ДПС vs. Патриотите: Кой насажда омраза в обществото?

Отново искри от парламентарната трибуна, засегнаха и Луковмарш
9 фев 2018 14:00,
53
ДПС vs. Патриотите: Кой насажда омраза в обществото?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Кой насажда ксенофобия и разделение в обществото? ДПС отново нападна "Обединени патриоти" с това обвинение, а отговорът от тях не закъсня - именно движението говорело на езика на омразата.

ДПС обвини, че младежкото ВМРО е съорганизатор на т. нар. Луковмарш и че участват в антисемитски шествия. Според Джейхан Ибрямов правителството има волята да се бори срещу ксенофобията и езика на омразата, но пречката са коалиционните партньори на ГЕРБ.

Още по темата

"Ние не виждаме действия в тази посока на правителството, защото ръцете на зам.-министъра на външните работи са вързани и той не решава. Виждаме, че крайните националисти освен антисемитски действия и ксенофобски изявления, предявяват в изяви по телевизията и териториални претенции към наши съседи - Македония и Гърция", каза Ибрямов.

Той подчерта, че от ДПС подкрепят усилията на премиера за постигана на диалог със съдените държави, но се опасяват, че "те ще се увенчаят от неуспех, защото са минирани от националистите".

От своя страна патриотът Юлиан Ангелов категорично заяви, че твърденията на ДПС са спекулации и лъжи.

"ВМРО не е участвала в мероприятия, свързани с омразата, антисемитизма и всичко останало, в което ни обвиняват. Единствената партия, която насажда омраза, е ДПС и тя разделя населението. ВМРО е участвало пряко в спасяването на българските евреи, за разлика от тези, които твърдят сега, че са големи пазители на правата и свободите на хората", настоя Ангелов.

Александър Сиди също подчерта, че младежката организация на ВМРО няма нищо общо с Луковмарш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари