Джендър референдумът – без отстъпление. Сменят въпроса!

За да бъде валиден, той трябва да има 50% плюс 1 отговори "Да"
31 яну 2018 13:10,
111
Джендър референдумът – без отстъпление. Сменят въпроса!
Снимки: Олег Попов, Dnes.bg

БСП не се отказва от провеждането на референдум за спорната Истанбулска конвенция, разбунила духовете в обществото, а само ще промени въпроса.

Още по темата

От левицата предлагат да се преформулира от: "Подкрепяте ли НС на Република България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?" на "Против ли сте НС на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?"

Соцлидерката Корнелия Нинова обясни, че промяната се налага, тъй като в закона е записано, че за да бъде референдумът валиден, той трябва да има 50% плюс 1 отговори "Да".

"Понеже се появиха спекулации, че сме задали въпроса така, че да бъде невалиден референдумът, искам да разсея всякакви съмнения. Никакво отстъпление от референдума, а редакция на въпроса!", настоя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
17
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Джендъре, аз съм гей, но не подкрепям конвенцията!
53
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно ГЕРБ ще направят както направиха и с въпроса за АЕЦ Белене - така ще го преправят, че хората, които искат да гласуват с ДА ще гласуват с НЕ или изобщо няма да гласуват. Очаквам въпросът формулиран от ГЕРБ да звучи така: Подкрепяте ли насилието на жени?Който е против ратифицирането на конвенцията, как би отговорил на такъв въпрос? Същото беше и с въпроса за АЕЦ Белене, който ГЕРБ изопачи до неузнаваема степен.
52
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не мога повярвам колко омраза.Тука някой беше казал че много млади хора с нетрадиционна ориентация ще напуснат страната това ли искате ми това може са вашите деца но *** си е *** Балкански субект интересува го само ядене пиене и къде да иде на почивка и другите са му виновни
51
14
 
7
 
! Отговори
Интересно, преди 6 години
значи за врътките с ДА отговорите се говори, но за необходимия брой на участниците никой не отваря и дума. Ще бъде ли коректив броя на участвалите в последните избори или не? И ако е не, как тогава и защо за едни референдуми това се оказва задължително и непреодолимо условие (Белене, Слави, Марешки), а в други не?На референдум на БСП отивам само, ако в него фигурира въпроса за извинение към нацията за всичко насътворено през годините преди окончателното преминаване на Партията отвъд...
50
2
 
36
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Бе тия нормални ли са? Маскират насилието над жени, като "*** ориентирано", демек полово ориентирано. Абе, ей! Насилието не се определя от никакъв пол! Какво да кажат пък мъжете тормозени от женичките си, а? Това, освен да доведе до още повече права за хомосексуалистите, не че и сега са им малко, до друго няма да доведе. Всеки, който се чуди като какъв да се определи, ще казва, че той разбираш ли се определял, като жена... и от това ще последва голяма смрад!
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има внесен законопроект за ИК на 12.01. в Народно събрание...Можете да видите кой какви становища е дал...Не мога да повярвам, че ще приемат този документ, който регламентира извращения и аномалии.
48
8
 
10
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
Аз съм срещу приемане на ИК, НО -Следва да се отчита, че парите за провеждане на референдум се вземат и от НЕподкрепящите го (а не от инициаторите).В провеждането се губи времето на хиляди от администрацията, включително и на НЕподкрепящи го.Не си правете имидж на чужд гръб.
47
4
 
19
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Каква е тая истанбулска конвенция, и от какъв точно зор биха ни я налагали от Брюксел? От кога Турция налага конвенции, които стават определящи за еврочленките!? Кой го позволи това? Как така ще излизат с такива конвенции, и ще задължават страни членки на ЕС да я приемат, като те самите не са, и няма да станат!? Алооооооуууу!!! Брюксел, кога стана Истанбул, бе!?
46
0
 
9
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
За всяка Конвенция ли ще правим референдум?А за този - резултатът трябва ли да надвишава резултата от референдума, организиран от Слави?
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще бъдат пенсионирани джендърите.??За да знам какъв да се пиша ром фжендър На избори ако се плаща повече на третия пол. отколкото на ром Тогава съм джендар,джадай абе квот требе
44
0
 
12
 
! Отговори
12,7x108mm преди 6 години
До Анонимен 50По този въпрос може и без референдум.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно ли че ще има и референдум за изселването на всички *** в резервати?
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 43Искам България да е държава без *** и без ***.КАПИШ ?
41
1
 
21
 
! Отговори
Тодоров преди 6 години
Във връзка с коментар 6, от изказване на адв. Шейтанов -Великобритания, Германия, Франция, Турция, САЩ, а отскоро и Русия, не признават приоритета на международната норма над вътрешното право. Това означава, че те не са длъжни да изпълняват ИК, ако противоречи на вътрешното право, за разлика от България.
40
3
 
26
 
! Отговори
ОХ преди 6 години
До Анонимен 45ГЕРБ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ ОТКРИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО--ГЕЙ ПАРТИЯ....ПРИЗНАХА СИ-НИЩО ЛОШО---КАКВО СИ ПРАВЯТ ПОД ЮРГАНА СИ Е ТЕХНА РАБОТА---НО ЗАЩО И НАС ДА НИ ЗАНИМАВАТ СЪС СЕКСУАЛНИЯ СИ ЖИВОТ....
39
7
 
3
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
колко страници е таз истанбулска работа? сега и това ли ще тряба да чета? почивка не ми дават
38
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебатите у нас разкриха фашисти и нацисти, които се прикриват като пзители на християнските ценности.
37
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БСП е пълно с хора които нито са мъже, нито са жени, нито са БЪЛГАРИБОГ да пази БЪЛГАРИЯ
36
1
 
28
 
! Отговори
Вълк Джендърак преди 6 години
свободията води до разруха, случва се пред очите ни.
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такъв референдум няма да ходя