ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
5
 
9
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Преди 9'ти 1944 година българската държава ползва легитимното си право да защитава страната от терористичната организация БКП, която в последствие узурпира властта чрез държавен преврат, подпомогната активно - военно, идеологически, финансово - от съветския окупатор в резултат на което са избити за кратко време десетки хиляди българи, както и по турско иго не се е случвало.за справка: виж Историята
129
0
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
А Фактите за Покръстването при Борис 1 , става въпрос за Христоянизиране на цял български Народ при Византия , пише точно и ясно в Уикипедия може да се види от всеки
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Избит е цвета на българската интелигенция -земеделци ,учители ,свещеници , юристи ,политици ,държавници и пр. ТОВА СА ФАКТИТЕ!" Къде са фактите? Шаблон до шаблона! "Цвят" от нагаждачи и предатели, от блюдолизци и съучастници в унищожението на народа! Лошото е, че грешките се повтарят и после някои пак ще реват за цвета!
127
2
 
5
 
! Отговори
до 141 преди 6 години
момичетата да не се оплакват, сега лично министър Ангелкова се грижи да са добре в палатките си посред нощ, проверявайки ги с полиция и фенери
126
6
 
13
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Факт е, че всички водещи членове на Герб са или деца на комунисти или бивши членове на БКП!
125
5
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Герберите ще включат ли факта че през 1982г. две момичета на по 18 години можеха да пътуват до морето на стоп там да изкарат на палатка на Веселие две седмици с 50 лв. да се скъсат от купони и да се върнат пак на стоп в София без да им падне косъм от главата.
124
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко време можеш да лъжеш хората днес? Да, имало е Народен съд! В цяла Европа го е имало. Само в България реабилитираха фашизма или нацизма - все тая. Истината трябва да се знае. Уроците на историята са важни за бъдещето. Както са я подкарали, вероятността да има нов Народен съд е неизбежна. И това е добрият вариант. Лошият е саморазправата! Не дърпайте дявола за опашката!
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Времената са лоши. По страшно от тоталитарното общество е онова, което остава след него. Пълна разруха.
122
6
 
12
 
! Отговори
руснака преди 6 години
Е айде съгласен съм, ама да напишат и кои разтреляха обективно Вапцаров.
121
4
 
8
 
! Отговори
око за ухо преди 6 години
Избити са ония,които са избивали.После избиват тия,които са избивали ония,които са избивали техните хора.И така до края на света.Пита се-кой започна пръв с избиването.
120
4
 
18
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
Има го и обратното! Сега! Никаква икономика, магазини пълни със скъпа ГМО храна. Народ, избягал в чужбина и готов да продаде всички българско, защото получава евра ,вместо левчета. Спорт - смях! Младеж - деградирала и неграмотна! Многопартийна престъпна с-***, ***, липса на работни места и на всякакъв поминък!
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оправихме настоящето,сега миналото. Сега е рай, но само за някои дрогаре.Пълни с гмо магазини с чуждо производство .,нема мъни.А си казал нещо срещу вожда,а ти изстина службицата.Продължаваме кротко да живуркаме.Даже и на лекар не можеш да отидеш от супер безплатна помощ.
118
10
 
8
 
! Отговори
бг преди 6 години
Не е имало престъпления на комунизма .Периода 1944-47 е тригодишният окупационен период в който СССР чрез своята агенатура т.н." комунисти" извършва ПЛАНИРАН ГЕНОЦИД над българския народ .Избит е цвета на българската интелигенция -земеделци ,учители ,свещеници , юристи ,политици ,държавници и пр. ТОВА СА ФАКТИТЕ!
117
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е най хубавото нещо което се е случило на България , дано да се върне
116
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Развита икономика, празни магазини. Живот без излишни емоции. Една партия "велика" и"славна", тя и майка, и баща. Я си казал нещо срещу нея, я са ти отрязали езика. Добре и кротко си живуркахме, че то преклонена главица, сабя не я сече.
115
12
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Много нагло !Тия които не могат да стигнат брутния продукт на България при Тодор Живков , не могат да стигнат рекордите по добив на зърно, добив на стомана , електроника , торове и т.н., ще се сравняват с достоянията на социализма?Ама то не може само да разтриваш ушите на бай Тошо и да можеш да управляваш като него!Виж за огромното лично богатство в ръцете на шепа хора , тука имаме огромен скок!Но тогава да спрем да говорим , че комунистите били крали , мутрите се накрадоха и то как !
114
6
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
А защо този г-н не каже,ама честно, какво е състоянието на България днес? По мое мнение днес управляващите преливат от пусто в празно. И се страхуват да не го разлеят.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 131Нещо като Стани Да Седнем ? Не слушкаха мавъра и той ги цепна .
112
1
 
22
 
! Отговори
Недоумявам преди 6 години
Най-отявлените "български демократи" са деца на най-отявлените поддръжници на предишния режим, виновни за репресиите. Как така, работещите в държавна сигурност и техните доносници станаха успешните бизнесмени на България.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 120Значи според теб - виновните за спечени 3 войни , но плащащи репарации и отнети територии трябва да се хвалят ?