БСП: Шефът на ДАНС в НС, да обясни за кмета на Септември

Как на нощното му шкафче са се появили документи от разработки?
12
БСП: Шефът на ДАНС в НС, да обясни за кмета на Септември
Димитър Георгиев. Снимка: Булфото

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде изслушан в Комисията за контрол на службите, за да обясни има ли пробив в системата за национална сигурност и как в нощното шкафче на кмета на Септември са се озовали секретни разработки на ДАНС. Това поиска от парламентарната трибуна червеният депутат Славчо Велков.

Още по темата

Преди дни кметът на Септември Марин Рачев беше арестуван при спецакция, а при обиск бяха открити справки на ДАНС, които са се отнасяли за предприетите действия за купуването на гласове на местните избори през 2015 година.

Документите не били секретни, но били са служебно ползване.

Рачев беше задържан по обвинение в безстопанственост и след престой от 24 часа в ареста беше освободен под парична гаранция от 250 000 лева. Беше му повдигнато и обвинение за сключване на неизгодни сделки, защото фирмите, получавали поръчките от общината, се управляват от негови роднини, бивши съдружници или приятели.

При обиските беше открито тефтерче, в което кметът на Септември си записвал информация за фирмите, сумите на обществени поръчки, печалбите и редица други данни, които са нанесени със съкращения и тепърва ще се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Скитнико преди 6 години
седни се запри и погледай малко за какво иде реч. Аго БСП смята един по един да ги привиква няма да ни стигне цял живот, па и на местото на един идват двама да крадат. Трабва като цяло да се гледат нещата. То БСП до сега само прави по-лошо и по-лошо да става и повече да се краде, ама нали им викат социалисти и ние простите все се надяваме да направят нещата по-като да хората и по-малко като за крадците...
10
0
 
0
 
! Отговори
Axanliy преди 6 години
Toi nema nisto da im obiasni za offshornata ikonomika na sinoda, benebe, orajeinife firmi, farmafirmite, energiinife firmi, zlatodobivnite firmi, drugite koncesioneri i mobilnite operatori estestveno...a i te nema izobsto da go pitat....nito da go pipat...
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За данните от ДАНС в тефтера не могат да съдят Рачев. Обществените поръчки давани на фирми на роднини, бивши съдружници, приятели, съученици, комшии, любовници и т. н. не е конфликт на интереси. За записването на информация за фирми, поръчки, печалби, загуби, бля, бля и това не е подсъдно. Сигурно е присвоил парички, но тези обвинения са много зле.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички трябва да се явят на Позитано 20 и да обещаят , че кметове на БКП-БСП ще си крадат на спокойствие .
7
3
 
7
 
! Отговори
Скитник до 6 БСП преди 6 години
Ти наистина ли не разбираш, че децата ти няма какво да ядат заради такива като този кмет ? Крадците които ти търпиш вече 30 години ? Това е връзката!
6
8
 
6
 
! Отговори
БСП преди 6 години
отново не е в час. Ало-о-о социалистите, какво ни интересува нас, дето бачкаме и не си вземаме заплатите, дето цялата държавна бюрокрация се чуди от къде да ни реже живото месо до какал, КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА кмета на Септември. Той може да е интересен за съда, за прокуратурата но нас ни интересува УТРЕ КАКВО ЩЕ ЯДЕМ и с какво ще нахраним децата си и как ще си отопляваме къщата и ей такива работи. НАПРАВЕТЕ НЕЩО.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да звучи налудничаво, но няма да се учудя, ако са раздадени на гербавите кандидати за да внимават да не ги хванат в издънка.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това тефтерче ще го сподели съдбата на фидосовото, ще го откраднат от някоя служебна кола ....
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pak korupzionen dalaveri kmet ot gerb kak e kmeta ot burgas milionera abe te sa mnogo dakaverite kolko komisionii fandakova pavlova vse edni i saachti stroitelni firmi na gerb milionerite
2
3
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Бил е на гости при джендъра от Септември и е забравил пака с документи.
1
1
 
30
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?