Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!

Унгарци търсят помощ от нашите патриоти за инициативата
195
Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!
Снимка: архив Reuters

Кога младите хора от Източна Европа ще спрат да бягат на Запад заради по-високите доходи?

Отговор на този въпрос предлагат група политици от страни от бившия източен блок. Те подеха общоевропейската подписка за еднакво заплащане при еднакъв труд в страните от Европейския съюз.

Един от тях е заместник-председателят на втората по големина партия в Унгария Йоббик Мартон Гьонгьоши, който днес дойде в парламента, за да се срещне с депутатите от "Обединени патриоти", които също искат заплатите на Изток и на Запад да станат еднакви.

Гьонгьоши припомни, че подписката "Доходен съюз" стартира през май миналата година.

Още по темата

В рамките на година трябва да бъдат събрани поне 1 милион подписа от 7 страни, за да бъде внесена за обсъждане в Европейския парламент.

До момента са събрани 200 000 подписа от представители на партии, синдикати, неправителствени организации от 25 страни от ЕС.

Според Гьонгьоши е много важно да се сложи край на политиката на евтината работна ръка, която спира развитието на източните страни.

Той смята, че трябва да се тръгне в посока укрепване на  конкурентоспособността на националните икономики и реформа на кохезионната политика на Европейския съюз.

Докато в западноевропейските държави средният доход е около 2000-2500 евро, в Унгария е между 500 и 600 евро, а в България и в Румъния са още по-ниски – между 300 и 400 евро месечно.

Според Юлиан Ангелов от ОП сега може и да звучи утопично, че е възможно да се изравнят доходите във всички страни от Общността, но всъщност, ако бъдат събрани 1 милион подписа, това ще стане приоритет на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
20
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Санкциите срещу руската икономика продължават!!!Русия става страна от Третия свят!!!Великобритания и САЩ вадят зъбите на наглата мецана!!!Агент Клайв Патерсън!ЦРУ!!!
74
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама защо като на запад?! Дайте да се съберат подписи всички да са милиардери и готово :) Популизмът започва са придобива чудовищни размери! Както и хората, които му се вързват разбира се.
73
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако стане всички кол центрове в София ще бъдат преместени в Индия. Тук ще настане масова безработица!
72
7
 
13
 
! Отговори
Циник до 69 преди 6 години
Колега - много трезв коментар!Браво!Доста "пролетарии" у нас - хранят илюзии, че западните инвеститори - ще им плащат "заради черните очи" и възвишения музикален вкус...че слушат "Шушана"
71
3
 
9
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
Работя във голяма банка, заплата 12500 евро месечно, служебна кола (БМВ 5) плюс новогодишен и великденски бонуси.
70
3
 
12
 
! Отговори
Така като гледам преди 6 години
докато не сринем тази архаична капиталистическа система повишаване на доходите не бива да се очаква
69
6
 
9
 
! Отговори
Онуфри преди 6 години
Ей, ама много са прости тея! Защо не събират подписи заплатите да са 5 пъти по-високи от тези на Запад, а не еднакви?!?Освен това, да се получават заплати без да се ходи на работа. И бира на корем. А жените общи... и само от време на време да ни занимават.
68
18
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЗА ДА НЕ БЪДА ГОЛОСЛОВЕН ЩЕ ДАМ ЕДИН ПРИМЕР В ПОДКРЕПА НА ПРЕДНИЯ СИ КОМЕНТАР. В ЖИВОТА ПРОФЕСИЯТА ,ПЛАСИРАНЕТО НА ПРОФЕСИЯТА И ПЕЧАЛБАТА ОТ ПРОФЕСИЯТА Е КАКТО В СПОРТА ! КАДЪРНИЯТ ФУТБОЛИСТ ИГРАЕ В БАРСЕЛОНА , А НЕКАДЪРНИЯТ В ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА ! ТА И С РАБОТАТА Е ТАКА КАДЪРНИТЕ РАБОТНИЦИ СА В ЗАПАДНА ЕВРОПА ,САЩ ,КАНАДА ! А НЕКАДЪРНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ! АКО СЪМ ОИДИЛ НЯКОЙ ,МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ ,НО ТОВА Е САМАТА ИСТИНА ! НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ЕВТИНО ,А ЩОМ ГО ПРАВИТЕ ЗНАЧИ СТЕ НЕКАДЪРНИ
67
24
 
7
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Който работи има високи доходи, аз съм на 7 хил евро заплата. Работете за да имате пари, само загубеняците и некадърниците са безработни, има много работа.
66
11
 
11
 
! Отговори
Циник до 26 преди 6 години
Щеше да си смешен другарю - ако не беше за съжаление! Те ( западните фирми) са отдавна там! В Бангладеш и Индия. Има разлика - твоят трудов морал е още от времето на ТКЗСто...да се скатаеш...да краднеш ..да врътнеш далаверка! На товя ви научи комунизма! Това плюс ненаситната корупция на "бившите настоящи другари" у нас - отблъсна инвеститорите! България "пак проспа момента"Нинова и Гергов ЩЕ СА ПЪРВИТЕ , КОИТО ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛЯТ НА УЛИЦАТА..И ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТЯТ В БАНГЛАДЕШ - АКО ТРЯБВА ДА ВИ ПЛАЩАТ
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех да се преборят с пазарните фундаменталисти.Освен това, ако заплатите в България и Румъния са нормални, много много по-малък процент хора ще емигрират. Кой тогава ще запълва дупката в пенсионните системи на западните страни. Всичко е математика. Капитализмът е система основана на паразитизъм. За да бъдат едни добре, други трябва да са зле. П.С. Моята заплата е 285 евро.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щеш ли куме печено агне - щеш, ама нема!
63
12
 
7
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Увеличаването на доходите няма как да стане, докато не се спре нахлуването на "чуждестранни инвеститори" в страната. Тез "инвеститори" си строят заводите у нас, защото някой им дава гаранция, че заплатите ще бъдат задържани ниски. Ако се вдигнат заплатите нали всички тези заводи ще трябва да спрат производство и да разпуснат персонала.
62
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа има много, търсят се високоплатени работници навсякъде, работете и ще взимате високи заплати.
61
22
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 6 години
Тея политици глупави ли са ? Толкова ли е трудно да се направи проста сметка,че 2000 евро на запад са еквивалентни на 600 евро на изток. Като покупателна способност.Отделно в някой сфери заплатите в България са равни на тези на запад.Пример е ИТ. В България 2500 евро чисто толкова е и в ирландия и Германия. Да ама популистки е по лесно да сравняваме нето в БГ с бруто на запад където данъците минават 40-50%, А за цените да не говорим наеми в Дъблин са по 2000 евро на месец за двустаен тук 400.
60
4
 
14
 
! Отговори
Жоре Джендъро преди 6 години
С подписка доходи не се вдигат....работа трябва.
59
4
 
9
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Не знаех че с подписки се повишават доходите.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната класа в Европа се стопява главоломно!
57
5
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
1 милион подписа не знам дали биха помогнали , нов виж 1 милион души пред парламента или на орлов мост по би имало смисъл
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно чудех се оня що е надул музиката на витоша аре поздрави