Рюте ни похвали и отсече: Подкрепяме ви за Шенген, но...

... се иска да се свърши още малко работа от всички, допълни холандският премиер
Обновена: 6 фев 2018 20:33 | 6 фев 2018 20:26, Красимир Ангелов
211

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Подкрепяме България да се присъдени към Шенген и оценяваме положените усилия, но се иска да се свърши още малко работа от всички заинтересовани, включително и в България, обяви холандският премиер Марк Рюте след срещата си с премиера Бойко Борисов в София.

"Поздравявам Бойко Борисов за изключителното лидерство, че води България към повече просперитет. България е една от най-бързо растящите икономики в ЕС и това е нещо, което успявате да поддържате", посочи Марк Рюте и допълни, че България е ключов играч в региона.

Холандският премиер изрази и задоволството си от това, че България активно действа и по отношение на позиция за миграционната политика на ЕС.

"Холандия е най-големият инвеститор в България. Аз харесвам Борисов и той харесва мен", категоричен бе Рюте.

По думите на холандският премиер България е изпълнила всички критерии по отношение на Еврозоната - "има още малко да се направи и съм убеден, че страната ще постигне и това", каза Рюте. България върви съвсем ясно в правилната посока, подчерта той.

Единният пазар на ЕС е изключително важен и трябва да се положат усилия за неговото развитие, каза премиерът на Нидерландия. През 2016 година това беше ключова тема и ние подчертахме че единния дигитален пазар ще доведе до повече работни места. "Аз харесвам този мъж и той харесва мен", каза Рюте като се обърна към Бойко Борисов.

От своя страна българският премиер посочи, че Холандия е инвеститор номер едно в България с инвестирани над 7,1 млрд. евро. "Това значи, че имаме пълното доверие на холандския бизнес", изтъкна Борисов.

Трябва да си довършим домашното по борбата с контрабандата, те имат да ни догонват в това отношение, трябва да си имаме пълно доверие и още повече инвеститори да дойдат в България, каза българският премиер.

Надявам се за Чакалнята на Еврозоната и за Шенген, призна Борисов и допълни, че за един месец в ЕС се счита, че България има успешно председателство на Съвета на Европа. "Искаме да убедим всички, че на Изток има дисциплинирана държава, която пази Шенгенската граница, спазва върховенството на закона и генерира стабилност", каза Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
И двамата са много ухилени. Сигурно Бойко е казал някой банкянски виц. Направо подражава на бай Тошо с неговия правешки хумор.
157
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката -един туркофил и един туркофоб.
156
5
 
3
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Не ни искат в Шенген, защото знаят че цялата поверителна информация ще попадне в ръцете на продажни рубладжии. Условието да ни приемат трябва да е поне петнадесет висши чиновници, магистрати, кметове и пр. да отидат затвора за не по-малко от 10 години. Тогава в Шенген, иначе - не.
155
1
 
9
 
! Отговори
читател преди 6 години
"...тати ще ми купи колело, ама друг път..."
154
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея пак са ни отрязали тотално иначе до сега да е обиколил всичките медии по няколко пъти , а той остана с пръст в ... уста
153
0
 
17
 
! Отговори
Бени преди 6 години
За значението на въпросната среща между ББ и Марк Рутте говори фактът, че нито една сериозна и уважавана холандска медия не написа и ред за въпросната среща.....
152
14
 
1
 
! Отговори
До Един от Северозап преди 6 години
Марш в Русия, щом си мразиш държавата, компир опоскан
151
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Въобще, вече не ми пука колко се е изложил, тепърва има да се излага и да гледа като Бай Тошо на пленума, дето го свалиха, или като Костов, в ноща след изборите.Яд ме е, че, такива, като този, и много други като него, от ляво, дясно и центъра, ни доведоха за 30 години от сравнително уредена държава, почти до състоянието на ци-га-нси катун, да живеем ден за ден и да мразим държавата си.Да живеем без цел и перспектива, само съществувайки и ослушвайки се "какво ще се разберат начелниците".
150
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм сигурен Суджука дали честно печели изборите .Силно се съмнявам.Други диктуват игрите на шахматната дъска в Бг.Едните са зад океана ,а другите са меркеловци и макроновци.По лесно от това да маниполираш избори няма.Начини има много.
149
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ако тоя бе малко по-далновиден, и бе самостоятелен в действията си, вече АЕЦ Белене отдавна щеше да работи, а ние да го изплащаме 20 години с пари от печалбите на тока, а следващите 20 години от живота на централата, да е на печалба.Южен поток щеше да е построен, руснаците бяха докарали тръбите даже, и щеше да има и газ, и транзитни такси за преноса и.Щеше да търси пазари и бизнес възможности навсякъде, а не само където му разрешат "началниците".
148
0
 
10
 
! Отговори
ПЕТЪРЧО преди 6 години
ТАТЕ КАЗА ЧЕ, ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО НО ДРУГПЪТ..
147
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен148 Не се учудвай, колега или колежке по форум.Тези, управници, които ни управляват, и в частност този, вие сами сте си ги избирали.Търпете си ги сега. А като ви казвам, че *** за зеле не става от този-не ми вярвате.Какво направи извън магистралите, за които други плащаха да строим и "Усвояваме"? Гаф след гаф, кой от кой по-голям.Привлече ли инвеститори, вдигна ли стандарта ни, или вдигна само цените?Управлява еднолично като цар, но идва Видовден, никой не е вечен на поста си.
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За другите не знам, но Микрон от Франция определено не му е фен!
145
0
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Едно време едни нашенци отишли на сгодявка в съседните села! Тук един дядка с 2 помагачки поставили една тенжерка боб и една тава манджа и чакат да им доведат булка! По едно време сватбарете се връщат с каруцата, но като влезнали в село не гръмнали с пушката, както е адета кога водят булката. Пристигнали и обяснили: - Работата е готова, само дето момата го не ще нашият ***, а и майка и, и баща и не я дават!
144
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатлени че на всички срещи на върха на Суджукас различни лидери на държави всички са ухилени,усмихнати.Това ми дава повод да си мисля че този човек ги разсмива с държанието си или с глупостите които им говори.
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха така! Тереза и Масуд отидоха напразно куробран в холанския зопарк!! От напрежение и възмущение май допуснах много правопис...!
142
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския клоун.Истинския Бай *** на А.Константинов.Едно и също дъвчат 25г.Борба с корупцията и контрабантата.А тя е вечна и я има и в най развитите държави..Демагогия до безкрай.
141
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За този двоен стандарт от ЕС, не е виновен Бойко! Той трябва сега да замита след нааканите *** на Царя, Станишев и Орешарски - пълни некъдърници!
140
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто ум не ми го побира как Бойко си вярва, тоя човек съвсем ли не се усеща как го подиграват западняците? Нашият министър председател е клоунът на Европа, нищо друго!
139
0
 
24
 
! Отговори
бля преди 6 години
Аз харесвам него, той харесва мен, тралала, тралали, симитлийски локуми.