ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
УМРЯ МАРКО ДА НИ ЛЪЖЕТЕ,СТАНЕТЕ АКО ИСКАТЕ ВСИЧКИТЕ ДЖЕНДЪРЧЕТА,НАРОДА ИМА ПАМЕТ НЕ МОЖЕТЕ ГО ИЗЛЪГА,СДРАСТИТЕ СИ ОТИДОХА ЩОТО ЛЪЖЕХА ХОРАТА,НАРЕД СТЕ ВИЕ,ЖАЛКО ЧЕ ВРЕМЕТО МИНАВА И НАРОДА НИ ИЗЧЕЗВА,ДОКАТО СЕ НАКРАДЕТЕ.
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много има да се каже за зверствата на фашизма и комунизма, но комунисти да плюят по други комунисти , такъв фарс може да има само в ***. Де е г-жа Габриел за да разкрие разпространителите на фалшиви новини?
168
5
 
6
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
КАК Е БИЛО ПРЕСТЪПНО,КАТО ЗАБОЛЕЧЕНИЕ,ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦИ,ПОЛИКЛИНИКИ,ОБРАЗОВАНИЕ СРЕДНО ВИСШЕ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ БЕЗПЛАТНО,ВОДА КУБ.10 СТ,ХЛЯБ 15 СТ,ТРАМВАЙ 6 СТ,РЕЙС 4 СТ,ТРАНСПОРТ ДО СЕЛАТА НА НИСКИ ЦЕНИ ДЕСЕТ ПЪТИ ОТ СЕГА,ЖИЛИЩА ДЕСЕТ ПЪТИ ПО НИСКИ ЦЕНИ БЯХМЕ ДЕВЕТ МИЛИОНА,СЕГА Е ПРЕСТЪПНО,ЗАЩОТО ОТ ВСЯКЪДЕ ТИ ИСКАТ ПАРИ ВНОСКИ,РУШВЕТИ,ПОДКУПИ,СЕГА УМИРАТ ОТ ГЛАД,ГРАБЕЖИ,КРАЖБИ ОТ МАГАЗИНИ,ОТВЛИЧАНИЯ,КАЖЕТЕ МИ ЕДИН СЕКТОР,ДЕТО НЕ ТИ ИСКАТ ПАРИ ПОД МАСАТА,КОГО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ ГЕРБЕРАСТИ ИДР РАСТИ,
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Герб кой ще напише фактите, а за останалите???Нека се напише истината за всички партии и управляващи!
166
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната разлика между фашизма и "комунизма" е във владеенето на средствата за производство! Да се приравняват двете идеологии е манипулация, изгодна на олигархията! Кървави войни - срещу 45 години мир. Кой говори за мир днес? Богатите - все по-богати, бедните - все по-бедни... Равенство, справедливост, закрила на слабите? Не! Прави краставици, грижа за казанчето на тоалетната, щастливи кокошки... ***...
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата трябва да види дали в партийната си книжка е отбелязал нещо
164
3
 
15
 
! Отговори
А СЕГА преди 6 години
До Анонимен180БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР В КОЙТО ДВА МИЛИОНА ГРАЖДАНИ БЯХА УНИЩОЖЕНИ....ДВА МИЛИОНА..ГЕНОЦИД ПО БЪЛГАРСКИ--ТОВА Е СВЕТОВНО ПОСТИЖЕНИЕ И ПОЛ ПОД НЕ ГО Е ПОСТИГНАЛ....ДНЕШНИТЕ ДЕМОКРАТИ МОГАТ ДА БЪДАД СРАВНЯВАНИ С ОСМАНСКИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ ПО УНИЩОЖЕНИ БЪЛГАРИ...
163
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Историята трябва да се запише, че България от 1944 до 1989 година е била един Задунайски Гулаг на империята на злото, отдаден под аренда на терористичната организация БКП - днешната БСП !
162
6
 
