Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!

Унгарци търсят помощ от нашите патриоти за инициативата
195
Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!
Снимка: архив Reuters

Кога младите хора от Източна Европа ще спрат да бягат на Запад заради по-високите доходи?

Отговор на този въпрос предлагат група политици от страни от бившия източен блок. Те подеха общоевропейската подписка за еднакво заплащане при еднакъв труд в страните от Европейския съюз.

Един от тях е заместник-председателят на втората по големина партия в Унгария Йоббик Мартон Гьонгьоши, който днес дойде в парламента, за да се срещне с депутатите от "Обединени патриоти", които също искат заплатите на Изток и на Запад да станат еднакви.

Гьонгьоши припомни, че подписката "Доходен съюз" стартира през май миналата година.

Още по темата

В рамките на година трябва да бъдат събрани поне 1 милион подписа от 7 страни, за да бъде внесена за обсъждане в Европейския парламент.

До момента са събрани 200 000 подписа от представители на партии, синдикати, неправителствени организации от 25 страни от ЕС.

Според Гьонгьоши е много важно да се сложи край на политиката на евтината работна ръка, която спира развитието на източните страни.

Той смята, че трябва да се тръгне в посока укрепване на  конкурентоспособността на националните икономики и реформа на кохезионната политика на Европейския съюз.

Докато в западноевропейските държави средният доход е около 2000-2500 евро, в Унгария е между 500 и 600 евро, а в България и в Румъния са още по-ниски – между 300 и 400 евро месечно.

Според Юлиан Ангелов от ОП сега може и да звучи утопично, че е възможно да се изравнят доходите във всички страни от Общността, но всъщност, ако бъдат събрани 1 милион подписа, това ще стане приоритет на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
32
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
510 лв минимална или чисто 410 лв му стига на българина.Беден и неук наро лесно се управлява,като наблжат изборите тогава ще ви баламосват с 300лв минимална пенсия,европейски доходи и такива ти простотии.
94
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така ако ставаше само с подписи, по целя ден докато си чешам макарите в кафето ще се подписвам за по - високи заплати. За жалост на необразованите и ниско квалифицираните трудно можеш да им обясниш, че трудът им може да се извършва от още няколко стотин милиона като тях и затова е обезценен трудът им и затова и е толкова евтин. Стойността на един работник се оценява на база, парите които той носи на фирамата, с подписи пари на фимите няма как да се докарат, а трябва яко бачкане...
93
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама те и там ни дискриминират българите които работят в Германия примерно вземат наполовина колкото германеца и естествено работят черната работа дета тяхните бягат от нея навсякаде е така евтина работна ръка второ че и трето качество хора сме за тях
92
18
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
УЧЕТЕ НЕМСКИ ,УЧЕТЕ ФРАНЦУЗКИ , ЗАПОВЯДАЙТЕ ТУК И ЖИВЕЙТЕ КАТО БЕЛИ ХОРА !НЯМА КВО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВОТЪТ ЩЕ СЕ ОПРАВИ ! ТАКИВА ЗАБЛУДИ ЩЕ СИ СТРУВАТ ЕДИН ПРОПИЛЯН ЖИВОТ ПЪЛЕН С НАДЕЖДИ И ОЧАКВАНИЯ ,КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ ! А СЪЩО ЩЕ ОБРЕЧЕТЕ И ДЕЦАТА СИ НА СЪЩАТА СЪДБА КАТО ВАШАТА ,ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ОЧАКВАТ СВЕТЛИНАТА В ТУНЕЛА
91
10
 
13
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Оххх майко... Някой от тези герои, дали някога е учил дори и елементарна икономика, че подемат подписки. Ако тези оеднаквявания работеха, комунизмът никога нямаше да пропадне. И на мен ми се иска да вземам пари, като на запад, а не да карам с мижавата си 800лв заплата, но по-добре подпомогнете икономиката с реформи, а не изкуствено да вдигате. Иначе накрая да не стане 50% безработица!
90
6
 
