Приемаме Истанбулската конвенция и под ножа: 20 закона, Конституция...

Бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 1 фев 2018 14:41 | 1 фев 2018 14:40, Петя Славова
199

15541 гледания   |  Още видео

Ако ратифицираме Истанбулската конвенция поемаме всички негативи от това - ще трябва да променим около 20 закона, включително този за телефон 112, както и да изменим Конституцията. Това обяви бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров пред Bulgaria ON AIR.

Вчера стана ясно, че БСП ще промени въпроса си за референдума и той ще гласи "Против ли сте НС на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?". Корнелия Нинова обаче подчерта, че партията не се оттегля от референдума.

От ГЕРБ пък посочиха, че преди да ратифицират конвенцията ще се допитат до Конституционния съд (КС) дали съществуват противоречия с основния закон и може ли тя да бъде разписана с резерви.

Проф. Пламен Киров поясни, че ако депутатите от ГЕРБ сезират КС, за да получат индулгенция, това не означава, че се снема от дневен ред решението на парламента да ратифицира или не конвенцията.

Още по темата

"ГЕРБ искат да изчистят един от проблемите в хода на дискусията. Премиерът Борисов излага становището на министъра на правосъдието, че България може да направи резерви към конвенцията. Член 78 от конвенцията е категоричен - по въпросните спорните текстове не могат да се правят резерви", обясни гостът в "България сутрин".

"Полша направи декларация, че приема да изпълнява задълженията по конвенцията, но само в рамките на тяхната конституция. Веднага последва реакция от Холандия и Австрия - подобна декларация представлява резерва", уточни проф. Киров.

Бившият конституционен съдия подчерта, че ако ратифицираме Истанбулската конвенция, ще сме задължени да спазваме всичките ѝ текстове. Ще бъдем под мониторинг, а е възможно да последват и санкции за България, предупреди той.

Суверенно право на българския парламент е да реши дали да се присъедини или не към конвенцията, посочи проф. Киров, но отбеляза, че ще остане горчив привкус в партньорите ни от ЕС, ако не я ратифицираме.

"Сами си поставихме краен срок и като че ли недипломатично нашите европейски партньори ни го поставят. Управляващите сами се вкараха в капан. Оказва се натиск върху държави, които се поддават на натиск. Виждате как се държи Вишеградската четворка, как се държи Унгария...", каза още проф. Киров.


199
Още от Политика
Бивш служител на НСО: Липсва контрол в службата!
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 седмици
Нека на Бойко му направят операция за смяна на пола и тогава да подписва.
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕМ ЕДНО НЕЩО: НЯМА СМИСЪЛ ОТ РЕФЕРЕНДУМ,ДОКАТО НА ВЛАСТ СА ТЕЗИ МОШЕНИЦИ(ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ТАКИВА)!

ЕДИНСТВЕНОТО РЕАЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ Е - В ДЕНЯ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "РАТИФИКАЦИЯ",МАСОВО ИЗЛИЗАНЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С КАТЕГОРИЧНОТО ИСКАНЕ ЗА НЕ-РАТИФИКАЦИЯ!

СЪС ЗАПКЛАХАТА(А НЕ,"ИСКАНЕ"),ОТ СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧРЕЗ ЩУРМ,АКО ТОВА НЕ СТАНЕ!!!

НЯМА ДРУГ НАЧИН!!!

Другото е,че ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ще бъдем изиграни и натикани в миша дупка!

ТОВА ВАЖИ ОСОБЕНО ЗА СОФИЯНЦИ!
169
0
 
3
 
! Отговори
Владимир Христов преди 3 седмици
Феминистките скапаха Канада и крадат от България злато.
Сега искат да доскапят България с измислени конвенции, но тъй като и гепиха златото не останаха пари за измислен феминизЪм.
ФеминизЪма е нещо като фашизЪма без войната и комунизЪма с право на излизане извън граница.

