НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!

Партията готовя да я превози до Капъкуле с камионетка
Обновена: 9 фев 2018 20:09 | 9 фев 2018 18:13, Камелия Цветанова
158
НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

НФСБ скочи на евродепутатката Ска Келер заради нейното участие на протеста на еколозите срещу изграждането на втория лифт на Банско.

От партията на вицепремиера Валери Симеонов разпространиха декларация, в която посочват, че "протестират остро срещу участието на германския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга: "Да спасим Пирин", а с истински мотив: "Да се върнем във властта чрез лъжи".

Още по темата

Според националистите Келер, "с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър, за отмяна на решение на суверенното българско правителство и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле".

От НФСБ припомнят, че коалиционното правителство, премиерът Бойко Борисов и лично вицето му Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт и нищо повече в ски зоната на Банско.

"Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?", риторично питат от НФСБ.

Според националистите евродепутатката се е покрила с позорна слава и си позволява да дава оценки на българските институции.

"През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да "приема повече" авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от българската държава. През 2017 г. в интервю пред "Neue Osnabrücker Zeitung" зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени" да ги приемат! И тази простотия бе оставена без реакция от Българските институции", посочват още от НФСБ.

Така че в политическата сила считат, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици.

"Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт. Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени "главочи"*. Настояваме председателстващата Съвета на Европейския Съюз България незабавно да изпрати Нота до Европейския Парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените, за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност", пише още в позицията на НФСБ.
 
*Главоч – фантастична риба от науката "Екомитология", нарочена да обитава Рилските езера (аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

По-късно правителствената пресслужба съобщи, че позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
10
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Валери, Малери точно така си е. Не мога да разбера защо винаги 90% от Бг тълпата е на грешната позиция. Не мога да разбера как всеки мрънка за промяна а когато започне да се прави нещо всички са против. Не разбирам и постоянната лизаческо - наведена позиция на Бг правителството. Ние сме много п-рост народ за съжаление.
73
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко! Укротяването на опърничавата е в ход. Никой няма да мине гратис. Имаме блестящ пример, как един се кротна като агънце-багънце! Един по един ще се научат на добри обноски. Я, как креснаха и на Корнелията. Всяко нещо с времето си.
72
5
 
2
 
! Отговори
На светло преди 6 години
Тука сме ти свикнали, ама и Европа ще ни види колко сме толерантни и свободни.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
знаете ли за войната на Шака Зуло с Англия през 18 век...там един английски лекар, му казва още в началото...Ще загубиш войната, не защото сте слаби, не защото срещу нашите оръдия сте тръгнали със стрели и копия... не защото каузата ви не е справедлива, не защото сте повече от нас....ЩЕ ЗАГУБИШ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО ЗАД НАС ИМА 2000 ГОДИНИ ОБИГРАНО И ИЗФИНЕНО ПОЛИТИЧЕСКО ЛИЦЕМЕРИЕ, ПО-ЛЪСКАВО ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА КОПИЯТА ВИ !
70
9
 
4
 
! Отговори
Парица- преди 6 години
царица... Не може такова безотговорно поведение на вицепремиер!
69
3
 
2
 
! Отговори
Идеолог преди 6 години
Само да знаеш - не сме толкова прости. Ти може и да си.
68
6
 
6
 
! Отговори
Съмнение преди 6 години
Ако знаех, че четеш коментарите, щях да ти дам съвет - малко да се поспреш, па да се огледаш, да видиш и други, па да чуеш нещо и от тях. Какво като е казала, ами тя защитава някаква своя кауза. Обиди ли те с нещо? Не! А ти какво направи? Нас ни направи за срам.
67
5
 
7
 
! Отговори
Правило преди 6 години
Да имаш власт, значи да имаш отговорност. Ама за какво говоря? Тоя правилата за нищо ги няма. Той
66
5
 
3
 
! Отговори
Ало-то преди 6 години
Ало, Валери, ама вече не ти позволяват да пускаш позиции на сайта на Министерския съвет. Кога ти отрязаха квитанциите?
65
7
 
6
 
! Отговори
Персона преди 6 години
нон-грата си ти. Угроза. Тъжна картинка.
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се издържа кабеларка с аудитория - стотина души...Интересно?
63
6
 
17
 
! Отговори
off преди 6 години
Далаверко излезе по-*** и от Баце.
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро, много скоро наш'те лидери с тесен мироглед ще си намерят майсторите. Само гледайте! Те са свикнали тук да им ръкопляска малкият кръг публика, която им се връзва, но започнат ли да се проявяват на по-голяма сцена, лесно ще си разкалят терена и ще има голямо хлзгане и пързаляне.
61
10
 
9
 
! Отговори
Яснота преди 6 години
За да няма съмнение, този човек всеки ден ни разкрива грозната си същност, а ние продължаваме да го търпим като премиер. Или трябва да си ***, или да си вол, или гледаме сеира. Къде е далаверата?
60
9
 
12
 
! Отговори
Енергия преди 6 години
Злобата и арогантността на тоя човечец нямат граници.
59
3
 
11
 
! Отговори
Глашатай преди 6 години
Ще се намери ли някой, който да може да преведе декларацийката на Валери на евродепутатката? Май не.
58
7
 
12
 
! Отговори
Опа-ла преди 6 години
Сега вече я омацахме... Валерката само Бойко може да го озапти...
57
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФРАНЧЕСКА ЩЕ СЕ ИЗКАЗВА ВСЕКИ ДЕН В ЕВРОПАРЛАМЕНТА И ПО МЕДИИТЕ И ЩЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СТЕ КОРУМПИРАНИ. И НЯМА ДА ИЗЛЪЖЕ, ЩОТО СИ Е ТАКА.
56
5
 
13
 
! Отговори
Сайт преди 6 години
Сайта на НФСБ е все едно на някой пубертет, малко неграмотен, но много сприхав.
55
15
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Тая къв х.й търси тук, кво я разкарват из Родината ни като панаирджийска мечка. Да се маха барабар с всички белевци и тем подобни платени глашатаи !