Йотова за Стамболов: Винаги ще имаме нужда от лидери!

България отбеляза 164 г. от рождението на революционера
30 яну 2018 16:10, Красимир Ангелов
23

Снимка: Булфото

"Френският вестник "Фигаро" някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. От тази енергия и от този пример имаме нужда днес повече от всякога", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на специална церемонията по повод 164 години от рождението на Стефан Стамболов.

По думите на вицепрезидента в днешни дни образът на Стамболов, "именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици".

"Защото един от проблемите пред България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното",  отбеляза Йотова, цитирана от прессекретариата на държавния глава.

По думите й Стефан Стамболов е човекът, успял да положи основите на българската държавност. Йотова подчерта, че Стамболов е показал какво означава да си лидер, да отстояваш интереса на България така, както ти го виждаш. "Колко политици и държавници днес имат своята визия за развитието на страната - дали вярна или не, но която твърдо да отстояват", попита вицепрезидентът.

След края на словото си Илияна Йотова положи венец пред паметника на Стефан Стамболов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чилякът открил алкохолизираният Фердинант с неговите кървави национални катастрофи, чилякът заграбил Добружа и избивал Българските патриоти, убил приятеля на Левски,спал с жените на убитите от него..заклан от македонските комити..