Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но...

... се иска да се свърши още малко работа от всички, допълни холандският премиер
Обновена: 6 фев 2018 20:33 | 6 фев 2018 20:26, Красимир Ангелов
211

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Подкрепяме България да се присъдени към Шенген и оценяваме положените усилия, но се иска да се свърши още малко работа от всички заинтересовани, включително и в България, обяви холандският премиер Марк Рюте след срещата си с премиера Бойко Борисов в София.

"Поздравявам Бойко Борисов за изключителното лидерство, че води България към повече просперитет. България е една от най-бързо растящите икономики в ЕС и това е нещо, което успявате да поддържате", посочи Марк Рюте и допълни, че България е ключов играч в региона.

Холандският премиер изрази и задоволството си от това, че България активно действа и по отношение на позиция за миграционната политика на ЕС.

"Холандия е най-големият инвеститор в България. Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.

По думите на холандският премиер България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - "има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това", каза Рюте. България върви съвсем ясно в правилната посока, подчерта той.

Единният пазар на ЕС е изключително важен и трябва да се положат усилия за неговото развитие, каза премиерът на Нидерландия. През 2016 година това беше ключова тема и ние подчертахме че единния дигитален пазар ще доведе до повече работни места. "Аз харесвам този мъж и той харесва мен", каза Рюте като се обърна към Бойко Борисов.

От своя страна българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в България с инвестирани над 7,1 млрд. евро. "Това значи, че имаме пълното доверие на холандския бизнес", изтъкна Борисов.

Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение, трябва да си имаме пълно доверие и още повече инвеститори да дойдат в България, каза българският премиер.

Надявам се за Чакалнята на Еврозоната и за Шенген, призна Борисов и допълни, че за един месец в ЕС се счита, че България има успешно председателство на Съвета на Европа. "Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност", каза Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"Холандия е най-големият инвеститор в България. Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.
137
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземе да се скрие ***, че за политик не става ем е много ***, ем не може да говори български а пък за други езици не знам, детето ми е на 3 години и половина, говори български руски, и английски малко, господи боже какви хора ни управляват, жадни за власт и пари нищо друго за народеца ни грам не ги интересува особено най тъпия суджук.
136
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голямо НЕ с широка усмивка!Честито!
135
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но...... се иска да се свърши още малко работа от всички, допълни холандският премиерВъпросът е решен - човекът каза "ще видим"...
134
0
 
26
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.да се вземат младите, щом с обичат?
133
2
 
14
 
! Отговори
Шостакович преди 6 години
Рюте май иска да изпълни "Вълшебната флюте" от Моцарт на пожарникарския ***. Или някаква друга "Малка нощна музика"лна форма без ръце. Прилича ми на голям духхов инструменталист тоз холандец. Върл концертиращ Волфганг Амаджендър Моцарт.
132
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка, мъкаааааа.....Само като го видя да се среща с разни държавни глави и като почне да дърдори и ми призлява.
131
3
 
20
 
! Отговори
???? преди 6 години
Борисов ли плати за тази статия? Инвестирани са над 7.1млрд.евро от Холандия. Вие вярвате ли си като пишете това?
130
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за върховенството на закона много ме забавлява.Борисов трябва да вземе Нобелова награда за лъжа.
129
1
 
21
 
! Отговори
ГЕйРБ ЩЕ РЕШИ преди 6 години
ОЩЕ ЕДИН ВЛЮБЕН В БОРИСОВ.НЯМА КАК, ЩЕ СТАНЕМ ТРЕТОПОЛОВА ДЪРЖАВА, МЪРДАНЕ НЯМА.
128
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност", каза Бойко Борисов." - Не съм се смял така на виц от години.
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисовски - царот на Балканот. И Горниот и Долниот и Източниот и Западниот.
126
1
 
21
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Веднага щом се видяха и се познаха що за стока са. Хер Рюте каза "Харесвам този МЪЖ". Не премиер, не държавник, а мъж... Само че Рюте сбърка в едно: Б.Б. си харесва третополовите и гласува с двете ръце за тях. Мъже се две от четирите изявили се министърки, Б.Б. може да му ги покаже. А за Шенген: хер Рюте не е каза, че ще ни подкрепя за Шенген. Това някой друг е измислил. Каза, че ще ни помага, но не разбрахме за какво.
125
0
 
19
 
! Отговори
Дисциплина и мизерия преди 6 години
Доброволци ии хора с по 600лв заплата му бутат председателството
124
1
 
24
 
! Отговори
Шеф Петров преди 6 години
Може и да не съм прав, но Рюте и антуражът много приличат на хомосексуалисти. Едни такива мазни, излъскани, невиждали слънце, постни, гадни и стерилни досущ като пластмасовите, безвкусни ГМО холандски домати.
123
0
 
41
 
! Отговори
Пак ли ни хвалят?))) преди 6 години
Мале, мале, пак ни хвалят, отличниците, браво на нас : ))) Пък тия, хулените Полша, Чехия, Унгария, вижте как затъват, никой не ги хвали, да не си им на мястото, друго си е отличника Борисов :))
122
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До extremistИ какво от това?Какъв ти е проблема?Кое му е лошото,че Холандия е инвестирала?
121
1
 
23
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Холандия е най-големият инвеститор в България. - ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ,ЕДНОЛИЧЕН СОБСТВЕНИК НА "ЛУКОЙЛ ЕООД БЪЛГАРИЯ", Е РЕГИСТРИРАЛ "ФИРМАТА СИ" В ХОЛАНДИЯ.....ТОЧНО ТОВА ПРАВИ ХОЛАНДИЯ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИТОР ТУК. ЗЛАТЕВ КРАДЕЦА Е ДРУГАР НА НАРКОТЪРГОВЕЦА И МАФИОТ No:1 БОЙКО БОРИСОВ-РА*ПОНА
120
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение........"??!!Ако някой може да ми обясни горният НОНСЕНС щото нещо не го разбирам!!Хем не сме ОК с борбата срещу контрабандата ама Холандия била по-зле.Искам да знам КЪДЕ беше холандеца когато Тиквата произнесе тази ДИВОТИЯ???Ааааа, бил си заминал вече.Така си и знаех.
119
5
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 години
Шел и Лукойл са нидерландски компании.