Бракът е доброволен съюз между мъж и жена... ГЕРБ сезира КС за Конвенцията

Управляващите искат да разсеят съмненията за ратификацията на документа
138
Бракът е доброволен съюз между мъж и жена... ГЕРБ сезира КС за Конвенцията
Снимки: Олег Попов, Dnes.bg

"Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак" - член 46, алинея 1 от Конституцията. Заради този текст и за да бъдат разсеяни всички съмнения, че Истанбулската конвенция ще промени родното законодателство, парламентарната група на ГЕРБ реши, че ще сезира Конституционния съд.

Още по темата

"Искането е за преценка за съответствието на Конвенцията с Конституцията", обясни шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Според него е редно заради опасенията на част от обществото, че с Истанбулската конвенция се отварят вратички за признаването на т.нар. "трети пол" и КС да се произнесе и да даде своите правни аргументи.

"Имаше тези, че като се ратифицира Конвенцията, ще се промени националното законодателство, това според нас не е така, но органът, който може да се произнесе е КС и заради това оценката му е важна дори и за правния дебат в парламента", добави той.

Макар че на фона на силно негативните нагласи на част от НПО-тата, ГЕРБ вече заявиха, че преди Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие да стане окончателно факт, ще се организира широк дебат, реално мнозинството не се отказа от ратификацията.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни миналата седмица, че до края на родното еврошефството тя трябва да бъде одобрена и от парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
32
 
! Отговори
Бря преди 6 години
Доживяхме да видим мутра-***!Ама еврофонд желязно ду**** разтваря!Щом Банкянеца е решил да става ****дал-така да е,ако ще и цялата си партия да направи гей-общество.Само че да го налага на останалите вече е прекалено!
70
4
 
34
 
! Отговори
история на ценности преди 6 години
Не се подавайте на властовата ( ГЕРБ, Воля, Станишев, Манолова, чиновници от ЕК, ЕП, СЕ) и НПО пропаганда, маскираща *** ценностите и пропагандата им на децата ви зад "защита от домашно насилие и семейни ценности".1939- 1945 г. в цяла Европа правителства от политическия блок на Хитлер са налагали нацистки ценности( смятани за прогресивни)- извозвали са евреи и *** към газови камери!Единствено българите с техните човешки, родови, традиционни ценности са спасили 48 хил. евреи от смърт!
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истанбулската не важи ако е на улицата или в гората или в колата и не е домашно.
68
1
 
52
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 64Навират ни я защото отвън са им наредили да я приемат.ТЕ не очакваха такъв отпор и сега се въртят като агнета на шиш.Как ще коментираш ЦвЦв че конвенцията трябва да се подпише до края на европредседателството.Освен че са им наредили са им дали и срок.Позор за нашите политици
67
1
 
41
 
! Отговори
Извратенящина - не преди 6 години
На банкянския *** още не му е светнало, че няма хората да оставят да им извращават децата и внуците от малки, само щото той бил обещал нещо на някой си. Уж много хитър, но всъщност абсолютен *** се оказа. Май ще му е за последно тоз път.
66
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече взе да ми писва от тия ти го пл юеш то си мисли, че дъжд вали.
65
1
 
39
 
! Отговори
властови диктат преди 6 години
200 души българи и 1000 души чужди граждани: български журналисти, правителствени чиновници и депутати от ГЕРБ, депутати от Воля, НПО " експерти по всичко- от екология до социология", Станишев, Манолова, Миков, еврокомисарка и чужди чиновници от ЕК, ЕП, СЕ се опитват с властови диктат и непрозрачност( дава се медийна гласност единствено на подкрепящи *** конвенцията НПО " експерти") да наложат на над 6 млн. български граждани, конвенция дискриминираща равнопоставеността по социален критерий.
64
1
 
34
 
! Отговори
да бе преди 6 години
ГЕРБ Е ПУСНАТ ПО НАНАДОЛНИЩЕТО---ТАКАВО ПАДЕНИЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА СДС И ДАЛАВЕРИЗАЦИЯТА ИМ В ДЪРЖАВАТА НИ НЕ Е ИМАЛО--УМРАТ ЗА *** ..ЕМИ НИЕ НЕ ИМ ПРЕЧИМ ДА СА ГЕЙ ПАРТИЯ...ПРОБЛЕМА СИ Е ТЕХЕН....
63
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти им казваш, че не желаеш глупавата им конвенция те по цял ден ти я навират в очите направо ми се повдига вече от продажници.
62
3
 
