Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория

Трябвало да се мислим как да се стимулира нормалността в семействата
Обновена: 4 фев 2018 14:52 | 4 фев 2018 12:25, Камелия Цветанова
380
Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория
Снимка: БТА, архив

"Полът е биологична категория, а не социална". Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата
Преди дни той предложи  нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология".

В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като "социален пол”, "нетрадиционни роли на пола", изтъкна Каракачанов.

Министърът на отбраната подчерта, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: "Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата".

В същото време той беше категоричен, че не е хомофоб.

"Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС. Вземете логиката на създаването на Съюза. Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото", изтъкна вицепремиерът.

Той коментира и думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече идеята му за референдума "глупотевина".

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не мога да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", заяви Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти за Вовата ли говориш?Аз чета техните сайтове. Нито дума за джендъра. Явно се опасяват да не обидят някого.
246
4
 
8
 
! Отговори
zg преди 6 години
До 271Абсолютно невярно. Точно сегашната система е идеална за налагане на какво ли не. Половината не гласуват. От останалата половина са достатъчни около 30% за да кажеш: народът ме избра. Ако процентът на негласувалите се увеличи, просто избори ще се печелят не с 1/6 от гласовете, а с още по-малко. И няма да можеш да възразиш. Ще те бият, ще те еб***т и децата ти ще изпедерастят...
245
15
 
10
 
! Отговори
въпрос за русофили преди 6 години
Ако един много известен руский человек от мъжи биологичен пол си слага постоянно ботокс в лицето и устните и ходи винаги на 15 сантиметрови токчета от какъв *** е?
244
3
 
6
 
! Отговори
zg преди 6 години
До Сънaродници,Изсилваш се малко. Боко наистина демонстрира не съвсем мъжко поведение. Но това не е от вчера. Колкото до приписването на джендерастията на световен еврейски заговор - скептик съм. Да, има причини да си мислят така хората. Единственото вероизповедание в България, подкрепило содомизма на конвенцията. Все пак, ако си с достатъчно опит, познаваш и евреи. Аз поне познавам. Хора като нас. Някои - умни, други - ***. Да, не са богоизбран народ, но не бих ги определил и за изтребване
243
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така или иначе никоя партия не си спазва обещанията, не си изпълнява предизборната програма, сменят си изцяло политческите платформи, купуват си гласове, лъжат, фалшифицират резултатите и най - вече не се интересуват от обикновените хора и проблемите ни. Да спрем да гласуваме два - три пъти и тогава ще се усетят!
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа, преди избори всички говорят едно, а след като вземат властта вършат съвсем друго. Няма как да предвидим решенията им, които са в ущърб на нас народа. Отделно кои с кои се коалират после.
241
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
267,вероятно поради твоята неграмотност ти се е изкривило и съзнанието,следствие на което ти се е размила действителността.Твоята категория хора са лесни за манипулация и зомбиране,те приемат всичко казано от някого/дори със слаб интелект/за чиста монета,а това води до тежки последици не само за самия индивид,а и за много други хора,ако ме разбираш.
240
4
 
7
 
! Отговори
Мешана скара преди 6 години
Добре го давате. Военен министър да се занимава с глупости, а сигурно здравният министър с военните работи.Министърът на културата пък се меси в здравеопазването.
239
2
 
2
 
! Отговори
От 261 до 263 преди 6 години
Едно уточнение:всъщност аз точно не съм назначил точно тези,а 80-те % ги назначиха.Мога само да се надявам,че останалите 20% ще станат повече,за да не се допускат повече ялови управления.
238
15
 
5
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Цялата глупост идва от неутолимото желание на *** за медийни изяви.Просто хвърли партенката за да предизвика антагонизъм.Просто такъв въпрос не саществува. Всичко ще затихне и после от БСП ще се правят че не си спомнят.
237
1
 
13
 
! Отговори
Техен проблем преди 6 години
Не ги мислете джендърите. В лекарските среди се знае, че не всички операции за смяна на пола са успешни, лечението дълго, скъпо, а и 90 % от тях след това са като осакатени и не могат да изпитват истинско удоволствие при интимен контакт, и изявяват желание за обратно възстановяване на първичния им биологичен пол. Накрая двойственият ролеви живот им се отразява и психически зле особено в зряла и напреднала възраст.
236
1
 
17
 
! Отговори
победил джендеризъm преди 6 години
Млада брачна двойка след видеозона.- Какво ще бъде, докторе?- В началото ще бъде момче...
235
1
 
5
 
! Отговори
да бе,подритвали преди 6 години
До Анонимен262Ако мислиш,че ти си ги назначил да управляват,значи нещо не ти е както трябва!Искаш ли да ти кажа кой и как ще спечели следващите избори!?
234
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Стабилност му е майката. Стабилен джендеризъм. Мисля, че със задаващите се учебни програми и за детските градини, ще се реши поне един въпрос. Ще има вече повече места. Или пък *** *** проповедници правещи "кросдресинг" (пробващи дали момченце например не харесва повече рокличка). Не мога да гадая. Вие ми кажете как ще се развият нещата. :)
233
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че управляващите си подритват трудовата книжка.Назначили сме ги да ни управляват,а не да ни излагат.Ако подпишат това недоразумение ще видят власт отново през крив макарон.
232
2
 
23
 
! Отговори
победил джендеризъm преди 6 години
- Тате, аз съм лесбийка - казва дъщерята на баща си.- Ех, дъще...- И аз съм лесбийка, тате - казва другата дъщеря.- И таз хубава! Е, кой ще доведе зет вкъщи тогава?- Аз, тате - обажда се синът от другата стая.
231
2
 
13
 
! Отговори
КВОТО СИ ИСКАТ преди 6 години
това правят!Сайта е ЧАСТЕН,и който плаща,той поръчва музиката!Кво се правите на ощипани госпожици!?Дреме му на някой за вашето мнение!
230
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че е биологична категория.Докога ща ни занимават с глупости?Малко ли проблеми има в тая държава,та месеци наред ни занимават с третополови с изкривено светоусещане и морал.
229
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Каракачанов прав сте на думи, но действия трябват
228
1
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Патриоти, ако не искате да бъдете съучастници на престъпното управление, напуснете коалицията.