Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!

Унгарци търсят помощ от нашите патриоти за инициативата
195
Събират се 1 млн. подписа! За да имаме доходи като на Запад!
Снимка: архив Reuters

Кога младите хора от Източна Европа ще спрат да бягат на Запад заради по-високите доходи?

Отговор на този въпрос предлагат група политици от страни от бившия източен блок. Те подеха общоевропейската подписка за еднакво заплащане при еднакъв труд в страните от Европейския съюз.

Един от тях е заместник-председателят на втората по големина партия в Унгария Йоббик Мартон Гьонгьоши, който днес дойде в парламента, за да се срещне с депутатите от "Обединени патриоти", които също искат заплатите на Изток и на Запад да станат еднакви.

Гьонгьоши припомни, че подписката "Доходен съюз" стартира през май миналата година.

Още по темата

В рамките на година трябва да бъдат събрани поне 1 милион подписа от 7 страни, за да бъде внесена за обсъждане в Европейския парламент.

До момента са събрани 200 000 подписа от представители на партии, синдикати, неправителствени организации от 25 страни от ЕС.

Според Гьонгьоши е много важно да се сложи край на политиката на евтината работна ръка, която спира развитието на източните страни.

Той смята, че трябва да се тръгне в посока укрепване на  конкурентоспособността на националните икономики и реформа на кохезионната политика на Европейския съюз.

Докато в западноевропейските държави средният доход е около 2000-2500 евро, в Унгария е между 500 и 600 евро, а в България и в Румъния са още по-ниски – между 300 и 400 евро месечно.

Според Юлиан Ангелов от ОП сега може и да звучи утопично, че е възможно да се изравнят доходите във всички страни от Общността, но всъщност, ако бъдат събрани 1 милион подписа, това ще стане приоритет на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
20
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ВСИЧКО КАДЪРНО БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ! ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА !КАДЪРНИЯТА ЛЕКАР НЕ СТОИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ В РУСИЯ ! КАДЪРНИЯТ ИНЖЕНЕР НЕ СТОИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ В РУСИЯ ! КАДЪРНИЯТ СТРОИТЕЛЕН РАБОТНИК НЕ СТОИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ В РУСИЯ ! ДОРИ КАДЪРНИЯТ МИЯЧ НА ТОАЛЕТНИ КАТО МЕНЕ НЕ СТОИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ В РУСИЯ ! В БЪЛГАРИЯ И В РУСИЯ ОСТАВАТ САМО РАБОТНИЦИ ВТОРА И ТРЕТА РЪКА ,НЕКАДЪРНИ ЛЕКАРИ ВТОРА И ТРЕТА РЪКА И ПРОЧИЕ И ПРОЧИЕ И ТАКА ЩЕ Е ВЕЧНО !
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ниските заплати в Унгария са виновни унгарските ГЕРБ.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите и средната класа на Запад постепенно намаляват.
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как само 200 000 подписа са събрали ?Че то само в България за нула време ще съберат поне 3-4 000 000 подписа.Да идват бързо в България и да се задвижват нещата по-скоро.
51
3
 
19
 
! Отговори
Джендъро - гербист преди 6 години
Заплатите, ще падат, защото хората на баце няма да могат да пълнят партийната касичка и тиквената партия няма да може да купува гласовете на *** *** :)
50
4
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
За да взимаме повече пари това значи или по-бедните от нас да станат още по-бедни, или да е за сметка на някоя по-богата държава. По-бедните държави от нас се броят на пръстите на едната ръка, а и няма какво да им вземем. Това значи да вземем от богатите германци или чехи. А това няма да стане никога.
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално за мъжа на великото радио върнал.поздравчета от 1930 година с песента велик е нашия воиник боже баце каква чест бе да чуя пикасо леле помня времето когато ме плюеше в пространствотов ловеч аре кукуригаи и да си жив и здрав промяна няма
48
4
 
20
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Вземете си златните находища от Канадците, направете частните фабрики държавни и държавата ще печели.
47
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унгарците ако искат да се оправят требе да се изчистат от комунистите, четворката се изчистиха от комунистите и дръпнаха, ако унгарците се изчистат от комунистите и те ще дръпнат.
46
5
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Ако бяхте толкова умни колкото си мислиш че сте , защо не си оправиъте държавата ами ходиш на гурбет ?АЗ ДЪЖАВИ НЕ ОПРАВЯМ ! ОПРАВЯМ САМО СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ !АКО ИМАХ СПОСОБНОСТ ДА ОПРАВЯМ ДЪРЖАВИ ЩЯХ ДА СТАНА МИНИСТЪР !
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако ставаше магията с един подпис само, къде да се подпиша казвайте.
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да имаме доходи като на Запад, трябва да развиваме 100-200 години коребостроенето, да завладяваме по море нови земи и да ги обяваваме за Български, местните *** да ни разработват местните богатства и да ги пренесем в Българи и така след 200 години ще натрупаме капитали и база за развитие на капитализма и тогава ще имаме доходи като на запад. Опааа, грешка, индустри 4.0 *** майkата на тая система, няма как да стане така, опитайте с подписи, може и да стане.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха да направим референдум бързо! .. така става като няма адекватна икономическа политика
42
3
 
37
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 6 години
"Всички животни във фермата са равни, някои са по-равни от други." Оруел е описал ЕС перфектно. Европа на 3 скорости. Бачкайте, робове! Бачкайте за жълти стотинки. Западняците взимат по 3000 евро заплата средно, а вие търпете робство от западняцие и българи чорбаджии и изедници!
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не ни трябват инвеститори с 500лв заплата."Тия 500 лева не са по предложение на инвеститора, а са идеята за добра заплата на българския меринджей, който му управлява българския клон. Самия инвеститор търси само малко съкращаване на разходите, но не и толкова брутално ниски заплати, каквито имаме тук.
40
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жестоката истина е, че тук остана доста калпав матрЯл, който ще не ще ще бачка за тия заплати. Просто не го бива за друго - не знае езици, няма не компютърна, а елементарна грамотност, за мобилност и предприемчивост да не говорим. Като се добави и липсата на правосъдна система, тая територия остава резерват за дъртаци-пенсионери, малограмотни и комуномутри.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те само от България ще съберат три пъти по толкоз.
38
2
 
15
 
! Отговори
А преди 6 години
А къде е линка към подписката?
37
1
 
34
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
А според Премиерина,ние отдавна сме задминали запада.Всеки си има телевизор в стаята,всеки има кола/това че е 15-20 годишна не е важно/,имаме сериозни спестявания в банка/е някои изгоряха покрай една банка/...............и т.н. умни мисли!
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как не се сетихме преди 10 години да съберем тази подписка. Толкова лесно било, подписваш се и заплатата ти нараства 7-8 пъти.