НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!

Партията готовя да я превози до Капъкуле с камионетка
Обновена: 9 фев 2018 20:09 | 9 фев 2018 18:13, Камелия Цветанова
158
НФСБ: Коя е тази нагла особа Ска Келер?! Персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

НФСБ скочи на евродепутатката Ска Келер заради нейното участие на протеста на еколозите срещу изграждането на втория лифт на Банско.

От партията на вицепремиера Валери Симеонов разпространиха декларация, в която посочват, че "протестират остро срещу участието на германския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга: "Да спасим Пирин", а с истински мотив: "Да се върнем във властта чрез лъжи".

Още по темата

Според националистите Келер, "с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър, за отмяна на решение на суверенното българско правителство и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле".

От НФСБ припомнят, че коалиционното правителство, премиерът Бойко Борисов и лично вицето му Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт и нищо повече в ски зоната на Банско.

"Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на български министър и промяна на решението на суверенното българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?", риторично питат от НФСБ.

Според националистите евродепутатката се е покрила с позорна слава и си позволява да дава оценки на българските институции.

"През 2015 г. от Пловдив тази същата препоръчваше България да "приема повече" авантюристи от Близкия Изток! Изявлението тогава беше оставено без реакция от българската държава. През 2017 г. в интервю пред "Neue Osnabrücker Zeitung" зелената джихадистка призова цели сирийски села и градове да се разселят в Източна Европа (в т.ч. и България) и несъгласните с това държави "да бъдат принудени" да ги приемат! И тази простотия бе оставена без реакция от Българските институции", посочват още от НФСБ.

Така че в политическата сила считат, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици.

"Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт. Така, както независима Германия би постъпила с всеки български евродепутат, който при посещение в Германия би си позволил да дава оценки на германското правителство, германски министър или да препоръчва къде в баварските Алпи да се прави или да не се прави лифт или пък езеро за развъждане на защитени "главочи"*. Настояваме председателстващата Съвета на Европейския Съюз България незабавно да изпрати Нота до Европейския Парламент, Федералното правителство на Германия и ръководството на партията на Зелените, за недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна България и нарушаване на основополагащия за ЕС принцип на субсидиарност", пише още в позицията на НФСБ.
 
*Главоч – фантастична риба от науката "Екомитология", нарочена да обитава Рилските езера (аналог на Лохнеското чудовище, върколак, караконджул и зелен подземен каменояд от българския селски и градски фолклор), която в най-скоро време ще изяде поминъка на всички селца и градове в планината.

По-късно правителствената пресслужба съобщи, че позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона. В българското общество също се е наложила свобода на словото, гарантирана и с Конституцията, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
АfD Германия преди 6 години
Тази сор.....ка Ска е много гадна, постоянно плюе срещу Алтернатива за Германия, нарича ги ра.систи и на.цисти, но никой не и търси отговорност. За Ска и за Зелените няма Родина, няма Отечество, няма Германия, пи.каят върху Германското Знаме, мразят Германия. Искаме се подобни същества да бъдат изселени от Германия и пратени при любимите си питомници от Африка, Афганистан и Близкия Изток. Това ще стане когато Алтернатива за Германия спечели 50% + и вземе властта.
133
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
"Той знае, че особено по време на своето европредседателство българското правителство е под силно наблюдение."Хайде сега си представи какви щеше да ги приказва, ако не знаеше... Далавери не е цвете за мирисане, ама в случая е прав - гледай си там службата. С нашите работи, ние ще си се оправяме - не ни трябват вносни капацитети...
132
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Прави са си националистите. Да не се прави тази мома на много засегната. Тя няма никакво право да се меси във вътрешната политика на сранта като взима участие в антиправителствени протести. Представяте ли си Борисов да отиде в Германия да протестира срещу решения на Меркел? Цялата европейска комисия щеше да му се изсипе на главата да повтаря как не може да се прави така. Ама тази нали е от някаква малка и смотана партия, която само кряка в парламента и всички се правят, че нищо не се е случило.
131
12
 
0
 
! Отговори
баи Ганю преди 6 години
Балгари, Германката е по умна от вас.. А вие се влияите от популистката партия Обединени патриоти които обслужват Путинската пропаганда.
130
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кльощавата няма представа колко лифта са построени в германия миналита година ам знае да лае тук на място в нашата Родина. Но нека лае , защото седиме със свалени *** и се въртиме като слънчоглед на всеки от така наречената '' европа и европейски съюз '' . Зощо тази зелена европейка не отиде в Бавария или в Давос да раздава акъл ? Ще бъде изхвърлена за нула време от тези държави , без право да се връща ! Тук обаче се мазниме , кланяме , лижеме и т.н. на такива издънки . Браво на Гърците !!
129
14
 
