От устата на вицето: Корупцията е в подсъзнанието на всеки!

Симеонов: Концесионерът няма изгода от построяването на втори лифт
2 фев 2018 10:30,
108

Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско. Но всичко това остава под булото на вечния казус – корупцията.

Според вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов няма проблем, който една държава не може да реши, стига, разбира се, да иска да го направи. Властта има всички механизми да промени нещата, ако има смелост и воля, добави той.

Още по темата

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни гостът в студиото на "България сутрин".

Протестите на екоактивистите в защита на парк "Пирин" не стихват. Според тях построяването на втори лифт отваря вратата за застрояване на почти половината парк.

"От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", подчерта вицепремиерът пред Bulgaria ON AIR.

Тъй като фирмата, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов поясни, че това се прави, защото в тези зони е значително по-нисък процентът на разпределение на дивиденти, а всички останали данъци се плащат в България.

Темата на разговора се измести към Националната служба за охрана. "Още 2015 г. съм изявил позицията си за НСО. Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това ѝ е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит празник ГЕРБЕРИ, не знам да ли е в подсъзнанието на всеки, но ГЕРБ са майстори в това.
14
14
 
9
 
! Отговори
Политик преди 6 години
Не сме виновни ние, че сме корумпирани. Бог така ни е създал. Нуждата да ни корумпират и да крадем е като нуждата от храна и вода. Не можем да живеем по друг начин.
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромска физиономия , надявам да има все още смели Журналисти в България да му зададат въпроса "Защо толкова много прилича на Ром?"
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква изповед драги зрители. Простено да ти е братко Далавери.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви бяха.....какви ги говореха...а сега каква песен я пеят....Дааа власта и парите разваляли хората...оказва се истина...тия патриоти ще излязат по зле и от Герб....но народа ни е виновен ..все вярваме в някой и все избираме едни и същи но с различни имена.!!!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самопризнанията на управляващите... Това, че вие сте такива корумпираните властимащи, не означава, че обикновените хора са като вас!
9
2
 
12
 
! Отговори
незаспиващият преди 6 години
КОРУПЦИЯТА Е В ПОДСЪЗНАНИЕТО НА ВСЕКИ! Тоест и нощем не спим без завист и злобна мисъл! Какво величие на човека у нас? БЛЕСТЯЩА ИСТИНА, другари и другарки.....
8
0
 
27
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не мога да разбера как на нашите политици все някой друг им е виновен
7
1
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Буров далеч преди Симеонов го е казал.
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Валери корупцията му е изписана на челото.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V Bansko Pistata e na Ceko Minev.A okolo na4alna stanciq restorantite sa na bogat mafiotski Rysnak.Za tqx li trqbva da rabotim.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А доВолен Сидеров кротна.Ни звук,ни стон.
3
3
 
22
 
! Отговори
съмнявам се много преди 6 години
Все повече опочвам да си мисля че тоа Валери е Българизиран/побългарен ром след като прочетох за Християнизирането при Борис I между другото всеки може да го прочете в Уикипедия
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсните корумпета си въобразяват, че не са останали честни хора в България.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особено в подсъзнанието на Валерката Далаверката. За него корупцията е начин на живот, а да получава плащания от кипърски офшорки за да подари Пирин въпрос на чест