БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"

ДАНС, Цацаров и МВР да коментират случая с кмета на Септември
57
БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"
Филип Попов; Снимка: Bulgaria ON AIR

Суджукгейт, Кумгейт, Рачевгейт - в повечето български градове има по един гейт. Това обвинение отправи соцдепутатът Филип Попов заради ареста на кмета на Септември Марин Рачев.

Още по темата

Според него в общините има по един самозабравил се местен управленец и той е под крилото на ГЕРБ.

"Корупцията се превръща в начин на управление, но тя е за сметка на ниските заплати и пенсии, за сметка на затворените болници", отсече Попов.

Марин Рачев беше задържан през миналата седмица за сключване на неизгодни сделки, за безстопанственост и престъпление по служба, а според прокуратурата може да му бъде повдигнато и обвинение за участие в престъпна група.

В нощното му шкафче пък бяха открити справки на ДАНС.

"След тефтерчето на Филип Златанов, сега отново е намерено тефтерче в кадър на ГЕРБ, в което се намират и бележки, записки, поръчки, а още в средата на миналата година от БСП обявихме, че има проблем в Септември с обществените поръчки и свързаност на фирмите с кмета", отсече още червеният депутат.

Той допълни, че прокуратурата вече обяви, че са налице кръгове около Рачев, които защитават частен интерес, вместо общински и държавен.

"Голяма част от дейностите, възложени на фирмите, не са извършени, но въпреки това са платени, буди и недоумение и как кмет на община с около 2500 души има 250 000 лева, за да си плати гаранцията", коментира още Попов.

Така че от името на левицата той отсече, че настояват парламентът да изслуша не само шефа на ДАНС, но и главния прокурор Сотир Цацаров и МВР шефа Валентин Радев.

БСП иска още да знае и каква е ролята на бившата заместничка на септемврийския кмет Марин Рачев и настояща депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова в цялата история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Българин,бойко,и той ли е милионер,защото и той е комунист,или според теб,той може да е милионер,нищо че е комунист,я по-добре ,ми напиши един от полютбюро на герб-комунисти,който не е бил комунист.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господине само от изслушвания файда никаква нема. Колко изслушвания и ослушвания вече чухме без резултат.Не ви ли е ясно, че още каквото може ще се поокраде ,продаде и който след това дойде на власт ще е от нула плюс недоволства от народа.
48
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Българин": Чувал ли си сценката на Мирча Кришан за ученика, който научил само урока за краставицата. Та и твоята работа: бат'ти Бойко управлява вече трети мандат, а такива като теб още оправдават корупцията, с това, което е ставало преди 20 години. Е, добре, така да е, да го оставим да прибира суджука още 20 години.А това, което пишеш, че всички комунисти в България, са милионери, не е съвсем вярно. По точно: комунисти в България отдавна няма.
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ot BKP po golema mafia nema.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа, не така , у наше село са три!!!
45
1
 
12
 
! Отговори
Само така преди 6 години
Абсолютно вярно. Във всеки град и село гербаджиите крадат и се държат нагло, защото се чувстват зкриляни и недосягаеми.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли дясна партия в парламента?
43
2
 
5
 
! Отговори
Aman преди 6 години
Честно казано, с коментарите, които се пишат тук, по-добре да си стоим корумпирани до без бога. Не заслужавате да живеете нормално, след като яростта ви не е насочена към ГЕРБ за последните 10 години. Не оправдавам БСП за нищо, но тяхната песен е вече изпята. Кадърните ще се спасят в чужбина и без това.
42
10
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Комунистите питат откъде кмета на Септември е намерил 250000 лв за гаранция! А откъде комунистите намериха милионите откраднати народни пари,за да станат милионери днес??? Това защо никой комунист не разяснява? А милионери са всички комунисти!
41
3
 
6
 
! Отговори
of 40 преди 6 години
вярваш ли А ограбените банки пак ли ти нямаше А иззетия сребърен фонд /пенсоинния /до 1989г набиран с десетилетия къде е ?А разграбените предприятия?А кредитните милионери? Или май предпочиташ анархията им?
40
0
 
4
 
! Отговори
BB преди 6 години
И не са далече от истината
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам им гадните,мръсни номерца на БСП.И те не са стока,но е факт,че управляваха много по-добре и нямаше такава диктатура,цензура,страх,терор.Сега който и да изберем,все ще е от Билдербергите,но поне при БСП нямаше такъв голям страх,диктатура,цензура.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бсп видя комкуренция на кметско ниво. Доскоро си бяха единствени и незаменими, чрез кметовете си въртяха на шиш местните, ама тази епоха изглежда приключи. Сега могат само да се облизват и да надават крясъци!
37
5
 
9
 
! Отговори
АКСИОМА преди 6 години
ЧЕСТНИ ХОРА В ГЕРБ НЯМА.
36
5
 
7
 
! Отговори
неутрален преди 6 години
Е омръзнаха ми с глупостите си....махленщина .И ПЕС вече ги критикуват....то не беха автоатентати ,филмчета нагласени ..."***" имигранти прескачат оградата и чакат да бъдат овековечени от камера?!? ...после конвенция против семейното насилието ,ама видиш ли "заплаха за децата"?!...сега това заглавийце .......
35
4
 
8
 
! Отговори
БеСеПиСт преди 6 години
ТАКА Е АМА ПОЛОВИНАТА СА ШУМКАРСКИ КМЕТОВЕ!ЕДИНИЯ ОТ ТЯХ Е РАДИ КРАДЕВ БСП КОСТЕНЕЦ ПРОВЕРЕТЕ ДА ВИДИТЕ ?
34
10
 
11
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това го вижда всеки нормален българин.Герберастите феодали по места управляват заедно с родата си и смучат кинти от всякакви Обществени програми и Евросубсидии.
32
8
 
12
 
! Отговори
ТУРЧИНА преди 6 години
Това което се случва в България вече е гавра с обикновените хора !10 години управление на ГЕРБ само лъжи, интриги, кражби, мизерия, натиск, унижения....., до кога българино !Абсолютно е прав господин Попов във всяка община има поне по един самозабравил се герберски феодал, който коли и беси инак мислещите !За сведения на публиката в Разградска област това е областия управител (главния герберски суджук паша ) Гюнай Хюсмен и кмета Василев !
31
4
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
На снимката: Тоя *** като започне да "мляска" по телевизията ми идва да счупя екрана!