Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!

Павлова търси съда заради публикации за скъпи тоалети
28 яну 2018 11:14,
282
Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!
Снимка: архив "Булфото"

Добре, че е Бойко Борисов! Така държави от Западните Балкани оценили българския премиер Бойко Борисов по време на форума в Давос, обясни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова.

"Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.  Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това  беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък", каза Павлова пред bTV.

Тя припомни, че 13 г. страната ни не е била представена на форума.

"След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата", каза министърът.

Тя разказа, че тротоарите в Давос не били изчистени.

"Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени.  Раздаваха ни "котки" за обувки и казаха това е: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено. Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с "котки", разказа тя.

Павлова коментира протеста на Северозапада, където хората настояват за магистрален път от Видин до София. Тя беше категорична, че пътят не е забравен.

"Той е много скъп като инвестиция, която трябва да се направи поетапно. На този етап Мездра – Ботевград е част от проектите, които ще стартират. Няма да стане бързо, не може с магическа пръчица, когато говорим за проект за над 1 милиард", обясни министърът.

Павлова се зарече да си търси правата си по съдебен ред след публикации, че носи изключително скъпи тоалети. "Виждам масово увеличение на фалшивите новини, които стават все по-грозни и по-арогантни", коментира тя.

"Опитите за внушения и дискредитиране на една личност с долнопробни лъжи, с внушения, че едва ли не политиците разполагат с някакви космически доходи, неизвестно какви, и си купуват скъпи дрехи, са категорично неверни по отношение на мен, но създават нагнетяване, една омраза към политицит", допълни министърът.

"Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър", каза Павлова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не забравяме Пашата. Нито Поли Пантев, с кого наскоро убития бизнесмен е имал общ бизнес. Да не забряваме, че Цвъки 6-те апартамента си говори с престъпниците и урежда сделка. Навремето за подобно нещо друго един министър изхвърча от Парламента.
150
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия никога в ЕС
149
6
 
38
 
! Отговори
А.Мозер преди 6 години
Наистина.Добре,че е Тиквата, Маргините,Маджо и Вълкът.Забравих Черепа д-руги спасители на България.
148
4
 
9
 
! Отговори
Shah Shatra преди 6 години
Verkee, dali hubavite vi bulgarski prevodachki i ministerki si kupiha hubavi prashki i chikiiki ot sergiikite za souveniri v Dabos? Pokaji gi de...
147
7
 
33
 
! Отговори
ай сик преди 6 години
Бивши комунисти и дъщери на рускини не могат да ме учат на чест!
146
29
 
8
 
! Отговори
inatut преди 6 години
За ужас на ком.у.но.идните държавата ни е представена в Давос. Не е като мишо миков да ходи по кючекчини на зайчар и да се налива с парцуца
145
2
 
1
 
! Отговори
David преди 6 години
Imam gol iamo usestane v foruma za Cornelia navred...nastrahva mi kojata daje...migar ste klonirali hiliadi Corneleiki s dve hubavi goleemi ochi chiornie?
144
5
 
38
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДАВАМЕ ВИ ТИКВАТА ВЕДНАГА - НА БЕЗ ПАРИ
143
4
 
34
 
! Отговори
!? преди 6 години
Като толкова им харесва да вземем да им го подарим?
142
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боцко се излага тотално свързвайки се с човек като Заев,то не бяха скандали за подкупи, наркотици и т.н.Другите които го привличат са косовари албанци, които движат мафията в Европа. Ми то от миналото си не можеш да избягаш. При толкова проблеми в България,които герберите не могат да решат, ходят се занимават с неща извън тяхната компетенция и възможности.Общо взето празни приказки, няколко снимки и така.
141
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 3 март Радев беше поканил Путин,но заради изборите ще дойде патриарха.За 3 март,по нараждане на фрау е поканен Ердюкян и не е уведомен президента.Е що за човек трябва да си-питам и отговор не чакам.
140
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След изказванията си за Арменският поп е по-добре Лиляна Павлова да ограничи медийните си изяви и да се преориентира към смяна на професионалното си поприще. В една демократична държава подобни изказвания са недопустими и са бърза писта към бюрото по труда.
139
1
 
6
 
! Отговори
Astor Variete преди 6 години
Mamma mia, kakvi ochakvania imat ot premiera i sie?! :-)Obarkali sa magicheskite charshafi...i ne padat gugutki i zaicheta...:-)
138
5
 
42
 
! Отговори
РОЗОВА МЕЧТАНАИДИОТА преди 6 години
С ТЪМНОСИН КОСТЮМ, СЪС СИНЯ ВРАТОВРЪЗКА, С ЦИЦЕСТОТО ЛИЛЕ ВЪВ ДАВОС СЕ ФЪЧКАМ. НИЩО, ЧЕ СЪМ ***, НИЩО, ЧЕ СЪМ МУТРА, ВАЖНОТО Е, ЧЕ МЕ ГАЛЯТ ПО ТИКВАТА ПРОСТА.БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! И ХАЙДЕ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ, ВЕЧЕ!
137
3
 
30
 
! Отговори
хе хе преди 6 години
хората не са си дали зор да чистят специално за гостите, а тука за да се покажат пред чужденицте ще се престараят , а през останалото време са пълна скръб.
136
11
 
2
 
! Отговори
Minna Galery преди 6 години
Na koito ot vas sveta mu e kriv, da doide go izpravi...
135
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 145Ти наистина си много наивен/а за да мислиш че на Тиквата му дреме за нещата които коментираш.Да те светна!!!На Баце му е през ..........шлифера за темите които коментираш, важното е да се замазва положението а той да ВЛАСТВА и КРАДЕ на воля.Който не разбира тези ЕЛЕМЕНТАРНИ факти трябва да му се забрани да гласува поради СЛАБОУМИЕ.
134
2
 
19
 
! Отговори
асоциация преди 6 години
пък белгийски кмет дава противозачатъчни на ГЛИГАНИ !грух грух грух де да беше се сетил по-рано
133
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не се ли усеща.... увеличава минималните заплати - не не прирявнява останалите заплати с тях с увеличението, една хигиенистка получава колкото един висшист магистър с английски.Строи магистрали в Южна България, но пътят от Видин -Калафат до тук е осеян с дупки.Заводите са закрити, работа в провинцията няма.Уж образованието и здравеопазването са приоритет, но образованието всяка година се влошава, здравеопазването е една дупка, а бюджета на МВР всяка година е 1 милиард.
132
1
 
35
 
! Отговори
ШАХ преди 6 години
"...ШЪ И КУПИМ ЛЕКА КОЛА, ЗИМЕ ДА НЕ ХОДИ ГОЛА, А, ЛИЛЕТО ПАВЛОВА". САМО ЧЕ, КОЛКО ТРЯБВА ДА Е СКЪПА КОЛАТА, ЩОМ КОСТЮМЧЕТО Й Е 10 000 ЛЕВА, А ЧАНТИТЕ - ПО 5-6000 ЕВРО? И ХИЧ ДА МИ СЕ ПРАВИ НА "ОБИКНОВЕНО СЕМЕЙСТВО", КРАДЛАТА ДЕБЕЛА НАГЛА, ЛИЛЯНКА ПАВЛОВА. НА ДЕДО СИ ПАРТИЗАНИНА ВНУЧКА, А СЕГА КАПИТАЛИСТКА ПЪРВА