НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!

Партията готовя да я превози до Капъкуле с камионетка
Обновена: 9 фев 2018 20:09 | 9 фев 2018 18:13, Камелия Цветанова
158
НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

НФСБ скочи на евродепутатката Ска Келер заради нейното участие на протеста на еколозите срещу изграждането на втория лифт на Банско.

От партията на вицепремиера Валери Симеонов разпространиха декларация, в която посочват, че "протестират остро срещу участието на германския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга: "Да спасим Пирин", а с истински мотив: "Да се върнем във властта чрез лъжи".

Още по темата

Според националистите Келер, "с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър, за отмяна на решение на суверенното българско правителство и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле".

От НФСБ припомнят, че коалиционното правителство, премиерът Бойко Борисов и лично вицето му Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт и нищо повече в ски зоната на Банско.

"Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?", риторично питат от НФСБ.

Според националистите евродепутатката се е покрила с позорна слава и си позволява да дава оценки на българските институции.

"През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да "приема повече" авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от българската държава. През 2017 г. в интервю пред "Neue Osnabrücker Zeitung" зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени" да ги приемат! И тази простотия бе оставена без реакция от Българските институции", посочват още от НФСБ.

Така че в политическата сила считат, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици.

"Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт. Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени "главочи"*. Настояваме председателстващата Съвета на Европейския Съюз България незабавно да изпрати Нота до Европейския Парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените, за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност", пише още в позицията на НФСБ.
 
*Главоч – фантастична риба от науката "Екомитология", нарочена да обитава Рилските езера (аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

По-късно правителствената пресслужба съобщи, че позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка, тази ще ти го вкара чак до сливиците...
53
8
 
13
 
! Отговори
Дипломащия преди 6 години
Като получим нота от ЕС, ще трябва да те свалят от власт. Май се взе твърде насериозно.
52
12
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Добре я е нарекъл - зелена джихадистка :) То повечето зелени на някакви надъхани сектанти ми приличат, освен добре заплатените им водачи де :)
51
13
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Що не се изнесеш ти, а?!
50
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТозиА пък на мен Каракачань Ивань ми прилича на торба с л***а, покрита с фуражка.
49
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха!Валерка, да ти кажа на уше :Ска Келер не е бабичките от Турция, дето наритваше на границата!И може да ти заседне като рибя кост в кривото гърло!
48
7
 
21
 
! Отговори
DO ВАЛЕРКО преди 6 години
ПИЧ ,Държавата се Разпада .Телефон 112 не приема обаждания както трябва , ЕС си запази телефон за Полиция , Бърза Помощ и Пожарна . Стига си се опитвал да си Населиш Хотела с Туристи и в същото време да режеш Дърва .Или започвайте да работите с Каракачанов и Сидеров или си взимайте парцалките с майките си и отивайте надалече заедно с майките си .
47
9
 
24
 
! Отговори
Този преди 6 години
Този ми прилича на милиционер, ама истински със сите си атрибути.Мое и да не е бил ама по душа едно към едно.А Каракачанов ми прилича на доносник от ДС, един такъв - мазен.Няма ли интелигентни хора, мъже в тази държава.Някакви безгръбначни и първични индивиди.
46
11
 
20
 
! Отговори
днд преди 6 години
Един политик е казл нещо умно, А ..... го плюете.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше демирджия, изкупуваше цветни метали от ромеите!
44
16
 
20
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
Тоя тъпан взе да ми се нрави.стига с тия зелени с тия вегани стия джендари
43
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Персона нон грата? Щото ви попита за опасенията й, че ще унищожите Пирин? Мутри скапани
42
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не е ли скрападжия?
41
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се пениш бе Валери . Какви пари са ти обещали оня мафиоти от Юлен къде държат всичко в Банско ?Регистрирани са като кипърска офшорка зад която стои собственика на *** цеко минев . Та каква гуша ще правиш бе Валерка ? Като пеликан или по-голяма ? Колко ще ти дава Цеко , Цоко , Цуко & Co. ?
40
26
 
24
 
! Отговори
е? преди 6 години
Браво Валерка , мачкай зеления рекет ,Варна е със теб!
39
9
 
18
 
! Отговори
зИлен преди 6 години
Зелената пръЦня е във всакакви форми и националности, но си остава все така воняща и е редно да се ограничава по всакакви начини...
38
19
 
21
 
! Отговори
Автора преди 6 години
Валери е *** като гъдулка, но много държи всички да разберът това. Прочетох му пасквилчето. Не заслужаваше загубеното време. Само да отбележа, че да се коментират имената на хората е голяма простотия. Щото може да се окаже, че на доста африкански езици Валери значи "този, който дава отзад"
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39 ..Ще ти покрия разходите за бензин .
36
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз теб Валерка също съм готов да те извозя безплатно до капъкуле с личниат си автомобил.Само и само да не ти слушам повече безумията и да не ми удържат данъци за да те храня .Какво ще кажеш за предложението ми ?
35
5
 
27
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Искат само 2ри лифт да строят. Но не искат да е посочено изрично че ще е само това в закона..... Ам пуснете 10та гражданина с заредени ак47 в парламента като е пълен те няма да стрелят ще броят мухите вътре.