13
 
! Отговори
До 170 преди 6 години
Жертви били, тези които ни набутаха като съюзници на Германия. Решението за съд на всички поддръжници е взето през 1943 от САЩ, Англия и СССР. През 1945 Чърчил след Кримската конференция заявява, всичко което се арестува и е помагало на фашизма, да се разстрелва веднага. Победителите, особено СССР са загубили милиони. Само 628 села са изгорени от немците заедно със жителите им. Без съд и присъда. А "жертвите" са съдени, с правото на защита. Каквото са посяли, това са пожънали.
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 171: Комунистите са интернационалисти...И терористите са интернационалисти...и по същия начин се събраха в Ислямска държава, както комунистите в Испания !
160
6
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
На 3-ти Май 1944 горският стражар Иван Божков отрязва главата на Вела Пеева, която доставя за опознаване на командира на жандармеристите. След опознаването поставя главата на всеобщ показ. За тези действия той получава премия 100 000 лева. Втората си награда той получава от партизаните. Застрелват го в края на август 1944.
159
5
 
16
 
! Отговори
Косю преди 6 години
по време на соца се живееше добре
158
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката е един от глашатаите на Джендърите. Те са пътници основно заради корупцията, кражбите и беднотиятс на която обричат България. Утре като ги подкарат в съда, този противен езуит първи ще плаче, как са му нареждали Суджук ефенди и Цецо Крадецо, че е изпълнявал само заповеди. Вътрешно се борил, но го било страх от репресии, ето защо мълчал. Като плъх от потъващ кораб ще бяга.
157
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,гербери ,историята е точна наука.Но тя е точна,кокато се пише от точните хора и е минало точното време от съответните събития.А това време е поне 70-80 години,да не казвам 100.В случая нито е минало времето,нито вие сте точните хора да пишете каквато и да било история.Просто искате за пореден път да разделите народа и да отклоните вниманието му от чудовищната корупция и некадърност на вашето управление.Вие сте една обикновена шайка престъпници,крадци и бездарници.
156
6
 
10
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
Както каза колегата по-долу, да не се бърка Народния съд с БКП. Народният съд осъди наистина хората, които бяха виновни за въвличането на България във втората световна на страната на Германия. Просто победените паднаха в жертва, както е нормално да се случи.
155
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България освен КОМУНИЗЪМ друг ФАШИЗЪМ не е имало !Прочетете книгата на Д-р Жельо ЖелеB ФАШИЗМЪТ !
154
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 169 преди 6 години
Фашистите са националисти и искат национална държава. Комунистите са интернационалисти, интересува ги класовата борба. Това са две съвсем различни идеологии!
153
9
 
8
 
! Отговори
Жертвите преди 6 години
на комунизма:оня ден споменаха в пресата БУРОВ: ерудит, държавник, умрял през 1957 г. в ЗАТВОРА- като че е НОРМАЛНО, след като изтъкват качествата му- но това е властта на СССР, партизаните , чистката на всички, образовани, имащи жлилище; настаниха се малограмотни, ятаци в градските жилища, а собствениците- по селата или в лагери, ако не са убити.за 45 години властваше 'МОЛЧАТ,НЕ РАЗСУЖДАТ>Всеки се страхуваше да се оплаква, защото не знаеше КОЙ ще го докладва "на партията' и край на работа, след
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България освен КОМУНИЗЪМ друг ФАШИЗЪМ не е имало !Прочетете книгата на Д-р Жельо Же.лев ФАШИЗМЪТ !
151
8
 
7
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Без настъплението на Червената армия и САЩ, Великобритания и Франция, българските евреи нямаше да бъдат спасени. На 01.11.1943, от СССР, САЩ и Великобритания се взема решение за Нюрнбергския процес. През 1943 година, Борис 3 започва депортацията на 20 000 евреи от България и на около 15 000 от окупираните области. Научавайки за Международния съд над престъпници като него, Борис 3 започва да трупа точки пред бъдещите победители. Една част от евреите са спасени, другата част, от окупираните територии, са изпратени на сигурна смърт. Борис 3 знае, че ако няма "заслуги" към победителите, той ще