ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 121Прочети повече от 1 ред и ще разбереш .
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ще ти порасне носа 112Глупости - щом ти се чака чакай . В квартал 2- хранителни магазина и 2 фурни , ако искаш чакаш за току що изваден хляб , или заводски .
108
5
 
19
 
! Отговори
СУПЕР ОБЕКТИВНО преди 6 години
До обективноНА 10 НОЕМВРИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СА 9 МИЛИОНИ СЕГА СА ОСТАНАЛИ 7 МИЛИОНА...КЪДЕ СА ДВА МИЛИОНА ,АКО ТОВА НЕ Е ГЕНОЦИД...ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.....КЪДЕ СА ТЕЗИ ХОРА,КЪДЕ....ОБЕКТИВЕН, ИНФОРМИРАЙ МЕ ОБЕКТИВНО....
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд да бъде посочен в учебниците като добър пример какво трябва да се направи днес с мошениците на прехода - иначе тях корумпирания съд не ги лови.
106
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е за комунистическите родове. Могат да почнат с дядото на лиляна Павлова - министър при Т.Живков, член на ЦК на БКП. Бащата - комунист и преподавател във ВПШ в Москва. А закръглената круша не е паднала по -далече от корена си.
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ще ти порасне носаЧакал си 24 часа на Сточна гара сигурно,в нашия град,в нашия квартал имахме три магазана и още три баничарници в близост,с огромни фурни.Ами чакай си.
104
17
 
3
 
! Отговори
ще ти порасне носа преди 6 години
Недей да лъжеш. Ние си спомняме че всеки ден се чакаше на опашка за хляб. Хляба го държаха минимум 24 часа да изсъхне за да не се яде много.
103
10
 
8
 
! Отговори
обективно преди 6 години
Ръцете на комунистите са кървави. Затова ги е страх истината да не излезе наяве.
102
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на море и планина се ходеще масово,минимум 2 пъти в годината,без да отчитаме другите развлечения.Нямаше проблем със замърсяването и ловенето на риба,придружавано с пикници от ядене и пиетне на корем.
101
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България имахме социалзъм,с билетче за автобуса от 4 стотинки,което по-късно поскъпна на 6 ст. ,продаваха и карти за цялата страна за всички възможни линии - 5 лева за месец.Почивки за деца на море и планина за 20 дена от 10 до 20 лева,цената на киловатчас ток беше 2 стотинки,а с 20 стотинки си купувахме закуска с мляко или боза и ни оставаха за вафли и разни такива работи от социализма,при минимална заплата 126 лева и нагоре.При почивка без карта,нощувките бяха от 1,20 до 2,50 максимум
100
3
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
*** са Троцкисти, най лявата чат на комунистите. Герберистите са слугите на бившите комунистически велможи - на първо място от тях са Борисов, Цветанов......и т.н. другари. Нужно е да се изучава в неговата пълнота. Колкото до народния съд - той не е комунистическо творение, а изискване от победителите във ВСВ да се осъдят победените. Другарите гербери да гледат да не ги съдят след някоя година за налагането на Джендерската идеология, защото тя е по лоша от комунистическата!
99
1
 
6
 
! Отговори
k_g_angelov преди 6 години
E-e-х 102, 102, винаги могат да се иредят много "хубавини".Хубаво е да покръстиш народа.Хубаво е да въведеш четмо и писмо на български.Хубаво е да затриеш болярските родове до 10-то коляно. Хубаво е да пратиш сина си в манастир. Хубаво е питаш папата, всичко що си сторил, е ли грешно.Хубаво е да получиш отговор Щом е в името Христово няма гряхСъщо така е хубаво да имаш връзка с главния си мозък.Е, ясно е, че толкоз хубост на веднъж няма как стане.
98
4
 
18
 
! Отговори
Побъркани преди 6 години
СССР - Съюз на Съветските СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ републики, социалистически, не комунистически. За какъв комунизъм бълнуват ***, никога никъде не е имало комунизъм, нито някой е твърдял, че има комунизъм, това беше една идея за "далечното светло бъдеще".
97
6
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
При Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад, а демокрацията ни донесе тоалетна хартия и можеме да бегаме на запад.
96
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд осъди фашистките престъпници.
95
8
 
15
 
! Отговори
Исторически факт преди 6 години
Никой не се преструва, народният съд беше наложен от САЩ и Великобритани и произнесоха смъртни присъди на хиляди: Белгия 53 хиляди екзекуции, в Холандия - 45 хиляди, в Чехословакия 38 хиляди, в Дания 15 хиляди, във Франция цели 60 000 и т.н. В България Народният съд издаде всичко на всичко 2730 смъртни присъди. Но в периода 19411944 г. при германо-нацистката сфера на влияние фашистката власт издаде 17 461 смъртни присъди на български комунисти-антифашисти и изби 25 хиляди без съд и присъда.
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 76 - хубаво нещо е да убиваш с Надоред съд цвета на българската интилигенция - журналисти, писатели, банкери, военни, свещенници без да има истински съд?Хубаво е да осъдиш Димитър Пешев, спасителя на българските евреи, или Михаил АРнаудов, който е дал толкова много на българската култура, само защото са били съотвено подпредседател на Парламента и министър на образованието, а не им гледаш делата? Хубаво е да пратиш Димитър Талев в Белене?Да, Народният съд е много хубаво нещо.
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунизмът в Българи три вида - ранен комунизъм (сталински) до 60-те години, преходен - до 70 -те години и развит социализъм от 70-те.Има и китайски социализъм - комбинира се еднопартийна система с частно право. Този е по-добрият социализъм, Луканов се опита да го приложи у нас, но бе много закъснял, Партията вече не бе на власт, и изпусна контрола над мутрите
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-добре с факти.Плюсовете на комунизма - нулева безработица, ниска битова престъпност, сравнителен класов паритет, проповядване на морални ценности, създаване на индустрия, силна армия, успехи в спорта, а от 70-те години - в културата и наукатаминуси - Народен съд, избиване на интилигенция и свещениците, празни магазини, огромен държавен дълг, срастване държава и партия, повсеместни доноси, създаване на политическа полиция (ДС), липса на свобода на словото, отсъствие на частно право.
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НДК-то от социализма посреща Европа. 2-*** космонавта от социализма. Нови самолети и танкове от съюзниците, които и до днес защитават България. Има какво да се пише.