От устата на вицето: Корупцията е в подсъзнанието на всеки!

Симеонов: Концесионерът няма изгода от построяването на втори лифт
2 фев 2018 10:30,
108

Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско. Но всичко това остава под булото на вечния казус – корупцията.

Според вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов няма проблем, който една държава не може да реши, стига, разбира се, да иска да го направи. Властта има всички механизми да промени нещата, ако има смелост и воля, добави той.

Още по темата

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни гостът в студиото на "България сутрин".

Протестите на екоактивистите в защита на парк "Пирин" не стихват. Според тях построяването на втори лифт отваря вратата за застрояване на почти половината парк.

"От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", подчерта вицепремиерът пред Bulgaria ON AIR.

Тъй като фирмата, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов поясни, че това се прави, защото в тези зони е значително по-нисък процентът на разпределение на дивиденти, а всички останали данъци се плащат в България.

Темата на разговора се измести към Националната служба за охрана. "Още 2015 г. съм изявил позицията си за НСО. Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това ѝ е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Valeri shte izmesti po protivnost dori dokazani provokatori kato Cvuki Cvetanov i Spas Garnevski
34
8
 
4
 
! Отговори
От устата на Юнкер преди 6 години
При посещението си в София във връзка с председателствтоо на ЕС Жан-Клод Юнкер в серия изявления официално обяви, че България почти се е преборила с корупцията и тя вече не е проблем.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е човека. Кражбата е в подсъзнанието на всеки. Няма ли диктатор България не може да се оправи. Друг е въпроса, че на господина ще му отива един голям тъпан.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли най накрая да набием няколко политика? Те се гаврят с тебе българино.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да така е, обаче и законите ни насърчяват корупцията. Не може за най-дребното нещо да минаваш през 100 гишета и кабинети и да няма корупция! За да я парираме трябва да се редуцира държавната и общинска адмистрация, да се опростят огромна част от процедурите, да се премахнат ненужните регулации, да има публичност и ясни правила.
30
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18. Та какво е прав НИЕ СИ ГО ЗНАЕМЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО. Той не се бе и родил, КОГАТО ГО ПРАВЕХМЕ В СОЦА.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народен съд за всички демократи и политици от прехода след 1989 г. заради третата национална катастрофа.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефът му каза, че до три години ще прекрати корупцията. :)
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 21 Глупости. Или си млад или си забравил. Та нали от БКП се научихме. лозунг. 1970г. "от теб партиьо любима се учим нии" Кой какво можеше да влачи, според положението си в съсловието. При тоталитаризъма нямаше нормални стокови взаимоотношения. Номенклатурата държеше тези взаимотношения."политика пари политика"
26
0
 
16
 
! Отговори
бг политик преди 6 години
" Всички са маскари ! " - казал Бай *** и му олекнало на душата .
25
0
 
17
 
! Отговори
ВИНКЕЛА ЗА ТИКВАТА преди 6 години
Най-елементарно надупване пред по-силния
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един много приличащ на ром стана Вицепремиер
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25,необходимо е ново население,с този мързелив и крадлив народ държава не може да се прави
22
17
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
До Анонимен10,напротив обикновените хора са много по-корумпирани,те крадат всеки ден по-малко,това,че не крадат на едро не ги прави по-малко корумпирани,те плащат на доктори,на съдии,на полицаи,купуват си книжки...хайде сметни сега 7 млн.по 1 лев да е на ден са 7 млн.лв,политиците не крадат всеки ден по толкова,така че причината си е изцяло в народа
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕОБХОДИМО Е НОВО ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията си съществуваше от времето след насилствената колективизеция. ВСЕКИ СОБСТВЕНИК НА КОЙТО МУ БЯХА ОТНЕЛИ ЗЕМЯТА ИЛИ ДРУГА СОБСТВЕНОСТ С ЧИСТА СЪВЕСТ СИ ВЗИМАШЕ ОТ ОБЩОТО.МИЛИЦИЯТА И ТЯ ГЛЕДА И УЧАСТВА В СХЕМАТА. НЕ СЕ КАЗВАШЕ КОРУПЦИЯ А ВРЪЗКАРСТВО.Движението бе от горе на долу и от долу на горе в съсловията. Няколко поколения.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аман от българеещи се роми в бедната ни Държавица дето се пропика с вековете ,всеки ром българин у нас.........хахаха
18
4
 
29
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Прав е Симеонов. За това 30 години работиха българските политици - да го превърнат в норма! Разсипаха службите, защото били комунистически, но истинската цел бе да не пречат на далаверите. Превзеха съда и прокуратурата, за да им прилагат приетите от тях "закони" и да ги оправдават. Така спокойно си вършат далаверите и 30 г. се "борят" с корупцията. Най-накрая изкараха народа виновен..... обикновените хора са беззащитни. Никой не смее да назигне глава, защото ще го смачкат.
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да им гласувате, уважаеми сънародници! И без това всички си купуват изборите и ги фалшифицират, разбират се задкулисно за постове и печалби, а пред обществото разиграват циркове.
16
0
 
34
 
! Отговори
Гл.Прокурор Филчев преди 6 години
..Когато корупцията в една държава е национален спорт ,няма как да я пребориш .Цитирам по памет ..