МВР пак разчита на дарения: Бензин, дърва, ремонти...

Полицията продължава да получава помощ и от чужбина
5 фев 2018 10:18,
42
 МВР пак разчита на дарения: Бензин, дърва, ремонти...
Снимка: архив "Булфото"

Въпреки увеличения бюджет на МВР и отменения лимит за гориво на полицейските коли, вътрешното министерство продължава да разчита на дарения от общините. Част от помощите идват от някои от най-бедните райони в Северозападна България.

Това става ясно от годишния отчет на за подаръците, които МВР е получило. Общата им стойност е 2 162 075 лв., пише "Сега".

Най-често даренията са суми за бензин на полицейските коли. В края на ноември например община Несебър например е дарила близо 30 хил. лв. за гориво на местната полиция. През декември пари за гориво е дарило и бургаското ВиК дружество. Направените дарения за районни управления в града са веднъж 4400 лв. и втори път - 2200 лв.

Още по темата

И бедните общини спонсорират полицията. Община Бяла Слатина например е дала 600 лв. за ремонт на кола. Редовни дарения са правили и други малки общини като силистренските Алфатар, Дулово, Ситово, Кайнарджа и Тутракан. Даренията там варират от 400 до 3 хил. лв. за гориво.

Полицията в Шумен също е получавала подаръци от общините Върбица и Каолиново. Даренията са в размер на 400 лв. и са отивали за бензин на полицията във Велики Преслав.

Парите са постъпвали редовно, и след като лимитът на горивото бе отменен. На полицията в Кюстендил са дарени 10 кубика дърва за огрев на стойност 352 лв.

Сред най-сериозните общински дарения са тези в Пловдив, Велико Търново и Пещера. В Пловдив е купен газов хроматограф за 130 хил. лв. Община Елена е дарила сграда за над 140 хил. лв. за нуждите на местната полиция, а от местната власт в Пещера са отпуснали 25 хил. лв. за ремонт на сградата на областната дирекция в Пазарджик.

Ремонтът в районното управление в Долна Митрополия също е бил за сметка на общината.

МВР не се отказва и от практиката да се самодарява чрез фирмата си "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ). Тя е дарила автомобил за почти 30 хил. лв. и движими вещи за над 23 хил. лв. На националната полиция е подарена полицейска техника за почти 10 хил. лв.

По международна линия дарителите са традиционни - посолствата на САЩ и Израел. Даренията от САЩ са две - употребявана рентгенова техника за проверка на багаж и оборудване за изследване на фалшиви пари. Отчетено е и дарение от посолството на Китай - движими вещи за над 37 хил. лв.

Вътрешното министерство на Германия е дало лаптопи и принтери за 30 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tiq biq4i mvr samo pari iskat.Ne iskatli edna gega.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бензин, ама те бензина го крадат.После разбира се България им е виновна, че са *** и правят незаконни стачки.