БСП иска проверка: Как "Борисов" 3 раздаде милиард с Дядо Коледа

Депутатите обаче трябва да разрешат одит на Сметната палата
29
БСП иска проверка: Как "Борисов" 3 раздаде милиард с Дядо Коледа
Снимка: архив, БулФото

Сметната палата да провери как правителството е похарчило с допълнителни постановления парите за капиталови разходи от май 2017 г. до края на януари. Това искане на БСП е внесено като предложение за решение на парламента.

Без изричното решение на депутатите обаче няма как Сметната палата да извърши одита, така че според левицата, ако мнозинството не се съгласи да го даде, значи има нещо нередно в харчовете на кабинета "Борисов" 3.

"Цяла година кабинетът обяснява как задържа 2 милиарда лева капиталови разходи и накрая на годината с Дядо Мраз или с Дядо Коледа раздава един милиард", скочи червеният Румен Гечев.

Той подозира, че с правителствени постановления се нарушава Законът за бюджета и заради това е нужна проверката на Сметната палата.

Според левицата, ако се прибавели и разходите, одобрени от кабинета в началото на годината за църкви, за МВР, за университети, за БАН, сумата набъбвала до 2 милиарда лева.

"Управляващите да престанат да правят трикове и да оставят пари, които да харчат в края на годината", призова Гечев.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 9 месеца
ГЕРБ Т.С ББ РАЗДАВА ПАРИТЕ НА НАРОДА КАКТО БКП БАЙ ТОШО ПРИ СТАРИЯ СТРОЙ,НО ТОГАВА ИМАШЕ МНОГО ПАРИ И ГОЛЯМО СТОПАНСТВО,А СЕГА НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ББ ПЪК РАЗДАВА КАТО БКП,НИЩО НОВА НЕ Е НАУЧИЛ,ОСТАНАЛ СИ Е СТАР КОМУНИСТ,С КАКВО ПРАВО РАЗДАВА ПАРИТЕ НАШИТЕ,НЕ НЕГОВИТЕ.
28
0
 
5
 
! Отговори
опорни точки за 80% преди 9 месеца
Точно така, другари! Искаме до откат отпущане на пари, а после искаме оставка за дето са отпуснали парите!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ И ПАТРПИОТИТЕ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯТ НА ПРОВЕРКА, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ СА КРАДИЛИ ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ.
БОКО РАЗДАВА ПОРЦИ5ИТЕ, БАЛЪЦИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само БСП може да се противопостави.Предполагам,че държат в шах всички партии.
25
1
 
5
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
Власт, която ползват за да крадат и да си осигуряват безнаказаност. Това зло може да бъде отстранено само с твърди действия на площадите и ФБ е една от платформите за организация на такива действия. От това ги е страх и затова се ровят в профилите на хората и докладват непримиримите.
24
1
 
6
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
това е класическият модел по който слугите се държат в подчинение - пълен и тотален контрол и мачкане. Не се заблуждавайте, подобни схеми се прилагат и в ДПС, и в БСП, и в останалите партии на статуквото. Преди години наемаха външни фирми за изпълнение на част от тези задачи, но теча на информация е тежък проблем и затова ОПГ-тата наречени "партии" изградиха собствен репресивен апарат.
Сега властва стабилността. ТЕ се грижат за това. Управляват ни най-долните и подли престъпници, които са способни на всичко за да запазят властта си. Власт, която ползват за да крадат и да си осигуряват безнак
23
1
 
3
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
служител от Областна служба "Земеделие" Монтана сподели, че след като се върнал от море, шефа му го е извикал да даде обяснения защо през това време е качил публикация с критично съдържание към правителството и е приел за приятел човек, който открито напада ГЕРБ
Втори пример - общинският ръководител на ГЕРБи кмет на Видин привиква в партийният офис човек, член на ГЕРБ, чиято жена работи в община Видин, позволил си да хареса публикация на човек, който открито пише срещу ГЕРБ.Кмета е разпечатал публикацията и списъка на харесалите го, размахва го пред човечеца и къса листа с думите - "следващия
22
0
 
