Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!

Унгарци търсят помощ от нашите патриоти за инициативата
195
Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!
Снимка: архив Reuters

Кога младите хора от Източна Европа ще спрат да бягат на Запад заради по-високите доходи?

Отговор на този въпрос предлагат група политици от страни от бившия източен блок. Те подеха общоевропейската подписка за еднакво заплащане при еднакъв труд в страните от Европейския съюз.

Един от тях е заместник-председателят на втората по големина партия в Унгария Йоббик Мартон Гьонгьоши, който днес дойде в парламента, за да се срещне с депутатите от "Обединени патриоти", които също искат заплатите на Изток и на Запад да станат еднакви.

Гьонгьоши припомни, че подписката "Доходен съюз" стартира през май миналата година.

Още по темата

В рамките на година трябва да бъдат събрани поне 1 милион подписа от 7 страни, за да бъде внесена за обсъждане в Европейския парламент.

До момента са събрани 200 000 подписа от представители на партии, синдикати, неправителствени организации от 25 страни от ЕС.

Според Гьонгьоши е много важно да се сложи край на политиката на евтината работна ръка, която спира развитието на източните страни.

Той смята, че трябва да се тръгне в посока укрепване на  конкурентоспособността на националните икономики и реформа на кохезионната политика на Европейския съюз.

Докато в западноевропейските държави средният доход е около 2000-2500 евро, в Унгария е между 500 и 600 евро, а в България и в Румъния са още по-ниски – между 300 и 400 евро месечно.

Според Юлиан Ангелов от ОП сега може и да звучи утопично, че е възможно да се изравнят доходите във всички страни от Общността, но всъщност, ако бъдат събрани 1 милион подписа, това ще стане приоритет на ЕС.
 


195
Още от Политика
Може ли Делян Добрев да е в Народното събрание? Епизод пореден!
Напиши коментар Коментари
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да се укрепват ръзките и търговията между бившите членки от Варшавсия договор по м-у им да си партнираме изолирайки т.нар Запад тогава този Запад ще се замисли дали не сме заплаха за тях в икономическа форма и може да се спре двойния аршин , а какво сега всички на Запад защото там плащат по добре -какво означава да си в съюз а да си под друг параграф,означава ли само да те тъпчат
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Богатия запад НИКОГА няма да се съгласи на това !!! Преди 30 г. такава беше идеята: источните страни да са новите колони на богатия запад !?! Т.е. хората от бившите соц. страни да нямат работа, да нямат производство, да нямат икономика, да са с ниски доходи, за да купуват западните боклуци и да идат на запад и да им работят за 3 - ти по- малки заплати от местни хора, за да може западните икономика и даржави да са добре и да се развиват. За това и техните експерти ни съветваха закрите си заводи
141
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Оптимистка
Не искаш да чистиш немски и френски тоалетни...разбираме те!
Продължавай да чистиш ромските - някак си са по - уютни...а и миришат по-добре!
140
4
 
11
 
! Отговори
Оптимистка преди 2 седмици
Хайде, готова съм да събирам подписи, ако ще има резултат. Не искам да чистя немски, френски, английски тоалетни или да мия чинии там. Искам да живея в България и да ходя в тези страни само на екскурзия или почивка.
139
4
 
12
 
! Отговори
България преди 2 седмици
Нормално е щом на запад заплатите са в хиляди Евро тук поне да са в хиляди лева не мислите ли на гърба на народа се натрупана милиарди в парламента които са изядени и погълнати както и от чуждестранните фирми за които е добре дошло да се подиграват на българите с 400 Евро даже и по малко на месеца. Ужас.....
138
3
 
15
 
! Отговори
ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ преди 2 седмици
Обединените патриото щом толкова искат да се изравнят заплатите, ДА ГО НАПРАВЯТ.
НАЛИ СА НА ВЛАСТ?
но те се настаниха на държавната софра само за да лапат. Лъжци.
137
0
 
14
 
! Отговори
sulo преди 2 седмици
а каде се подписахме да ги изпреварим в цените на горивата храната енергиата че аз не съм се подписвал а си плящам.
136
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде да се подпише моето семейство? Нормално е, при европейските цени да има и европейските доходи!
135
1
 
21
 
! Отговори
Христо преди 2 седмици
Давайте го този списък насам към България за нула време ще съберем подписите
134
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Къде да се разпиша.
133
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
До Анонимен

Да, "четворката" е относително добре. Тук човек може да се запита за причината и следствието. Може точно затова да са добре, защото имат собствено достойнство и си знаят цената. А ако са добре по други причини, инициативата им също е разбираема - вече не са в задния двор на Европа, искат да се развиват и търсят справедливост. И в двата случая заслужават адмирации.
132
1
 
13
 
! Отговори
Трудовакъ до бг преди 2 седмици
Правилно си писал, но няма там, по върховете кой да чете. Едно време във в. "Стършел" имаше рубрика "Четиво за министри и генерални директори". Сега нищо. Всички знаем, че написаното от теб е вярно, но да си го чувал по радио, телевизия, в Интернет или където и да е? Не, нали? Ето това е проблема. И още, империалистическите държави 500 години грабиха колониите, нас 500 години ни грабиха турците. Запада натрупа богатства от колониалната експлоатация и сега лесно влезе в информационното общество.
131
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато събират тези подписи у нас, да направят и допитване - интересно е да се знае каква част от българите са разбрали, че преди няколко години от Европа е изразено мнение, че пенсиите у нас трябва да се увеличат поне със 100 евро, защото става въпрос за оцеляване?
Европейците ни пожалиха, а нашите управляващи си затраяха!
130
7
 
15
 
! Отговори
бг преди 2 седмици
Да продължавам ли с ремонт на мигове , провалени или забавени интерконекторни връзки за газ , ненужни потоци ,провалени сондирания за собствен газ и пр и пр. все на сметката на българското Безхаберие и руската агентура.
129
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подкрепям!
128
10
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 2 седмици
Да бе комсомолските секретари пари на простолюдието не дават...
127
0
 
38
 
! Отговори
бг преди 2 седмици
Доходите не идват от нищото , а от работа и от ПАЗЕНЕ на изработеното.Ние работим доста , но позволяваме да ни ограбват. Примери ИНЦИДЕНТНИ -чрез КТБ 4 милиарда ,чрез Белене 3,5 милиарда с тенденция да станат 12-16, ЕЖЕГОДНИ чрез газта -2-3 милиарда ,чрез Нефтохим най-малко 3-4 милиарда , чрез контрабандата -поне още 5млиарда. Ето ти германския стандарт!
126
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми що тъй бе, нали четворката бяха добре?
125
1
 
34
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
До мазепа

Изтърка се, изтърка мантрата с работата, повишаването на квалификацията, образованието и т.н. Всеки на свой гръб знае, какво е да работиш и да получаваш мизерно заплащане. Всеки е срещал индивиди (обикновено на ръководни позиции), които без работа и акъл са на по-висока заплата. Спрете се с тези глупости.
124
5
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 2 седмици
То лесно ставало, с декларация. Аз пък мислех, че трабвало да се работи.