Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!

БСП оспориха присъствието му на заседанието
2 фев 2018 12:00,
155
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!
Снимка: архив Булфото

Червената опозиция в парламента отново оспори правото на депутата от ГЕРБ Делян Добрев да присъства на пленарното заседание и настоя той да напусне залата.

Това очаквано предизвика отпор от страна на управляващите и Данаил Кирилов възрази, че няма правно основание за това.

От БСП пак се аргументираха с решението на Конституционния съд, че отказът на Народното събрание да прекрати мандата на Делян Добрев, след като той е подал оставката си като депутат, е противоконституционен.

Същевременно КС изрично посочи, че неговото решение е по принцип и не решава въпроса за статуса на Делян Добрев като народен представител.

Още по темата

Самият Добрев днес се зачуди защо е такова отношението на БСП към него.

"Чудех се защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, за която се сетих, е че съм със синя вратовръзка. Затова днеска съм с червена. Предлагам и освен да ме отстранят от залата, и да ме арестуват и разстрелят. В тяхната партия има 30 000 осъдени на смърт без съд и присъда", предложи той.

Съпартиецът му Данаил Кирилов пък настоя, че щом са в тази зала, всички трябва да имат необходимите компетенции и да знаят кога се прекратява мандат на народен представител.

"Мандат се прекратява след три юридически факта - оставка, решение на Народното събрание, решение на ЦИК", отсече той и призова да се спре с уронването на достойнството на народни представители.

Червеният Александър Симов пък предложи, след като не се спазва Конституцията, да се гласува процедура за допуск в зала за Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
21
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Безсмъртния Вапцаров пише: "...разстрел и след разстрела червей...". Ти, Делянчо, нямаш нужда от разстрел, защото и преди разстрела си червей!
10
0
 
18
 
! Отговори
ОН Е В БРЮКСЕЛ преди 6 години
няма време да се занимава с всеки вагабонтин от ШАЙКАТА, който му срива аффторитета
9
21
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Хванали сме се за Дилян Добрев, защото е слаб психически и това е начина да ударим ГЕРБ. Докато не му извадим и последната кирлива риза няма да го оставим на мира. Затова сме комунисти, като се хванем с някой да го изглозгаме до кости и да го изплюем. по този начин няма да се видят нашите кирливи ризи. Омразата към Дилян ще сплоти редиците на оредялата Партия столетница. Нинова ще излиза с все нови и фамозни бретончета като 5токласничкаи ще плюе. Това което за останалите е мъка за нас е радост.
8
3
 
31
 
! Отговори
ТИПИЧНО ЗА ГЕРБ преди 6 години
Хората го плюят, той мисли, че роса го гали
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oставете го човека да поработи още малко бе, все пак в Хасково доста фирми и роднини разчитат на неговата политическа подкрепа. Щом го пази Боко, явно се отчита редовно Дилянчо, иначе знаем как ги маха с лека ръка шефа и за най малкото съмнение и оплакване.
6
2
 
23
 
! Отговори
с две думи преди 6 години
Nагъл и tъп.
5
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Какви сини, какви червени, какви разстрели, КС си каза мнението по въпроса, Добрев да си взема торбичката и обратно на сели у Асково ;)
4
2
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Какво се чудите разкарайтетоя *** незабавно!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка и при кмета на Септември! Може преди това да го пуснат за час-два и на Кмета на Симитли!
2
5
 
10
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Що за въпрос? Та той си е в НС.Какво маже ли?
1
3
 
31
 
! Отговори
МОЖЕ преди 6 години
ако в Народното събрание има килия с изглед към Хасково