Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!

Унгарци търсят помощ от нашите патриоти за инициативата
195
Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!
Снимка: архив Reuters

Кога младите хора от Източна Европа ще спрат да бягат на Запад заради по-високите доходи?

Отговор на този въпрос предлагат група политици от страни от бившия източен блок. Те подеха общоевропейската подписка за еднакво заплащане при еднакъв труд в страните от Европейския съюз.

Един от тях е заместник-председателят на втората по големина партия в Унгария Йоббик Мартон Гьонгьоши, който днес дойде в парламента, за да се срещне с депутатите от "Обединени патриоти", които също искат заплатите на Изток и на Запад да станат еднакви.

Гьонгьоши припомни, че подписката "Доходен съюз" стартира през май миналата година.

Още по темата

В рамките на година трябва да бъдат събрани поне 1 милион подписа от 7 страни, за да бъде внесена за обсъждане в Европейския парламент.

До момента са събрани 200 000 подписа от представители на партии, синдикати, неправителствени организации от 25 страни от ЕС.

Според Гьонгьоши е много важно да се сложи край на политиката на евтината работна ръка, която спира развитието на източните страни.

Той смята, че трябва да се тръгне в посока укрепване на  конкурентоспособността на националните икономики и реформа на кохезионната политика на Европейския съюз.

Докато в западноевропейските държави средният доход е около 2000-2500 евро, в Унгария е между 500 и 600 евро, а в България и в Румъния са още по-ниски – между 300 и 400 евро месечно.

Според Юлиан Ангелов от ОП сега може и да звучи утопично, че е възможно да се изравнят доходите във всички страни от Общността, но всъщност, ако бъдат събрани 1 милион подписа, това ще стане приоритет на ЕС.
 


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се укрепват ръзките и търговията между бившите членки от Варшавсия договор по м-у им да си партнираме изолирайки т.нар Запад тогава този Запад ще се замисли дали не сме заплаха за тях в икономическа форма и може да се спре двойния аршин , а какво сега всички на Запад защото там плащат по добре -какво означава да си в съюз а да си под друг параграф,означава ли само да те тъпчат
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Богатия запад НИКОГА няма да се съгласи на това !!! Преди 30 г. такава беше идеята: источните страни да са новите колони на богатия запад !?! Т.е. хората от бившите соц. страни да нямат работа, да нямат производство, да нямат икономика, да са с ниски доходи, за да купуват западните боклуци и да идат на запад и да им работят за 3 - ти по- малки заплати от местни хора, за да може западните икономика и даржави да са добре и да се развиват. За това и техните експерти ни съветваха закрите си заводи
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Оптимистка
Не искаш да чистиш немски и френски тоалетни...разбираме те!
Продължавай да чистиш ромските - някак си са по - уютни...а и миришат по-добре!
137
4
 
11
 
! Отговори
Оптимистка преди 11 месеца
Хайде, готова съм да събирам подписи, ако ще има резултат. Не искам да чистя немски, френски, английски тоалетни или да мия чинии там. Искам да живея в България и да ходя в тези страни само на екскурзия или почивка.
136
4
 
12
 
! Отговори
България преди 11 месеца
Нормално е щом на запад заплатите са в хиляди Евро тук поне да са в хиляди лева не мислите ли на гърба на народа се натрупана милиарди в парламента които са изядени и погълнати както и от чуждестранните фирми за които е добре дошло да се подиграват на българите с 400 Евро даже и по малко на месеца. Ужас.....
135
3
 
15
 
! Отговори
ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ преди 11 месеца
Обединените патриото щом толкова искат да се изравнят заплатите, ДА ГО НАПРАВЯТ.
НАЛИ СА НА ВЛАСТ?
но те се настаниха на държавната софра само за да лапат. Лъжци.
134
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде да се подпише моето семейство? Нормално е, при европейските цени да има и европейските доходи!
133
1
 
21
 
! Отговори
Христо преди 11 месеца
Давайте го този списък насам към България за нула време ще съберем подписите
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде да се разпиша.
131
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
До Анонимен

Да, "четворката" е относително добре. Тук човек може да се запита за причината и следствието. Може точно затова да са добре, защото имат собствено достойнство и си знаят цената. А ако са добре по други причини, инициативата им също е разбираема - вече не са в задния двор на Европа, искат да се развиват и търсят справедливост. И в двата случая заслужават адмирации.
130
1
 
14
 
! Отговори
Трудовакъ до бг преди 11 месеца
Правилно си писал, но няма там, по върховете кой да чете. Едно време във в. "Стършел" имаше рубрика "Четиво за министри и генерални директори". Сега нищо. Всички знаем, че написаното от теб е вярно, но да си го чувал по радио, телевизия, в Интернет или където и да е? Не, нали? Ето това е проблема. И още, империалистическите държави 500 години грабиха колониите, нас 500 години ни грабиха турците. Запада натрупа богатства от колониалната експлоатация и сега лесно влезе в информационното общество.
129
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато събират тези подписи у нас, да направят и допитване - интересно е да се знае каква част от българите са разбрали, че преди няколко години от Европа е изразено мнение, че пенсиите у нас трябва да се увеличат поне със 100 евро, защото става въпрос за оцеляване?
Европейците ни пожалиха, а нашите управляващи си затраяха!
128
7
 
15
 
! Отговори
бг преди 11 месеца
Да продължавам ли с ремонт на мигове , провалени или забавени интерконекторни връзки за газ , ненужни потоци ,провалени сондирания за собствен газ и пр и пр. все на сметката на българското Безхаберие и руската агентура.
127
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Подкрепям!
126
10
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 11 месеца
Да бе комсомолските секретари пари на простолюдието не дават...
125
0
 
38
 
! Отговори
бг преди 11 месеца
Доходите не идват от нищото , а от работа и от ПАЗЕНЕ на изработеното.Ние работим доста , но позволяваме да ни ограбват. Примери ИНЦИДЕНТНИ -чрез КТБ 4 милиарда ,чрез Белене 3,5 милиарда с тенденция да станат 12-16, ЕЖЕГОДНИ чрез газта -2-3 милиарда ,чрез Нефтохим най-малко 3-4 милиарда , чрез контрабандата -поне още 5млиарда. Ето ти германския стандарт!
124
1
 
34
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
До мазепа

Изтърка се, изтърка мантрата с работата, повишаването на квалификацията, образованието и т.н. Всеки на свой гръб знае, какво е да работиш и да получаваш мизерно заплащане. Всеки е срещал индивиди (обикновено на ръководни позиции), които без работа и акъл са на по-висока заплата. Спрете се с тези глупости.
123
5
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 11 месеца
То лесно ставало, с декларация. Аз пък мислех, че трабвало да се работи.
122
4
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 11 месеца
То не е само парите.а и отношението към човека дето живее и работи в дадена държава...след фамилен бизнес и непосилен едвам изплатен кредит към бг банки казахме сбогом на Бг..супер е !децата буквално за 1 година говори перфектно и дори пише на английски..БГ ???вярвах но бях заблуден.от комунисти мафиоти и руска мафия няма оправия
121
1
 
24
 
! Отговори
То6 преди 11 месеца
Първо, няма да караме вече стари коли, защото корифея горанов ще ни наказва и второ в България няма корупция, защото горанов каза, че е емоция. Търпете ги, до кога ?