0
 
! Отговори
Циник до 91 преди 6 години
Хахаха...имаш известен напредък - напъваш се да си И ТИ иленктуален - *** не ти се получава особено! Така си е! Не сме "равни" , и никога не сме били! Караш ме да се повтарям - всичко е въпрос на гледна точка! Това дето се мъчиш да го изкараш хейт - за мен е "рационално зърно".Да ти го кажа " по вашему " непременно смятам да го преместя в левия крачол, че не ме харесваш! Обещавам! Опазил ме бог - да започна да се харесвам на всеки пубертиращ елементарник-бунтар!Дерзай! :-)
89
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са им ниски заплатите в Унгария, значи имат много комунисти, трябва да се изчистят от комунистите унгарците ако искат по високи заплати.
88
16
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ХУБАВОТО Е ,ЧЕ СТЕ В ЕС И ВСЕКИ КАДЪРЕН ЧОВЕК КОЙТО НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СИ ПРОБВА КЪСМЕТА В ДРУГИ СТРАНИ ОТ ЕС ! КОФТИ Е ЗА РУСНАЦИТЕ ,ХЕМ МИЗЕРНИЦИ ,ХЕМ НЯМАТ ПРАВО ДА РАБОТЯТ ЗАКОННО В ЕС ,ИМАТ НУЖДА ОТ РАБОТНИ ВИЗИ ,КОИТО НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА И СА ПРИНУДЕНИ ДА ВЛИЗАТ НЕЛЕГАЛНО И ДА ИСКАТ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ !
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 89И мен ме трие. А троловете като 64 и 65 ги държи, щото хвалят високите заплати в Бг.
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Много си добре, но се пръскаш от негативизъм. Постовете ти са хейт след хейт. Оправяй се! Не ми се обяснявай какво си, що си, щото не ме интересуваш. Обидните квалификации "другарЮ" и ""пубери" издават емоционалната и аргументативна ти немощ. Църкайки жлъч у форума, няма да се оправиш, а и потребителите не са длъжни да търпят пристъпите ти(накъсаните ти постове те издават). Пий си питието или хаповете и не си избивай комплексите на нас. Аре у лево!
85
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще избягам от България,защото Камелия Цв. трие коментарите,за да не се разбере,че в BG пенсията е 100 евро
84
5
 
32
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
У ГЕРМАНИЯ МИЯ ТОАЛЕТНИ ЗА ЧИСТА ЗАПЛАТА ОТ 1200 ЕВРО ,ТОЕСТ ВАШИ 2400 ЛВ. !ХРАНАТА ТУК Е ПО-ЕВТИНА ОТ КОЛКОТО ПРИ ВАС ! ТЪРСЯ РАБОТОДАТЕЛ ТИП БАЙ *** ,КОЙТО ЩЕ МИ ПЛАТИ 2400 ЛВ. ЗА ДА МИЯ ТОАЛЕТНИ В БЪЛГАРИЯ ! ПРИ МЕНЕ ЛАБАВО НЯМА ,ЧИСТЯ И ПРАВЯ КАТО АПТЕКА ,ДЖАМ ПРАВЯ ,ЛЪСКАРЧЕ ПРАВЯ , ВСИЧКО БЛЕСТИ !
83
7
 
7
 
! Отговори
Циник до 83 преди 6 години
Както казваше Оби Уон Кеноби - "Всичко е въпрос на гледна точка!"...недругарю!Да си ме чел някъде да се оплаквам от ниски доходи? Оправям се сам - и съм горд!Изкривеното мислене - е на пубертиращи пишманнихилистчета - каквито гъмжите у нас!Обиден си на инвеститорите, че не инвестират у нас...че не ти дават повече пари - и "ги пращаш в Бангладеш" Хем боли - хем сърби!И твоята не е лесна!Ако не друго - поне не си сам!
82
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредна залъгалка за 80те процента. Да не говорим, че хората бягат далеч не само заради парите. Бягат от тоталното беззаконие тук и мутромафията. Бягат защото си дават сметка, че тук не могат осугурят нормална среда за децата си. Злобата, простащината и корупцията тук са толкова големи, че няма как да се избавиш. Негативизма наоколо може с нож да го режеш. Отиваш някъде на почивка или комадировка и когато се върнеш изпадаш в депресия. Затова бягат. И ще продължават.
81
1
 
37
 
! Отговори
Георги преди 6 години
В България патрона гледа работника да работи от 8 до 18,19 4аса ида наълни 4увала с пари а на работника 500,600лв на месес в България не плащат труда на работника затова напускат България народа да търси в Европа работа работник работи в ресторант взима заплата 2500,3000 евро в Блгария 400,500лв който е отишил в Европа и нямадасе върне в България даработи за 600 или за 1000 лв в България живота стане много трудно за живеене ГОСПОДА МИНИСТРИ ПОГЛЕДНЕТЕ НА ДЕН КОЛКО ДУШИ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ
80
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
събирайте подписи, докато #КОЙ и буда събират пачки по стотачки през обществени поръчки и изкупуват държавата... стойте си по домовете и събирайте подписи... само така ще се оправим!
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Другар не съм бил никога и няма да бъда. Просто не съм толкова стар и мисленето ми не е изкривено като твоето.Виждам, че се пръскаш предварително от злоба, че доходите може да се повишат. Нали не живееш в Бг? Кво те бъркат доходите тук и кво се месиш, ние не се месим в твоите работи и не ни интересуваш.Инвеститорите да си ходят, където искат и зад Африка да идат. Мизерници не ни трябват.
78
12
 
4
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Много сте "сладки" бе... ако не друго - имате възможност - да се "пробвате" навън. Не знаете език - научете! Нямате квалификация - квалифицирайте се! На наакано дуne - гащите виновни!
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми щооо, нали унгарците бяха добре?
76
9
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 6 години
Без революция тази работа няма как да стане. Точно както след 1944 БКП избива мутрагените и стандарта на живот веднага скача, така и сега трябва да стане.