Проверката срещу червен чиновник – по сигнал на партиен другар

Не обвинявайте МВР за партийните си конфликти, ядоса се Радев
8 фев 2018 17:15,
10
Проверката срещу червен чиновник – по сигнал на партиен другар
Архив: Булфото

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че проверката на прокуратурата в Шумен и изискването на документи и списъци от БСП е по сигнал на активист на левицата.

По-рано днес червените алармираха, че държавен служител е бил уволнен, защото е член на БСП и обвиниха прокуратурата в политическа поръчка. Те поискаха проверка от страна на главния прокурор и отговор на какво основание икономическа полиция се занимава с това кой е член на БСП и кой е присъствал на партийни форуми.

"Един активист или член на БСП пише сигнал до прокуратурата срещу друг член или активист на БСП в Шумен. В сигнала пише да се провери дали е вярно, че при кандидатстването си в комисията за конфликт на интереси, този другият, и излъгал в декларацията си, че не е членувал в БСП", обясни шефът на МВР.

Още по темата

Той допълни, че според новия антикорупционен закон член на комисията не може да бъде член на политическа партия, активист или извършвал политическа дейност. В този смисъл, ако този служител е излъгал в декларацията, това би било нарушение. Затова МВР е разпоредило на икономическа полиция да провери има ли такова невярно съдържание в декларацията, допълни Радев.

"Не бива така да се поставя под съмнение работата на шуменската дирекция. Не приемам такова отношение към работата на МВР. Ние изпълняваме точното постановление на прокуратурата. Никъде нямаме грешка. Ако те имат нещо вътрешно политическо, да си го решават на друго ниво, да не обвиняват структури като МВР", настоя вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Подли човечета са каскетите. Доносите са им в кръвта
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нали и министърът Радев е бил комунист като господаря си Борисов..
6
2
 
3
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 6 години
Не обвинявайте МВР за партийните си конфликти, ядоса се Радев.....ЛЕЛЕ КАК ГО КАЗА ............БЕЗПРИСТРАСТНИЯ.....!!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно БКП-БСП да реве , че са уволнили техен човек е меко казано смешно. Те като са на власт поголовно уволняват всичко , което не е от БСП.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А проверка относно случая с двете дами, служителките от МВР ????????
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР не пуска от ареста, това може да го направи само Съда.Ограмоти се много защото явно изобщо не разбираш кой какво трябва да прави в една държава :)))И онези още са в ареста, няма страшно
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe drugar4e ot geb minister4e nali besche bkp 4len4e a bkp nijka toi i boiko besche taka kakvo se sajadate s bsp nali ste koleki ot bkp jivkovata partija ja se saedinete i kato merkel se opravete sa da ste pak na vlast bravo na merker 4 vajni ministerstva v razete na sozislistite evala kako
1
10
 
12
 
! Отговори
позор преди 6 години
МВР отново се издъни,съда пусна всички задържани за отвличането на онзи с авто къщата.А този говори глупости и е не адекватен с обстановката в страната.