Да приемем ли оставката? КС сложи край на гласуванията!

БСП се налага като опозиция, посочи Андрей Райчев
31 яну 2018 10:30,
37

Решението на съда е много правилно, защото той реши веднъж завинаги, че ако депутат си подава оставката няма да има гласуване в парламента, а личната му воля просто ще бъде уважена, настоя социологът пред Андрей Райчев по повод решението на Конституционния съд. Вчера магистратите обявиха за противоконституционно решението на парламента да не освободи депутата Делян Добрев въпреки подадената от него оставка.

Още по темата

 
Междувременно през последните седмици призивите за оставка от страна на опозицията продължават на фона на един неуспешен вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", съпътстван от редица протести.

Депутатите отказаха да пуснат Добрев в началото на октомври, когато избраникът от ГЕРБ внесе искане да излезе от парламента заради скандала "Кумгейт" в Хасково.

Скандалът "Кумгейт" избухна през есента на миналата година, когато БСП разкри, че близки, роднини и съученици на Добрев са назначени на ключови места в Хасково.

След среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов депутатът обяви, че излиза от парламента и политиката, но народните представители от неговата партия не се съобразиха с това.

БСП сезира Конституционния съд, а Добрев оттегли оставката си в края на 2017 година.

"Социалистите от своя страна успяха да се наложат като опозиция. Те обаче нямат много възможности пред себе си, тъй като са достигнали историческия си таван по гласуване и едва ли биха събрали повече от 1 млн. гласа на бъдещи избори", подчерта Андрей Райчев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е била доста непредвидима, но пък през последните няколко месеца е успяла да направи интересни политически ходове, например свалянето на председателя на НС Димитър Главчев, по думите му, само с един замах.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Само питам 29 Добрев си е бил съвсем законен депутат. Той няма да напусне НС , просто защото си е оттеглил молбата. Значи такава молба не е имало.
31
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Доган го каза най точно на Корнелия. Гласуваме за оставката на ГЕРБ , само за да ги посплашим. За мовента няма ПП, каята да застане начела на държавата , освем ГЕРБ.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Звучен шамар за герберите, сега има да обикалят по всички телевизионни студия и да приплакват. Журналята да приготвят кърпички, да им бършат сълзите и подходящи въпроси, за да ги утешават.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им липсва Делянчо, беше послушко. Бойко такива ги обича.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още тогава им се казва, че подадена оставка на народен представител не се гласува от НС, но не им се сърдете, те толкова си могат.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаят законите които сами гласуват.Просто не четат, а и нямат хора с капацитет които да попитат. С една дума КАЛИНКИ.
26
2
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Ще върне ли заплатите докато е бил незаконно депутат и какво се случва със законите в които е гласувал през това време?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има логика, няма как някой да бъде насилствено държан като народен представител. Това е въпрос на лична воля. Друг е въпросът за личната воля на Делянчо, човекът вероятно си е правил сметки да разиграе цирк - "ще подам оставка, ама те няма да я приемат, така ще мина и за морален и за много ценен". Номерът му обаче май няма да мине.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, сега, Делян Биберона следва да се съобрази с решението на Конституционния съд незабавно и да се омита още до довечера от Народното събрание. Толкова жалък и крадлив ***!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелокожите не четат, не слушат, не виждат! Сгазиха всичко и стигнаха и до Конституцията! "Наглите" от ГЕРБ са нелигитимно управляващи!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно баш Суджукът е дори над Конституцията на Република България.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ако си от престъпната шайка ГЕРБ и си приятелче на Премиерчето нищо не може да те мръдне от поста, така ли ?
20
2
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Освен наглеци са и ***, да не забравяме!
19
4
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Герберистите, като комунисти не признават ни Бог, ни дявол, ни КС! Нагли престъпници, запикали очите и напълнили офшорки с крадени от народа и ЕС парици! Вижте ги, наглеци екстра категория!
18
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Миро преди 6 години
Щом тази телевизи командва Българския ефир- докъде сме я докарали. А народеца гледа като пукал,аджаба следващия път ... по....д византийско ли ще сме? Или неее,тя май Византия я няма,начи ша сме под Турско,че те турците са еднииии. Ама май ша сме пооод унуй,дет бяхме последно, унуй уаааа, нъл разбийш. Е,след такава реч ,може леля Пена и да разбере ама знай ли се???????????
17
0
 
6
 
! Отговори
дел Гоотерев из ОК преди 6 години
КметътСимитлийски е пуснал наръчник за ръчен контрол на организирания оргазъм в оня орган на ДелГоотерев
16
3
 
18
 
! Отговори
БГ преди 6 години
МНОГО НАХАЛНО МОМЧЕНЦЕ,ЗАБРАВИ ГЛАДНИТЕ ГОДИНИ,НАЛАПА СЕ И СЕГА ЗАКОНИТЕ МУ СА ПОД КОЛЕНАТА.НАХАЛЕН КАТО СТАР КАМУНЯГА,НЕ ТАКА ,КАКТО КАЖЕ ПАРТИЯТА,ТИ НЕ СЕ ВИЖДАШ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ БЕ ТАРАНКООЛУ,ЗАЩО СРАМИШ ГЕРБЕРАСТИЯТА.КАТО ИМА ТАКИВА КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ,КЪДЕ СА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА В ХАСКОВО,НЯМА СТОПАНСКА,ИКОНОМИЧЕСКА ,ДАНС,КАКВО САМО СЛУШКАМЕ,ЙОНЧЕВА,ДОБРЕВ,ДОБРЕВ,ЙОНЧЕВА И ДО КОГА,КОЯ Е ИСТИНАТА.САМО ЛАЕМ.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toja nahalnik s komunisti4eski rofiteli sega milioneri da se maha ot parl. Kato moje da osadi jon4eva a ne da plue v gerb ima komunisti v po saschti mare6ki ksk e sabogatal agentite s karton4eta milioneri ohrani bogataschi kmetove gerb korupzii edni i saschti ste milioneti s dalaveri koruozii i nahalni kak sabogatjahte soartmenti vili imoti ja di trai dobrev i se mahai mnogo si nahalen
14
2
 
12
 
! Отговори
do 14 преди 6 години
Тоя па?!! Какво гласуване във фирма? Ако решиш да си тръгваш, просто си тръгваш. А пък ако си нагазил лука, със сигурност, е за твое добро да си тръгнеш. Имало гласуване....глупости...
13
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Мамин Делянчо, ако наистаина е искал да си тръгне, сега ще го направи. Но съм убеден, че лицемерието на гей.беристите няма равно и ще си измисли управдание за да остане в парламента за да жиее на гърба на народа.