Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…

Българи в Брюксел питали кой кого предствалява в чужбина
28 яну 2018 15:00,
258
Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…
Снимка: архив "Булфото"

Кой кого придружава – президентшата президента или обратното? Това се питат българи в Брюксел, получили покана от посолството ни за среща на Десислава Радева, пише "24 часа".

Разговорът на първата дама със сънародниците ни в Белгия ще се проведе на 1 февруари. Покани за срещата разпраща посланик Мая Добрева. В тях е указан час и място, а също и другите присъстващи – президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Ето текстът на една от поканите, която е уточняваща към вече изпратена:

"Уважаеми дами и господа, в допълнение към поканата ни за среща с г-жа Радева на 01 февруари 2018 г., Ви уведомяваме, че поради промяна в програмата й срещата ще се състои от 16,30 часа. На събитието в залите на посолството ще присъстват още президентът Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България", пише в едното от съобщенията от посолството в Брюксел.

Първият мейл с покана гласи: 

"Уважаеми дами и господа, Посолството на Р България в Брюксел има удоволствието да ви покани на среща на г-жа Десислава Радева, съпруга на президента на Р България, с българската общност в Белгия...".

Сънародникът, препратил поканата до българските медии, се възмущава и защо е натоварено посолството да организира среща на Десислава Радева, при положение че съпругите на българските президенти нямат официален статут на първи дами.

Г-жа Десислава Радева действително ще има среща с българи в Брюксел, но тя е напълно неофициална и няма нищо общо с официалната програма на държавния глава, уточняват от президентството пред "24 часа".Оттам допълват, че държавният глава няма да присъства на разговорите на съпругата си, а ще има среща с българската общност по-късно.

На 1 февруари президентът Румен Радев и съпругата му ще са в Брюксел за тържествения концерт заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев ще има аудиенция при краля на Белгия Филип, но ще отиде без съпругата, тъй като кралица Матилде има други ангажименти.

Докато президентът е при краля, първата дама ще се види с представители на българските училища в Белгия, на родителски настоятелства, както и на неправителствени организации, които работят за популяризиране на българската култура там.

За организирането и на двете срещи е поискано съдействие от посолството ни, защото няма как да познаваме тези хора, обясниха от екипа на Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
Коментататор преди 6 години
Мярка, бе казъм, мярка. Сега и преводач ще ти трябва, дъще означава, чедо.
221
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Тая малко се очовечи, ама защо ни се бута непрекъснато, ние си имаме президент. Тя прекалява. Или протокола!
220
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Ако съм сигурен, че четат коментарите, ще бъда по-конкретен, сега само ще кажа, че рейтингът на президента страда от изявите на тази дама.
219
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Туристка пак тръгна да излага България.
218
3
 
1
 
! Отговори
Arsenal преди 6 години
Рейтингът на президента Радев е показателен.Нормалномислещите хора знаят,че той е инициативен, интелигентен и честен.Има позиция като държавен глава и я отстоява.Знае западни езици и комуникира директно с колегите си от чужбина.За разлика от премиера,който разчита само на преводач и се кланя на Меркел и сие.
217
3
 
6
 
! Отговори
Мая с шапчицата преди 6 години
Мая Добрева е излагация. Има много по-кадърни хора за този пост. В други наши посолства има свестни и можещи хора, но тази патица лепва на всички етикет. Махайте я от там, да си ходи на село
216
4
 
4
 
! Отговори
стига де преди 6 години
Фешън иконата Мая Добрева защо още е на този пост? Във Външно нормални няма ли?
215
6
 
12
 
! Отговори
БГ му работа преди 6 години
Мисия Лондон?
214
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тапа каска под два чехала що е то
213
4
 
4
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Нищо ново,само злоба.
212
10
 
19
 
! Отговори
ДО 214 преди 6 години
РЕШЕТНИКОВ + *** = ПРЕЗИДЕНТ ***...
211
2
 
1
 
! Отговори
Сесил Каратанчев преди 6 години
А та мен не ми се сака,но ме секат.Кви стамбулски,кви пет лева!
210
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щракнаха ли се двамата с Тръмп и жена му? Щракнаха се.Американската охрана отказа ли достъп на Борисов до американския държавен глава? Отказа.Когато фактите говорят...Все пак България "представлява" в момента ЕС и този знак е показателен.
209
5
 
5
 
! Отговори
радев преди 6 години
по истамбулската конвенция е така
208
14
 
13
 
! Отговори
БОКО+ДЕЛЯН=ДОГАН преди 6 години
НЯКОЙ ДА Е ОЧАКВАЛ ДРУГ ТЕКСТ ПО ОТНОШЕНИЕ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА И ИНИЦИАТИВАТА НА СЪПРУГАТА МУ В БРЮКСЕЛ? ВИЖТЕ ХВАЛЕБСТВЕНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НЕЛЕПАТА МУТРЕНСКА ЛИЧНОСТ НА БОЙКО ТИКВАТА В ДАВОС И НАЙ-МАЛКО ТЪПИТЕ ПИСАНИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА. ПЕЕВСКИЯ САЙТ ИЗЦЯЛО ОБСЛУЖВА КРАДЛИВОТО И НЕАДЕКВАТНО УПРАВЛЕНИЕ НА БУЛГА РИ СТАН.ДПС И ГЕРБ СА В СЪДРУЖИЕ ЗА СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. ДОГАН КАЗВА:"КОЛКОТО ПО-ЗЛЕ, ПО-ДОБРЕ".ТУРСКО-АМЕРИКАНСКИТЕ *** БОКО И АХМЕД ПРИБИРАТ ЩЕДРИ ПЛАТИ
207
4
 
5
 
! Отговори
Кон с татация преди 6 години
Абе то чак толкова радост и хълцане от смях не е на хубаво.Важно е кой се смее последен!
206
10
 
26
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 6 години
Смех, баце, смех! Другарят *** и Другарката Генерал на разходка из Европата...
205
21
 
24
 
! Отговори
Евала Гоше преди 6 години
Радев май много дръпна пред Баце по рейтинг и сега през ден ще четем такива новини, как яде с ръце, носи анцунг, видели го на Илиянци, жена му каква рокля има, децата му са наркомани и т.н.
204
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Деси няма грешка.Тя командва парада и вдига изтребителите във въздуха.
203
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментирате президентшата, зашото статията е така написана. А писачи заплащани на парче има колкото искате, пък и евтино се продават.