38
 
! Отговори
очилата марионетка преди 6 години
Математици пресметнаха,че ако се подпише конвенцията ще се раждат два пъти по малко деца тоест България наистина ще загине под чужд диктат!
61
2
 
40
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
ГЕРБ - ОТКАЗ ОТ МИСЛОВНА ДЕЙНОСТ
60
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брака е форма на държавен / църковен контрол на личните взаимотношения. От 20 години съм с жена си, имаме две деца. Мнозина са като нас. Нека поне геюовете да се женят, че в Асеновград им умря бизнеса
59
1
 
48
 
! Отговори
Какво "мнозинст преди 6 години
Реално мнозинството е мнозинството на българския народ, а не мнозинство на стотина продажници ,независимо от коя партия са! Да припомним, че освен мнозинство от НПО категорично ПРОТИВ ИК застанаха БПЦ, Католическата църква, Протестантските църкви, Главно мюфтийство! "Мнозинството" в Парламента е предупредено, че може да бъде и отлъчено от БПЦ, а такова нещо не знам дали се е случвало? Но по-важното е, че това "мнозинство" вече е отлъчено от собствения си народ!
58
2
 
49
 
! Отговори
бесен преди 6 години
Джендърите от ГЕРБ ни правят на луди. Международните документи са над родното законодателство и то трябва да бъде променено съгласно тях. Такъв документ е и тази конвенция, която въвежда понятието социален пол!Борисов ще си съдере дупките от това да се приеме тази конвенция. Вместо да връща 26млрд, които взе най-нагло!
57
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се усетиха и тоя път прекалиха. Дотук беше управлението на ГЕРБ.Измамата наречена Истанбулска конвенция ще ги извади завинаги от българската политика.
56
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сезират КС, направо да отхвърлят конвенцията и да подобрят местното законодателство щом било неефективно!!!Откога пък точно на геьоветее им пука за правата на жени, мъже и деца!?!? Та те искат да наложат свят в които да няма нормални мъже, жени и деца, а някакви извратеняци.И щом ГЕРБ премина в техния отбор и иска да прокара техните виждания значи дорук с управлението им.Да се вдигаме на протести и да ги махаме от политиката завинаги.
55
4
 
41
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Герб възлагат на техните хора да ни обяснят как няма проблем, а бсп прави референдум кой е по демократичен питам? Герб си показаха соросогадните физиономии, във варна вече на лилито баща и въвежда *** образивание, на софийските училища пращат подкана, герб вече са ни продали на отворено общество, америка срещу България и турция
54
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Паша от Банкя е обещал в Брюксел, че конвенцията ще бъде приета и ратифицирана. Както винаги, той сам си решава, по-точно изпълнява каквото му наредят. Но този път удари на камък, основно поради подводните камъни които крие тази конвенция, завоалирана като действие срещу насилието. Краят на дебелият и продажен чичка наближава. Той ще заповядва на Овцете от групата му в парламента да гласуват за приемане, с което ще се самоубият и народа ще ги нарита. И е крайно време!!!
53
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потърсете и прочетете подробния юридически разбор на адвокат Шейтанов относно ИК, публикувани в епицентър.бг и не оставяйте съдбата си в ръцете на корумпирани ммутри и политици, на които не им пука за нищо друго освен за парите, които могат да получат от идеолозите на многополовия свят.
52
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То с тази мантра и клеше ,,намало алтернатива ,,ни натрисат с фалшификации ГЕЙрБ всеки път . И разбира се със помоща на ЦИК и под благият поглед на Козяк . И докъде я докарахме . 25 нов милиарда ,,заем,, цензурирана история ,икономически проекти в полза на Турция ,АЕЦ, ,Турски поток ,корупция ,корупция . И за капак Истанбулска конвенция и *** ,трети пол . Мъжкаря от Банка се оказа со.дом.ит .Пък и той един мъжкар с тези патрави крака . Винаги има алтернатива .