Сергей Станишев: Не водим кампания, водим разговори!

Той бил разочарован от мнението на президента за Конвенцията
Обновена: 2 фев 2018 18:21 | 2 фев 2018 18:14,
55
Сергей Станишев: Не водим кампания, водим разговори!
Снимка: Reuters, архив

Не водим кампания срещу никого от нашето политическо семейство, водим разговори. Това каза евродепутатът и председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев във връзка с изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ПЕС води кампания лично срещу нея, предаде "Фокус".

Още по темата
"Бях изненадан от позицията на БСП и съм го споделил с ръководството на партията. Политиката за защита на жените е приоритет на социалистите в продължение на десетилетия, защото левицата винаги е била в тяхна защита и винаги сме разчупвали стереотипни представи. Начините за потискане и дискриминация на жената съществуват и до ден-днешен и затова ние поставяме това като приоритет. Иска ми се БСП да се вслушат в гласовете на партиите от нашето семейство, въпреки че има много различия по различни въпроси", обясни той.

Станишев уточни, че Истанбулската конвенция е документ, подписан от 47 страни членки на Европа и ратифициран от по-голямата част от тях.

"Идеята е да има общ законодателен стандарт, да се създадат политики и инструменти той да бъде прилаган от всички страни, членове на Съвета на Европа, независимо дали това е приоритет на едно правителство или не", уточни той.

Евродепутатът уточни още и че не споделя позицията на президента Румен Радев относно ратифицирането на Истанбулската конвенция.

"Дори изразявам съжаление, че тя е такава", каза още Станишев.

"Страни, в които има изрична конституционна забрана за еднополови бракове, са ратифицирали конвенцията – Грузия, Босна и Херцеговина, Полша и др. България изглежда като някакво странно явление на европейския фон", подчерта председателят на ПЕС.

"Искам да подчертая, че страни, много по-консервативни в културен и социологически аспект, са ратифицирали конвенцията. Затова искам да призова политическите сили да успокояват дебата, а не да го истериализират, защото това е тяхна отговорност. Просто цялата дискусия отиде в посока, в която наистина я няма. Представата, че ЕС иска да наложи нещо, което ще разруши българските семейства, е невярна. Никой не мисли да прави това нещо", коментира той.

По време на посещението си в Рехабилитационния център за пострадали от домашно насилие жени и деца на Фондация "П.У.Л.С" в Перник Сергей Станишев се срещна с жени, жертви на насилие, и чу техните лични истории.

"Някои жени, с които се срещнах, са от кратко време тук, а други – в продължение на месеци, но видях, че в центъра те имат всичко, от което се нуждаят. Но, за съжаление, в България има много малко такива центрове – общо 20 в цялата страна, от които 12 са само за деца, а 8 за жени и деца, жертви на насилие. Има и един-единствен център за жени, преживяли изнасилване, който е в Бургас. А според конвенцията на 10 хил. души население трябва да има едно легло в кризисен център, на 100 хил. – едно легло в център за жени, жертви на насилие", каза още евродепутатът и обясни, че в момента много такива жени съдят България.

"През последните седмици се води нещо като културна война, но не се чува гласът на хората, които са пряко засегнати, и на хората, работещи с тях - не от облага, а от човещина. Моето притеснение е, че гласът на разума и на човещината беше заглушен. Отговорността на политическите институции излезе от контрол от самото начало, когато партии от патриотичния блок говориха безумни за мен неща и дадоха старт на една тотално изкривена и фалшива дискусия. Проблемът е, че и другите политически сили в България загубиха рационалното и се впуснаха в политически популизъм", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да видим какво прави Гърция,защото е в положение близко до нашето и да следваме курса,който следва Гърция.
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излезе статия за едно момиче от Испания,което публикува заснет материал от испанската телевизия,за предложението на ББ България да се слее с Турция,като Меркел отказва.Какво става в България?Никой не казва нищо на народа,но се мъти някаква,без да ни питат,статията е публикувана в сайта "Свободен народ",а заснетото видео във фейсбуук от Радост Найденова от Испания.
17
4
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен13 Ще ти разясня, защо не търси Баце отговорност нито на Станишев, нито на Ореха. Станишев в края на мандата си, прокара закон, да не се търсят никакви отговорности на политици на министри, депутати, премиер министри, за ементуални престъпления по служба, след като вече не са на власт.Баце рева, рева, но като дойде на власт, услужливо забрави да отмени закона, знаейки , че един ден палачинката ще се обърне, и ще му върнат услугата. Гарга на гарга око не вади.
16
4
 