1
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
Виждал съм такова досие ( моето) където имаше снимки на хора , които са идвали във фирмата ми, на мои колеги, като е отбелязано в колко часа са дошли и в колко са си тръгнали, както и моя снимка с един общински съветник в центъра на Видин, което значи, че някой се е залагал, следял и снимал мен и района на фирмата ми.c
Трета група гнусни ченгета следят профилите на самите гербери, дали са "лайкнали" правилните постове, кого са приели за приятели, чии други постове коментират и харестват и тн. Това се прилага в държавната и общинските администрации по абсолютно същият начин.
Пример - служител
21
0
 
1
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
знаят колко докладвания са нужни за да се "удари" профила. Елементарно и ефективно. По същата схема се атакуват и страници на определени организации и медии.
Другото "оръжие" е армията от фалшиви профили, които спамят, докладват масово, лайкват по задължение публикациите на Вожда и вождовчетата и заливат с помия нарочените за омаскаряване. В тази дейност Никола има своята роля. За определени хора в ГЕРБ има събрани цели досиета - папки и файлове със снимки на техни участия в протести, медийни участия, постове във социалните мрежи, инфо за бизнеса им, близките им и т.н. Виждал съм такова доси
20
0
 
1
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
Тези хора в същото време са и админи на много герберски групи и страници, като често рекламират и спонсорират публикации в тези страници и групи, получавайки статут на "клиенти" за ФБ. Това са хора с реални профили, активни и добри платци, наливащи огромни средства във ФБ, плащани с партийната субсидия, платена от народа. Набелязва се конкретена публикация в която се маркира някакъв недопустим според правилата на ФБ израз или дума (няма значение дали е цитат или медийна публикация) и започва организирано докладване на съответният профил. Не се хаби излишен ресурс, знаят колко докладвания са ну
19
1
 
2
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
омаскаряване на нарочени хора, лъскане имиджа на Вожда и т.н.
Част от тези хора работят в офисите на ГЕРБ, други работят от домовете си.
Това са служители на ГЕРБ, назначени на работа с трудови или по граждански договори - технически лица, ПР-и, лица за контакти и т.н.
Лично Паунов спуска задачите и списъците с имената на хората за докладване.
Ще представя само схемата за блокиране на профили, останалите работят на същият принцип и следват същият модел.
След като списъка е даден, интернет доносниците от частното ДС на ГЕРБ се активизират.
Тези хора в същото време са и админи на мног
18
0
 
2
 
! Отговори
цитат от нета преди 9 месеца
Внимание!!!
Откъде се спускат заповедите за докладване и блокиране на профили.
На 16-ят етаж в малкото НДК (централата на ГЕРБ) е офиса на Ц. Паунов - мъжката секретарка на Цветанов. Той е нещо като шеф на герберското ДС.
Следят се профили, медии, хора, следят се собствените им служители, подслушват се дори офисите на самата ГЕРБ.
Фактор в тези действия е и Никола- главен ПР на партията. Цветанов и Паунов разполагат с няколкодесетки служители , занимаващи се с мониторинг на социалните мрежи и изпълнение на специални задачи - разпространение на фалшиви новини, докладване на профили, омаск
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дядо Коледа е офшорник и пере пари. Зад него се крият истинските дарители на подаръци като Борисов 3 и много други. Трябва да се разследва.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 14
Ако Румен Гечев, Курнелка, Р. Овчаров са крадци това прави ли сегашни крадци по-привлекателни?
15
0
 
9
 
! Отговори
Good morning преди 9 месеца
Всички са крадци и умишлени убийци на българската нация. Случили са на народ който е изключително търпелив. В случая крадеца вика дръжте крадеца. Затова мое мнение трябва да преминем към президентска република- един да краде един да носи отговорност. 28 години само менкане на крадеца и няма виновни- всичко било видиш ли ток и жици.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БСП и Румен Гечев( министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов)ги е яд едниствено, че те не са ги раздавали на ...свои хора.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Присмял се хърбел на щъркел . Когато БКП-БСП краде това е хубаво и необходимо , ама другите партии не е редно да им посягат в паничката .
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само а абревиатури са ви в главите, просто трябва да се спре да се краде толкова много, Ин/Ян, когато се заражда много зло, доброто става по силно и обратно. Краде се много, значи ще има изгърмели
11
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 9 месеца
Някой от взелите да не се е оплакал и да ги е върнал?
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Иванов 9

Ами твоя приятел Тодор Живков с какво да го нахраниш , че загроби България с 20 милиарда долара дългове. Ама вие другари наистина сте много зле.