ДПС vs. Патриотите: Кой насажда омраза в обществото?

Отново искри от парламентарната трибуна, засегнаха и Луковмарш
9 фев 2018 14:00,
53
ДПС vs. Патриотите: Кой насажда омраза в обществото?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Кой насажда ксенофобия и разделение в обществото? ДПС отново нападна "Обединени патриоти" с това обвинение, а отговорът от тях не закъсня - именно движението говорело на езика на омразата.

ДПС обвини, че младежкото ВМРО е съорганизатор на т. нар. Луковмарш и че участват в антисемитски шествия. Според Джейхан Ибрямов правителството има волята да се бори срещу ксенофобията и езика на омразата, но пречката са коалиционните партньори на ГЕРБ.

Още по темата

"Ние не виждаме действия в тази посока на правителството, защото ръцете на зам.-министъра на външните работи са вързани и той не решава. Виждаме, че крайните националисти освен антисемитски действия и ксенофобски изявления, предявяват в изяви по телевизията и териториални претенции към наши съседи - Македония и Гърция", каза Ибрямов.

Той подчерта, че от ДПС подкрепят усилията на премиера за постигана на диалог със съдените държави, но се опасяват, че "те ще се увенчаят от неуспех, защото са минирани от националистите".

От своя страна патриотът Юлиан Ангелов категорично заяви, че твърденията на ДПС са спекулации и лъжи.

"ВМРО не е участвала в мероприятия, свързани с омразата, антисемитизма и всичко останало, в което ни обвиняват. Единствената партия, която насажда омраза, е ДПС и тя разделя населението. ВМРО е участвало пряко в спасяването на българските евреи, за разлика от тези, които твърдят сега, че са големи пазители на правата и свободите на хората", настоя Ангелов.

Александър Сиди също подчерта, че младежката организация на ВМРО няма нищо общо с Луковмарш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупаците не разбират! че всякаква такава организация е опасна
38
1
 
9
 
! Отговори
Как кой преди 6 години
ГЕРБ, ДПС, Патриоти, БСП, НДСВ, РЗС, РФ, ОДС, има ли още?Па сите след 1989 г.3-тата национална катастрофа!Оти сите са биле ***!
37
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 6 години
ДПС е отрок на комунистите,не визирам само БСП, а комунистите във всякаква разцветка. От самото си създаване насажда омраза и разделение, може би това е била целта на създаването му. Комунистите са на принципа "разделяй и владей", и това беше много добър вариант да разделят обществото. Патриотическите партии като АТАКА, ВМРО и ОП бяха създадени след ДПС, т.е. идват като отговор на това. Значи кой е причината за омразата в обществото- КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП И ПРЕБОЯДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ ОТ СДС.
36
3
 
4
 
! Отговори
Исти преди 6 години
ДПС със самото си съществуване насажда омраза в обществото,понеже създава у ромите чувство за безнаказаност и им внушава,че нещата за тях ще се развиват и занапред все така успешно,както се развиваха по времето на социализма. Затова руските тайни служби създадоха ДПС- за да прави разцепления в бъдещата европейска и натовска държава и да й пречи да се консолидира около единна национална програма.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ИСТОРИЯТА НА ВМРО ИМА ПОВЕЧЕ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ ОТКОЛКОТО ПРИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така си вървят от едно време,ДПС и патриоти,като скачени съдове са.Вече дори не им обръщам внимание!
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС и БСП затова и създадоха ДПС-да сее разделение и омраза сред народа.От както ги има все е така.
32
10
 
9
 
! Отговори
Игор Дубровин преди 6 години
Патриоти, действайте със замах, като руснаци!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗатова пък онези, много умните и много красивите, с огромното его, са извън парламента и ще си останат там. Видяхме, че освен за интриги, за друго не стават.
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете партии са си жизнено необходими една на друга. Ако нямаше дпс, нямаше да ги има и "патриотите". Създаването на напрежение е единственият начин да оправдават съществуването си и да държат в кондиция електората си с интелект, колкото на амеба.
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо лошо и срамно в това да мразиш и плюеш своите поробители !Езикът на омразата е демокрация в действие !Това е реакция на човешкия организъм към дразнителя, и е напълно нормален процес !Ако го премахнем, се нареждаме до Северна Корея, където преди да кажеш Ким, трябва да кажеш още "веиликия, безсмъртния, многоуважавания, и богопомазания, вожд" !Ако искате да живеете в такъв свят, премахнете езика на омразата и демокрацията !
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омраза в обществото насажда суджука и кликата му.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омразата в обществото е функция на вътрешната политика. Предполагам че тя не се формира от взаимно мразещите се субекти.
26
6
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-32,лъжеш се,шампиони са така наречените''патриоти'',можеш ли да ми отговориш,ако ги нямаше тия от дпс,дали тези питриоти,биха влезнали в парламента,та от техните уста,само гън и жупел се сипят,против различните етноси.
25
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И набедените за патриоти не са лесни, но ДПС е шампион. Винаги и при най-малък повод вадят етническата карта. Добре е, че вече не са във властта!
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И едните и другите, самото им създаване и съществуване е плод на омраза.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито и театри да разиграват и едните и другите работят за Борисов.Пейраси са сичките до един.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо използват тази свята дума, за да си именуват партията?! Нека проверят в речника нейното значение!
21
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луков марш проповядва изтребване на турския етнос от БГ.Това ако не е фашизъм не знам какво е.Прави са турските ни сънародници да се притесняват.
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете партии насаждат омраза в обществота. Така е начина като има избори тези партии да влязат в парламента. На мен ми писна България да се дели на - българи, турци, роми и др. Мисля, че всички граждани на България са български граждани. Ще дам пример със Сащ - там всички граждани са американски граждани без значение на произхода им. Защо и ние не загърбим произхода на хората?