29
 
! Отговори
аз преди 6 години
серГЕЙ *** ПРОДАЖЕН!!!!
15
3
 
21
 
! Отговори
Адолфо преди 6 години
Поздравявам Станишев с днешния голям празник с песента Дим!Имаме нужда малко да презаредим, живота ни притиска трябва да се веселим. Свободни сме да бъдем индивидуалисти, а не просто all inclusive туристи. Припев: Свършвам работа и ДИМ ДА МЕ НЯМА, стягам багажа и ДИМ ДА МЕ НЯМА. изключвам телефона си и ДИМ ДА МЕ НЯМА, не ме търсете известно времееее. Дим, дим, дим, дим, дим да ме няма!(3)
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех Серëжа, Липсваш ни. Без теб глутницата БСП взе да се съвзема. Докато им беше лидер ти направо им и.б.а майката и ги превърна в най-мразената пария. Никой опонент на комунистите не беше постигал успехите които ти пожъна само за няколко кратки години. Респеткт! Искрено им пожелавам пак да ги оглавиш. Няма ли да се връщаш?
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Бойко *** ефенди - Станишката бе виновен ! место в затвора - той стана евродеПУТКААА със солидна заплата. Бойко, кажи си, защо не търсиш отговроност тза всичко от СерГЕЯ и от Орешака?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Бойко *** ефенди - Станишката бе виновен ! место в затвора - той стана евродеПУТКААА със солидна заплата. Бойко, кажи си, защо не търсиш отговроност тза всичко от СерГЕЯ и от Орешака?
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не е българин.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем потомствен коммунист, хем педерраст ... *** на квадрат. За такива - дим през комина...
9
1
 
31
 
! Отговори
:) преди 6 години
Съсела от гей дружинка "Калинка" не водил кампания срещу Корнелия Нинова. Добре! Повервахме!
8
2
 
24
 
! Отговори
Д преди 6 години
Серьожа, научи се да губиш! Напусни да подсилиш отбора. С каквото си се захванал, винаги си бъркал. Загрижен съм за теб. Що не си смениш работата, явно за политик не ставаш. Наистина си помисли, защото от твоята некадърност го отнася народа. Умно момче си. Комунист си ама... хайде. Просто се направи, че някой те вика. С най-искрени пожелания. Д.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш джендера, възпитаник на Сорос не водел кампания. Този политлилипут, който забягна в Брюксел за да се спаси от затвора. Забравихте ли кой дансаджия го брулеше яко и си разиграваше коня? Забравихте ли, как ни предаде, когато свалихме Боко с камъни и дърве и сложи един трансджендер дето си хвърли оставката при първите вувузели?
6
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сме разочаровани от фатмаака-льотчик.
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало оптиспринт де ви цивровата на новите тв да попитам дее тхе воисе и фен тв а
4
1
 
35
 
! Отговори
Ха ха Хо преди 6 години
И този крие ориентацията си първо зад Елена ,сега зад Моника,но цял народ я знае.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И серГЕЯ изпълзя.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
happy gender day, серьожка! не се притеснявай, в европата брак между мъже е разрешен!
1
2
 
35
 
! Отговори
Честит 2-ри февруари преди 6 години
СерГЕЙчо, да почерпиш днеска, ей!