа".Оттам допълват, че държавният глава няма да присъства на разговорите на съпругата си, а ще има среща с българската общност по-късно.

На 1 февруари президентът Румен Радев и съпругата му ще са в Брюксел за тържествения концерт заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев ще има аудиенция при краля на Белгия Филип, но ще отиде без съпругата, тъй като кралица Матилде има други ангажименти.

Докато президентът е при краля, първата дама ще се види с представители на българските училища в Белгия, на родителски настоятелства, както и на неправителствени организации, които работят за популяризиране на българската култура там.

За организирането и на двете срещи е поискано съдействие от посолството ни, защото няма как да познаваме тези хора, обясниха от екипа на Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските мижитурки в Брюксел. Нали нема по красиво от матушка. Ходете там при батушците или както там ги наричахте и да си останете там завинаги.
161
3
 
27
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Ами както казва госпожа Лъжа този президент върши много и обстойна работа,а все с жена си ! То голямо удоволствие,бе,да си на среща с тая дама - и какво толкова?! Да й гледам роклята ли,обувките ли,самодоволната усмивка ли ?! Е-е,аз пък няма да отида ! Чак толкова не са ми мили и драги,че да си хабя времето за тия двамата!
160
22
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Не търсете проблема в Радева, а в киркивия ни посланник дето не знае как се пишат известия и покани. Нощо чудно това да е поредната клопка на гербаджии срещу президента.
159
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Деса стана мерило за наглост и простотия, а Радев - мъж под много чехли....
158
24
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Сложи си снимката на Винету и компания и бъди щастлив.Не гледай тази снимка,щом получаваш сърбежи-
157
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чепай и Петка само ги погледнете срамна гледка са тези неадкватници, дано не срамят още дълго, че е нетърпимо.
156
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Докато Герб работят, президента и кобилата си правят екскурзии по Европата."ГЕРБ работели ахахах, мисля че на всички вече е ясно какви сте тpoлещите против Радев. От централата на партията-майка.
155
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Герб работят, президента и кобилата си правят екскурзии по Европата. От *** друго не може да се очаква. И пак в руската *** даже и дивата *** Радева не иска да ходи. Може и там да има някой българин, за да говориш с него. Може и да няма.
154
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 139И каква работа върши Лилето-показва си чантите.Руски комплекси.
153
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Разликата е, че Лиляна Павлова ходи на форуми по работа, а Деса Р. ходи за да си показва розовите инкрустирани сукманчета..."На икономическият форум в Давос придружител на премиера трябва да е... ИКОНОМИЧЕСКИЯТ министър, а работата на Лиляна е да си стои в България, защото е министър на европредседателството, което тече В МОМЕНТА у нас. Разликата е, че аз мога да мисля, а ти си гербав.
152
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента ни има един такъв "умен" поглед, като на овца когато и привлечеш вниманието, а от жена му лъха едно такова нахално - просташко поведение като на Бай *** с власт. Малеииии...., какъв тандем са двамцата.
151
15
 
27
 
! Отговори
До 139 преди 6 години
Разликата е, че Лиляна Павлова ходи на форуми по работа, а Деса Р. ходи за да си показва розовите инкрустирани сукманчета...
150
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се взеха насериозно гербаджиите.Смятат се за началникоизбрани.Не търпят разделение на властите.Даже синекурната президентска позиция им идва в повече.По кротко.И вие сте смъртни.Неприятно,но факт.
149
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"..И ЗА КВО ШЕ ГОВОРИ ТАЯ КОБИЛА...??!!!"По-добре да говори, отколкото да се крие от срам от хората като жената на онова безгръбначно плевнелиев, който пък разснасяше напитките по масите на гостите на такива събития.
148
12
 
27
 
! Отговори
Ефо преди 6 години
Президента Радев Хахахаха хахахаха хахахаха
147
14
 
28
 
! Отговори
Българин от София преди 6 години
ТОЯ ПЪПЕШ , ЩО НЕ ГО РАЗСЛЕДВА Е. ЙОНЧЕВА , ЗА РАЗХИЩЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА , ЗА ДА РАЗВЕЖДА ЖЕНА СИ ПО ЕВРОПАТА??!!!АЗ ---НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТАЯ АРТИЛЕРИЙСКА КОБИЛА , ДА СИ ПРАВИ ЕКСКУРЗИИ ПО ЦЕЛИЯ ЕС!ПАЗИ БОЖЕ , СЕЛЯНИН ДА ТЕ УПРАВЛЯВА ...И ТО--КОМУНИСТ!!!!
146
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам ме е от този президент, а за Радева мисля, че се е взела много насериозно горката неумна ***.
145
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наше село командировка не видело. Срам..срам..голям срам.
144
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите от ГЕРБ скачат като бик на червено! Първосигнална реакция !
143
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо и двамата с вицето са в Брюксел? Премиерът е в Швейцария... Има ли въобще някой останал тук?