За справки на моя Фейсбук при Vladimir Hristov
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И сега има достатъчно закони, касаещи защита въобще: Закон за закрила на детето, Семеен кодекс, Конституция, Закон против дискриминация, Конвенция на ООН за закрила на детето, Защитени жилища и центрове за жени и деца в риск и т.н и т.н. Въпросната ИК има съвсем други цели. Джендърите - в джендемите.
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Огромен е натискът за приемането й. Представете си каква ще бъде, а ко я приемем....
166
0
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 3 седмици
Послушкото боко е готов на всякаква щуротия и глупост,стига да го потупат за 2,02,по дебелия му ***!!!!!!
165
1
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 седмици
Напъплиха ни с Дъблинската,а с Истанбулската ще ни плющят даже и тая за правата на човека няма да ни помогне. Конвенции всякакви.
164
1
 
7
 
! Отговори
мънфи преди 3 седмици
Честит ви 2 февруари скъпи джендери и винаги да се ч...те с гума
163
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ- ПAРТИЯТA НA ТРЕТИЯ ПОЛ !
162
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Б.Борисов не сaмо е мутрa и п о д л о г a,той е лъжец,нaционaлен предaтел,рaзтрел зaслужaвa кучето мръсно и той и цялaтa рaзбойническa шaйкa ГЕРБ
161
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На 3.02./събота/ в 11.45ч. пред Народното събрание ще има протест против ИК.
160
1
 
3
 
! Отговори
True преди 3 седмици
Naj-posle i Turkey dade neshto na Sveta-Istambulskata konvenciq! 
159
0
 
25
 
! Отговори
11111 преди 3 седмици
Олеее, прочетох статията и се зарадвах и се изненадах - най-после някой в статия да каже нещата както са си, право куме в очи. Надявам се на държавниците да им дойде акъла и да покажат, че държат на нас и не се поддават на натиск, илюзорно е май обаче
158
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
https://m.youtube/watch?v=jFk8XH9GPdo

Ние и правителството ни сме маймунката. И само от нас зависи дали ще пуснем примамката.
157
2
 
62
 
! Отговори
По-добре у тях преди 3 седмици
"че ще остане горчив привкус в партньорите ни от ЕС, ако не я ратифицираме" По-добре те да имат горчив привкус, отколкото да допуснем такова издевателство над личността и от от детска възраст в България. Между тях и българите, аз избирам българите. А ГЕРБ кого избира?
156
5
 
40
 
! Отговори
Hokutoshinken преди 3 седмици
Аз да попитам, след като мало и голямо ще се юрне да си сменя пола, медицинските разходи по хирургическите интервенции и последващите ги дългогодишни хормонални терапии с медикаменти струващи маса пари кой ще ги поеме? Здравната каса ли?
155
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За голямо съжаление трябва да се констатира, че белите европейци вървят към своето самоунищожение. Главните причини са свърхзадоволеност, егоизъм, глупост и мързел. За сметка на това всички други се размножават и скоро ще бъдат новите господари на света. Справка: Загиването на Римската империя
154
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 165

Вишеградската четворка постъпи доблестно, започвайки да се самоназовава "Вишеградска група" и придружи това с покана спрямо нас да се присъединим и ние към тях.
Народът ще се съгласи! За това трябва да се направи референдум!!!
А страхливите ни управляващи, щом искат да си правят оглушки, да си стоят у дома и да не се занимават с политика!
153
4
 
64
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 3 седмици
Имаме закони срещу насилието, ако трябва, ще ги допълним там, където издишат.
Важното е тези закони да се спазват.

Авторите на Конвенцията да я свият на фунийка и да я пъхнат знаете къде! Никой няма право насила да ни кара да променяме конституцията си, за да легализираме законово
неща, които противоречат на ценностната система на българите!!!
152
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Оказва се натиск върху държави, които се поддават на натиск. Виждате как се държи Вишеградската четворка, как се държи Унгария"
Много точно казано! Ние пълзим като червей 30 год и сега като ни настъпят, няма на кого да се сърдим! Толкова много години слугинска политика, водят до там, сега да ни подлагат на натиск и да не позволяват да им се казва "не"
На каквото постелеш на такова лягаш. Уважението се печели, и България отдавна го изгуби. Слугинажа и вечното съгласие водят до това