5
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ако бях на мястото на г-жа Келер, бих осъдила г-н Симеонов, заради това, че е употребил думата "сюнетчия", отгоре на всичкото, в мъжки род. Г-н Симеонов и хората, които застават зад тази партия, може и да не уважават жените пред себе си (независимо, дали са български или не, което доказва неговото изказване), но все пак, госпожата е германски гражданин и не бива да позволява подобни изказвания, в рамките на Евросъюза, към нея, като към жена и като към човек, и като към политик
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До # 31:А ти ходил ли си до Бетономорието,за да видиш,какви планини от бетон са се излели И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ИЗЛИВАТ,ама никой не протестира..включително и тези,които му се "радват" толкова,че бягат от собственото си море,до което живеят,почуждите - Гърция,Турция...и др.Всички реват за този един лифт,а само в Лихтенщайн)горе долу,колкото Витоша,има повече от 11 бр.,ама там никой "зелен" не е ревал.По репортажите на медиите не се виждат повече от 10-на "протестиращи",което говори достатъчно!
127
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тоя лифт наистина доведе повече туристи, какъв е проблема? Ние планини имаме бол и в тях почти нищо не става, освен туризъм, билки и дърводобив. Та България умира, всеки ден напускат хора. Какъв точно е проблемът с лифта, ако вдигне икономиката в район, който не е зле, но не е и кой знае колко цветущ? И не виждам голям брой хора да портестират - на снимките са по 15-20 човека
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 116Ти ходил ли си из Пирина? Знаеш ли къде е Спано поле, Дженгала, Газейското езеро, Котечкото, Синаница, Аргировото езеро, Горното Василашко, Кралевдворска порта и още сто обекта! Ски? Едно време планинарите нарамваха дървените ски със щрамери, бъхтаха часове и се спускаха. Сега е панаир на суетата - на кого ските му, екипа му, очилата са от "по-престижна" марка! Толкоз й е капацитета на тази планина, не можахте ли да вденете? Ние я искаме в първоздания й вид, естествена, чиста!
125
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката е най-одиозната фигура в новата българска история. Срам ме е, че такова недоразумение е мой, наш, български вицепремиер. Той не стига даже до междукрачието на тази млада дама! Много го заболя от истината!
124
6
 
16
 
! Отговори
цецо преди 6 години
Тука някой без имена плюят по В.С. но в случая е прав. Държавата ако изобщо ББ смята че съществува трябваше да реагира. Не да се прикрива зад разни псевдо теории на ЕС за свобода на словото. Що някой не отиде в Германия и започне да иска оставки там ?
123
3
 
10
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Мъже от всички страни - организирайте се! Има гей мафия, която иска всички да обърнат резбата!Не яжте ГМО - там е отровата!
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Млад бръснар порязва клиента си. За да прикрие някак грешката си, пита:- Искате ли да увием главата ви в гореща кърпа?- О, не си правете труда - ще си я занеса вкъщи под мишница
121
4
 
15
 
! Отговори
ROFL преди 6 години
Все някой ни е крив - Американците, Руснаците, Французите, Бразилците, космоса и вселената. Че наби ЕС 20 милиарда за пътища, а има половин магистрала ли? Че от десетки милиарди фондове всичко е ограбено и загробено! Затова сме бедни, а ако си мислиш че сме бедни заради ЕС, свят голям, свободен отиди и се реализирай в богата държава! Има една причина да сме бедни - защото сме прости и с деградирала ценностна система!
120
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е хубава работа, ама българска работа ...
119
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по кои да плюем? по държави които са светлинни години преди нас или са с няколко пъти по високи доходи, по евтини и качествени храни. То трябва да си доста не добре за да хвалиш хора които ни държат дори и под дъното за да богатеят те и техните приближени
118
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста тъпо, че хората на запад са по-загрижени за нашата природа от собствените слабоумни обитатели на тая територия. Видяхме на нашите акъла, цяла България е кал, пясък и бетон от София до Варна с жалка пътна инфраструктура и калпаво и често безсмислено строителство. И е смешно Валерко и подобните му *** да ми говорят за корупцията в Европа, щото нашите са на първо място в тоя спорт!
117
11
 
13
 
! Отговори
днд преди 6 години
Eто и Павлова се опъна на безразборното плюене по нас от разни еврочиновници. А тези ,които в коментарите си обиждат В.С плюят по себе си и най вече по България.
116
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска му работа ...
115
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка, зад тая дето лаете по нея стои почти целия европарламент , а зад вашите думи дори и коалиционните ви партньори не застават, ако много знаете познай Боко кой ще послуша - Вас или началниците си от Европата