БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"

ДАНС, Цацаров и МВР да коментират случая с кмета на Септември
57
БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"
Филип Попов; Снимка: Bulgaria ON AIR

Суджукгейт, Кумгейт, Рачевгейт - в повечето български градове има по един гейт. Това обвинение отправи соцдепутатът Филип Попов заради ареста на кмета на Септември Марин Рачев.

Още по темата

Според него в общините има по един самозабравил се местен управленец и той е под крилото на ГЕРБ.

"Корупцията се превръща в начин на управление, но тя е за сметка на ниските заплати и пенсии, за сметка на затворените болници", отсече Попов.

Марин Рачев беше задържан през миналата седмица за сключване на неизгодни сделки, за безстопанственост и престъпление по служба, а според прокуратурата може да му бъде повдигнато и обвинение за участие в престъпна група.

В нощното му шкафче пък бяха открити справки на ДАНС.

"След тефтерчето на Филип Златанов, сега отново е намерено тефтерче в кадър на ГЕРБ, в което се намират и бележки, записки, поръчки, а още в средата на миналата година от БСП обявихме, че има проблем в Септември с обществените поръчки и свързаност на фирмите с кмета", отсече още червеният депутат.

Той допълни, че прокуратурата вече обяви, че са налице кръгове около Рачев, които защитават частен интерес, вместо общински и държавен.

"Голяма част от дейностите, възложени на фирмите, не са извършени, но въпреки това са платени, буди и недоумение и как кмет на община с около 2500 души има 250 000 лева, за да си плати гаранцията", коментира още Попов.

Така че от името на левицата той отсече, че настояват парламентът да изслуша не само шефа на ДАНС, но и главния прокурор Сотир Цацаров и МВР шефа Валентин Радев.

БСП иска още да знае и каква е ролята на бившата заместничка на септемврийския кмет Марин Рачев и настояща депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова в цялата история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
19
 
! Отговори
Цветан преди 6 години
В Кюстендил - депутатът от Герб- Кирил Калфин държи контрабандните канали/Той е бивш шеф на митницата
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това, което БСП е видяла, го знае всеки нормален българин с непромит от Тиквено-Прасешките медии мозък.ГЕРБ са мафия, при това от нискоинтелигентни, но амбициозни провинциалисти, които приемат лакейството като средство да са във властта, а самата власт, като държавна баница.
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го слушах как сричаше си мисля,че даже не си беше дал труда да прочете предварително какво са му дали! Ама иначе сериозен борец! Тия нямат никакви задръжки!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BSP vidq??????Vie ne vidqhte li be podlogu gerberastki????
6
27
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
*** и нейното БеСеПе, постоянно човъркат нещо. Защото няма кражбА, кражбА няма вече! Вместо да дават конструктивни предложения и идеи, те най-нагло гледат да рушат съграденото!!
5
23
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Другаре бешипе-ентусиасте, имам един въпрос към вас - по времиту на бешипету такива гейтови нямаше ли и защо тогава не ривяха срещу това?
4
18
 
13
 
! Отговори
соц. игрушки преди 6 години
А видяха ли комуненцата Импексова гейт с милионите ограбени от държавата?! Или за комунистическите кражби са слепци, но за лъжите за кражби на опонентите си нямат равни на себе си! А пък тоя крадлив влах е партиен кадър трето поколение, изучен за юрист с отраднатите от баща му пари от държавата! Крадеца вика дръжте крадеца! Червена гнус!
3
5
 
23
 
! Отговори
по НЛО преди 6 години
,,Идвайте пари от запад, депутатите да лапат. А парите ще ги връща внучето на мойта тъща.''
2
16
 
29
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Давай БСП,смачкай мафията ГЕРБ!
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Администрацията, семействата им и ромите са техни на изборите. Така печелят всички избори.